Mostaccioli, reteta de turta dulce italiana pentru Craciun
Mostaccioli sunt niste biscuiti tipici zonei de sud a Italiei, foarte asemanatori ca gust cu turta dulce pe care o savuram cu atata placere de Craciun.
Reteta nu este deloc complicata, iar datorita gustului si parfumului care se raspandeste in toata casa in timp ce-i coacem, merita sa-i incercati si voi cu ocazia Craciunului sau chiar a Revelionului, de ce nu?
Mostaccioli (Turta dulce italiana) – Ingrediente (14 bucati)
- 250 g faina
- 125 g zahar
- 2 g amoniac pentru dulciuri
- 20 g cacao
- 6 g condimente pentru turta dulce
- 1 lingura rasa coaja portocala rasa
- 120 ml apa rece
- 250 g ciocolata neagra + 5 g unt (pentru glazura)
- 14 migdale intregi
Mostaccioli (turta dulce italiana cu glazura de ciocolata) – Mod de preparare
- Punem itr-un vas faina, cacaua, condimentele pentru turta dulce, zaharul si coaja de portoala rasa.
- Dizolvam amoniacul in apa si adaugam treptat apa, mixand la viteza medie, peste amestecul de ingrediente solide.
- In momentul in care aluatul capata consistenta, il mutam pe planul de lucru pudrat cu faina si il framantam pana la omogenizare.
- Intindem aluatul intr-o foaie groasa de 1 cm apoi il taiem in romburi cu latura de 5-6 cm.
- Asezam mostaccioli in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si ii coacem in cuptorul preincalzit la 180°c, pentru 15 minute. Turta dulce nu trebuie sa se rumeneasca absolut deloc.
- Scoatem mostaccioli din cuptor si ii asezam pe un gratar unde ii vom lasa sa se racaesca complet.
- Taiem ciocolata in bucatele potrivite, o punem intr-o craticioara, adaugam untul la temperatura camerei, si o topim la bain-marie. Amestecam ciocolata si untul topit pana se omogenizeaza.
- Trecem partea superioara si marginile fiecarui biscuit prin ciocolata, apoi ii asezam pe un gratar si pozitionam in centrul fiecaruia cate o migdala intreaga.
- Lasam ciocolata sa se scurga si intareasca complet, apoi servim mostaccioli.
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Mostaccioli - turta dulce italiana
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
23 Review(s) Based on