Cartofi la cuptor cu parmezan, o mancare delicioasa pentru pranz sau cina
Cartofii la cuptor cu parmezan sunt preferatii mei. De fapt nu refuz nicio mancare care are ca ingredient principal cartoful. Ma dau in vant dupa cartofii prajiti si piureul de cartofi, supa crema de cartofi imi place iarasi foarte mult, intr-un cuvant, ador cartofii.
Astazi, la masa de pranz, am pregatit acesti cartofi la cuptor, nemaipomenit de gustosi, iar alaturi de ei am servit niste carnati deliciosi de casa si o salata mixta condimentata cu putin ulei de masline si lamaie.
Din cand in cand ne putem permite un rasfat de acest gen, nu-i asa? Reteta cartofilor la cuptor cu parmezan este foarte simpla, rezultatul, mai mult decat delicios.
Cartofi la cuptor cu parmezan – Ingrediente (4 persoane)
- 4 cartofi noi rosii
- 30 ml ulei de masline + 1 lingura ulei de masline
- 15 ml suc de lamaie
- 1 lingura rasa rozmarin proaspat tocat
- 4 linguri pline parmezan ras
- 1/2 ceapa mica (optional)
- 2 catei usturoi
- sare
- piper proaspat macinat
Cartofi la cuptor cu parmezan – Mod de preparare
- Spalam cartofii foarte foarte bine (nu le curatam coaja), ii stergem bine si ii taiem in feliute subtiri de aceeasi grosime.
- Ungem forma cu 1 lingura ulei de masline si pozitionam cartofii feliati, in cerc, in interiorul formei. Pudram cartofii cu sare si piper proaspat macinat.
- Tocam ceapa si usturoiul foarte marunt si le adaugam peste cartofi.
- Intr-un vas micut, amestecam uleiul de masline, zeama de lamaie si rozmarinul tocat marunt. Adaugam amestecul obtinut peste cartofi si rotim cu grija forma astfel incat amestecul lichid sa patrunda printre feliile de cartofi. La sfarsit, pudram cartofii cu parmezanul ras.
- Acoperim forma cu folie de aluminiu si o introducem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 30 de minute. Dupa 30 de minute, eliminam folia de aluminiu si coacem cartofii inca 10 minute sau pana cand se rumenesc uniform.
- Servim cartofii la cuptor, simpli, sau langa o friptura la gratar sau carnati. Sunt deliciosi!
Pofta buna!
Imaginile imi arata niste cartofi mai speciali, poate prespalati, oricum de buna calitate.
NU toti cartofii, altfel spus, cei mai multi NU pot permite (sunt patati, cu varii defecte) utilizarea lor cu coaja!
Intrebare: cum i-ai taiat atat de egali?! ai vreun dispozitiv special?
Constantin, sunt intr-adevar niste cartofi excelenti.I-am taiat cu cutitul, nu am folosit niciun dispozitiv.
Foarte buni ! Mulțumesc pt reteta.
Sa iti fie de bine, draga mea!
Asa cartofi rai nu am mancat de cand port sosete.
Dupa o ora de stat la cuptor nu a iesit nimic, maxim s a ars toata ceapa aia luao ar naiba
Andrei, sigur nu ai acoperit forma cu folie de aluminiu. Este imposibil sa nu iti iasa daca urmezi pasii din reteta.
Eu am urmat toti pasii din reteta, dupa 30 de min la 200 de grade am scos folia, cred ca erau facuti in proportie de 10%. Acum au 1:34 deja de cand sunt la cuptor si tot nu sunt gata 🙁 Aș aprecia niște timpi corecți, căci așa am ajuns să nu mai apucăm să mâncăm, făcându-se foarte târziu
Anca, este foarte ciudat ca dupa o ora si 34 de minute nu s-au facut cartofii. Ce tip de cartofi ai folosit? Ai taiat feliile subtiri?
Bună!
Și eu am urmat toți pașii din rețeta, am tăiat cartofii subțiri, deci nu asta e motivul pentru care după o oră încă nu erau făcuți.
Și eu aș aprecia niște timpi corecti, mai ales ca de cele mai multe ori timpul e cel care ne lipsește.