Tarta fara aluat cu rosii si ricotta, aperitiv sarat pentru sarbatori
Tarta fara aluat cu rosii si ricotta este unul dintre aperitivele de mare succes de pe masa noastra de sarbatori. O fac de ani si ani de zile, de Paste sau Revelion, si intotdeauna a fost foarte apreciata, atat pentru gust cat si pentru aspect. Reteta tartei este foarte simpla, o puteti pregati alaturi de cei mici care cu siguranta vor fi fascinati de culoarea rosie a tartei. Pentru ca avem nevoie de ingrediente de buna calitate, am ales sa folosesc o conserva de rosii decojite intregi de la prietenii mei de la Sun Food, un produs 100% natural.
Tarta fara aluat cu rosii si ricotta – Ingrediente (forma 24×22 cm)
Aluat cu rosii – Ingrediente
- 400 g rosii decojite intregi SunFood
- 3 oua medii
- 125 g faina
- 50 g capere desarate/100 g masline negre fara samburi
- 1 catel de usturoi
- sare
- piper
- 1 lingurita mica rasa maghiran proaspat tocat
Aluat cu ricotta – Ingrediente
- 250 g ricotta/branza de vaci/urda
- 1 ou mediu
- 25 g faina
- sare
- piper
- 1 lingura rasa patrunjel tocat/ 1 lingura rasa busuioc proaspat tocat
Aluat cu rosii – Mod de preparare
- Punem ouale intr-un vas si le amestecam cu un tel pana la omogenizare, nu mai mult. Adaugam faina si amestecam bine.
- Pasam rosiile pana obtinem un piure fin si le adaugam in compozitia de oua si faina. Amestecam pana la omogenizare, apoi adaugam catelul de usturoi ras pe razatoarea cu gauri mici, caperele desarate, scurse foarte bine si taiate in bucatele potrivite, maghiranul tocat, sare si piper dupa gust.
Aluat cu ricotta – Mod de preparare
- Punem ricotta intr-un vas, adaugam oul si amestecam bine. Adaugam faina, busuiocul sau patrunjelul tocate marunt, sare si piper dupa gust si amestecam pana la omogenizare.
Asamblare Tarta fara aluat cu rosii si ricotta
- Tapetam forma cu unt si cu hartie de copt (doar baza formei trebuie sa fie acoperita cu hartie de copt) si adaugam aluatul cu rosii.
- Cu o lingura, adaugam din loc in loc, aluatul de ricotta. Cu o scobitoare amestecam foarte putin cele doua compozitii.
- Coacem tarta in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 25-30 de minute sau pana cand se rumeneste uniform. Inainte de a scoate tarta din cuptor, infigem o scobitoare in centrul ei. daca iese curata, tarta este copata, daca nu, o mai lasam la copt inca 5 minute si repetam testul.
- Taiem tarta cu rosii si ricotta dupa ce s-a racit complet si o servim cu pofta. Este delicioasa!
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Tarta fara aluat cu rosii si ricotta
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
19 Review(s) Based on
Interesanta reteta. Oare as putea folosi suc de rosii/ bulion in locul conservei de rosii?
Lucia, poti folosi suc de rosii fara probleme.
Şi cum mie îmi plac tartele sarate, o voi prepara negreşit..Felicitari!
Draga mea, abia astept sa imi spui daca ti-a placut.
Cu drag!
Ce minunăție……Ca de fiecare dată ne încânți cu noutăți și bunătăți. Pupici.
Ghiocel drag, ma bucur ca-ti place reteta!
Sună delicios, o am la cuptor, sper să iasă la fel de bună pe cât arată. Mulțumesc pentru rețetă!
Cu mult drag!
Nu trebuie pus niciun fel de agent de creștere?