Paste cu sos cu ficat de pui, reteta italiana simpla si delicioasa
Reteta de paste cu sos ragù cu ficat de pui este delicioasa, simpla si rapida, pefecta pentru o masa de pranz consistenta. Chiar si cei care nu iubesc gustul ficatului de pui, vor fi cuceriti de aceasta reteta de sos ragù. Pentru aceasta reteta am folosit o conserva de rosii decojite cuburi de la prietenii de la Sun Food, iar pastele, eu am folosit paste paccheri, pot fi inlocuite cu orice alt tip de paste. Eu va recomand penne, bucatini, tagliatelle, fusilli sau, de ce nu, puteti inlocui clasicul ragù bolognese folosit la lasagna cu acest sos ragù cu ficaciori de pui.
Paste cu sos ragù cu ficat de pui – Ingrediente (cca 700g)
- 300 g ficat de pui curatat
- 1 conserva rosii decojite cuburi Sun Food (400 g)
- 300 ml suc de rosii
- 100 ml vin alb sec
- 100 ml supa de pui/de legume
- 1 ceapa alba medie
- 1 morcov mediu
- 1 tulpina telina apio
- 3 catei usturoi
- 2 frunze dafin
- 1 lingurita mica sare
- 1/2 lingurita mica rasa piper negru proaspat macinat
- 3 linguri ulei de masline
Paste cu sos ragù – Mod de preparare
- Curatam ceapa, morcovul, telina, le spalam, le stergem bine si le taiem in cubulete mici. Curatam usturoiul si il tocam marunt.
- Punem uleiul de masline intr-o cratita antiaderenta, pe foc mic, si dupa ce s-a incalzit, adaugam legumele tocate. Le sotam 1-2 minute sau pana cand se inmoaie, apoi adaugam vinul alb si il lasam sa se evapore (2-3 minute).
- Adaugam rosiile cuburi, sucul de rosii si supa de pui, sarea, piperul si frunzele de dafin.
- Acoperim partial cratita si fierbem sosul cca 1 ora, la foc mic, sau pana cand se reduce la jumatate.
- Curatam, spalam foarte bine si stergem ficaciorii de pui si ii tocam foarte marunt.
- Cand sosul s-a redus la jumatate, adaugam ficaciorii de pui tocati si mai fierbem sosul ragù inca 10-12 minute, nu mai mult, altfel ficatul de pui se intareste.
- Fierbem pastele, conform instructiunilor de pe cutie, le scurgem si le punem intr-o tigaie antiaderenta, pe foc mic. Adaugam sos ragù, pentru 100 g paste eu folosesc 3-4 linguri pline de sos ragù cu ficat de pui, amestecam 1-2 minute, apoi stingem focul si servim pastele cu parmezan ras pe deasupra si putin patrunjel, daca va place.
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Paste cu sos ragù cu ficat de pui
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
18 Review(s) Based on
Sarut mana . Var rog sa faceti in asa fel incat sa existe posibilitatea existentei unui buton LISTEAZA RETETA. Multumesc.
Florin, imi cer scuze, dar nu inteleg. Ce inseamna listeaza reteta? Ce ar trebui sa faca acest buton?
Multumesc.
Exista butonul PRINT
Arata minunat,banuiesc ca si la gust este la fel 🙂
Noua ne-au placut foarte foarte mult.
Wow!! super fain
Draga mea, ma bucur mult ca iti place reteta!