Mini tarte de mamaliga cu crema de naut, un aperitiv delicios pentru Craciun
Mini tartele de mamaliga, crema de naut si o mica feliuta de slanina afumata, sunt un aperitiv de o bunatate greu de descris. Ieri le-am facut si nu va spun cat de rapid s-au terminat. Abia astept Craciunul sa le refac! Pentru reteta cremei de naut am folosit o conserva de naut de la prietenii mei de la Sun Food. Daca nu va place in mod deosebit nautul, il puteti inlocui cu aceeasi cantitate de fasole alba boabe, dar in acest caz, reduceti cantitatea uleiului de masline la 30 ml. In jumatate din crema de naut folosita pentru aceste mini tarte de mamaliga am pus un sfert de lingurita mica rasa de boia dulce, i-a dat un gust minunat acestei creme. Reteta este simpla si rapida, cu drag va recomand sa o incercati.
Mini tarte cu mamaliga – Ingrediente (12 mini tarte de 5 cm Ø)
Mini tarte de mamaliga – Ingrediente
- 100 g malai
- 400 ml apa
- 30 g parmezan ras
- 1/2 lingurita rasa rozmarin proaspat tocat
- 1/2 lingurita sare
- 40 g unt + 20 ml ulei de masline
Crema de naut – Ingrediente
- 1 conserva naut boabe Sun Food
- 1 catel usturoi
- 1/2 ceapa medie alba
- 50 ml ulei de masline
- 1 lingura suc de lamaie
- 1/2 lingurita rasa seminte de chimion
- 1/4 lingurita mica rasa sare
In plus
- 12 felii subtiri de slanina afumata
- 2 linguri chives tocat marunt/2 linguri codite de ceapa verde tocate marunt
Mini tarte de mamaliga – Mod de preparare
- Punem apa si rozmarinul tocat intr-o cratita cu fund gros, pe foc mediu. Cand incepe sa fiarba, adaugam sarea si malaiul treptat. In timp ce adaugam malaiul avem grija sa amestecam continuu.
- Reducem focul la minim si fierbem mamaliga cca 20 de minute. In timpul fierberii o amestecam des astfel incat sa nu se prinda de fundul cratitei.
- Dupa ce mamaliga se desprinde de pe marginile cratitei, stingem focul, adaugam parmezanul ras si amestecam pana la omogenizare.
- Turnam mamaliga pe o bucata de hartie de copt. O acoperim cu o alta bucata de hartie de copt si o aplatizam cu facaletul astfel incat sa obtinem o foaie de 1 cm grosime.
- O lasam sa se raceasca complet intre cele doua bucati de hartie de copt, apoi indepartam hartia superioara si decupam mamaliga cu un cerculet pentru biscuiti de 5 cm diametru.
- Punem untul si uleiul intr-o tigaie antiaderenta, pe foc mic spre mediu. Dupa ce untul s-a topit, adaugam mini tartele de mamaliga in tigaie si le prajim cca 3 minute pe fiecare parte sau pana cand se rumenesc uniform.
- Scoatem mini tartele de mamaliga din tigaie, le asezam pe o farfurie tapetata cu hartie absorbanta de bucatarie si le lasam sa se scurga si raceasca complet.
Crema de naut – Mod de preparare
- Scurgem nautul, il spalam sub un jet de apa rece si il lasam sa se scurga bine.
- Punem in robot nautul scurs, ceapa si usturoiul tocate marunt, semintele de chimion, sarea, sucul de lamaie si treptat, uleiul de masline. Mixam pana obtinem o consistenta cremoasa si fina.
Asamblare Mini tarte de mamaliga cu crema de naut
- Umplem un sac de patiserie, caruia i-am atasat un dui in forma de floare, cu crema de naut si formam, pe fiecare mini tarta de mamaliga, mici flori de crema de naut.
- In centrul fiecarei flori adaugam cate o feliuta rulata, foarte subtire, de slanina afumata, apoi pudram mini tartele cu putin chives tocat marunt.
- Le servim imediat, cu multa pofta. Sunt delicioase!
Pofta buna!