Hamburger cu ton si linte, o reteta ideala pentru pachetul de pranz
Cred ca toti ne-am intrebat la un moment dat ce sa mai punem in pachetul de pranz atunci cand mergem la birou, scoala sau facultate, nu-i asa? Preparatele trebuie sa fie sanatoase, usor de transportat si nu in ultimul rand deosebit de gustoase. In aceasta categorie se inscrie si hamburgerul cu ton, linte si chifle pufoase de casa. Pentru ca tin foarte mult la calitatea ingredientelor, am folosit pentru aceasta reteta o conserva de ton RIO Mare in ulei de masline. Va recomand cu drag sa incercati aceasta reteta, cu siguranta o sa va placa foarte mult.
Hamburger cu ton si linte – Ingrediente
Hamburger cu ton si linte- Ingrediente (4 bucati)
- 1 conserva ton RIO Mare in ulei de masline (160g)
- 120 g linte cu bob mic
- ½ ceapa alba mica
- 2 catei usturoi mici
- 1 ou mediu
- 1-2 linguri pesmet (cca 50g)
- 1 lingura rasa patrunjel tocat
- Sare
- Piper
Chifle pufoase hamburger – Ingrediente (4 -5 bucati)
- 250 g faina
- ½ lingurita mica zahar
- 150 ml lapte
- 8 g drojdie proaspata/4 g drojdie uscata
- 20 g unt moale
- 5 g sare
- 150 ml apa + ½ lingurita amidon de porumb (pentru uns chiflele)
In plus
- Spanac baby
- Salata valeriana
- 1-2 rosii mari
- 3-4 linguri ketchup
- Mix salata (bastonase morcovi, varza rosie, salata creata)
Chifle pufoase hamburger – Mod de preparare
- Punem faina intr-un vas si adaugam in centrul ei drojdia proaspata frecata cu zaharul. Adaugam laptele usor caldut (laptele trebuie sa fie usor caldut, nu fierbinte) si oul si incepem sa framantam. Cand aluatul capata consistenta, adaugam sarea si untul taiat in cubulete mici. Framantam pana cand este elastic si nu se mai lipeste de maini.
- Acoperim vasul cu folie de plastic alimentara si lasam aluatul sa dospeasca, intr-un loc cald, cca 1 ora sau pana cand isi dubleaza volumul.
- Dupa ce a dospit, il impartim in 4-5 bucati egale, le dam o forma rotunda, le asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le aplatizam (trebuie sa aiba o grosime de cca 3-4 cm).
- Acoperim tava cu un servet curat de bumbac si lasam chiflele sa dospeasca inca 30 minute.
- In timp ce chiflele dospesc, preparam solutia lichida cu care vom unge chiflele dupa coacere. Dizolvam amidonul in apa rece si le fierbem 3 minute, calculate din momentul in care apa incepe sa fiarba. Stingem focul si lasam lichidul sa se raceasca.
- Coacem chiflele pufoase in cuptorul preincalzit la 200°C pentru cca 20 de minute sau pana cand se rumenesc uniform.
- Imediat dupa ce scoatem chiflele din cuptor, le ungem cu o pensula cu amestecul usor caldut de apa si amidon. In acest fel chiflele vor avea o coaja moale.
- Lasam chiflele pentru hamburger sa se raceasca complet.
Hamburger cu ton si linte – Mod de preparare
- Clatim lintea in apa rece, apoi o punem la fiert intr-o cratita cu apa. Intotdeauna folosim o cantitate dubla de apa fata cea de linte. Eu uneori o triplez, dar asta in functie de tipul de linte folosit.
- Fierbem lintea cu 5 minute mai putin decat timpul specificat pe ambalaj. Pentru lintea folosita de mine, erau necesare 15 minute de fierbere. Am fiert-o doar 10 minute.
- Scurgem lintea si o clatim sub un jet de apa rece, apoi o lasam la scurs si la racit.
- Dupa ce s-a scurs, punem lintea in robot, adaugam tonul RIO Mare scurs bine de ulei, oul, patrunjelul, ceapa si usturoiul curatate si tocate si le mixam pana la omogenizare.
- Adaugam pesmetul treptat, astfel incat compozitia sa fie bine legata si sa ne permita sa formam hamburgers.
- Formam hamburgers si ii frigem intr-o tigaie antiaderenta, unsa cu foarte putin ulei de masline, cate 2-3 minute pe fiecare parte, la foc mediu.
- Taiem chiflele in jumatati, le ungem pe ambele jumatati, pe partea taiata, cu ketchup, adaugam hamburgerul de ton si linte, o felie subtire de rosie, cateva frunze de spanac baby, salata valeriana si mix de salata. Acoperim hamburgerul cu jumatatea de chifla ramasa.
- Hamburgerul nostru este gata de pus in pachet. Nu va ramane decat sa-l savurati cu pofta in pauza de pranz.
Pentru pachetul de pranz, RIO Mare – adevaratul gust italian, ne propune o gama variata de salate absolut delicioase, gata preparate, pe care le putem gusta in pauza de pranz. Salatele cu furculita incorporata, de 220 g, sunt disponibile in doua variante: salata cu amestec mexican si salata cu 5 cereale (orz, alac,ovaz, grau dur si hrisca). Au fost lansate in acest an si sunt unice pe piata din Romania. Cantitatea este absolut suficienta pentru un pranz echilibrat. Salata cu cous-cous, disponibila pe piata din Romania din 2015, contine cous-cous su un mix de legumeminunat: naut, morcovi, ardei rosu, mazare si ceapa, in proportii variabile. Este o salata perfecta pentru o masa rapida si sanatoasa. Neaparat sa le incercati, sunt foarte foarte gustoase.
Pofta buna!
Delicioase!