Placinta cu branza de vaci si stafide


Placinta cu branza de vaci si stafide sectiune
Placinta cu branza de vaci si stafide, reteta traditionala de placinta dulce

Placinta cu branza de vaci si stafide este desertul perfect pentru o zi ploioasa si friguroasa de toamna. Recunosc ca nu era preferata mea in copilarie, mai degraba mancam un salam de biscuiti sau o portie de papanasi, dar in timp gusturile se schimba si acum nu imi inchipui multe dulciuri care sa imi ofere o stare atat de placuta ca aceasta minunata placinta cu branza de vaci si stafide.

Reteta placintei este simpla si rapida, nu avem nevoie de ingrediente greu de gasit in comert si nici de timpi lungi de asteptare, asa ca va invit sa incercati aceasta delicioasa placinta cu branzica de vaci si stafide, o sa va placa sigur.

Va recomand sa incercati si aceste delicoase retete de placinta:

Placinta cu branza de vaci si stafide – Ingrediente (forma 24×20 cm)

Ingrediente Aluat Placinta cu branza de vaci si stafide

  • 325 g faina
  • 70 g zahar tos fin
  • 70 g unt
  • 70 ml lapte
  • 1 ou mare
  • 4 g praf de copt
  • 1 lamaie medie (doar coaja rasa)
  • 1 varf cutit sare

Ingrediente Umplutura Placinta cu branza de vaci si stafide

  • 500 g branza de vaci
  • 2 galbenusuri medii
  • 150 g zahar
  • 1 lamaie medie (doar coaja rasa)
  • 50 g stafide + 100 ml rom
  • 1 galbenus mic + 2 linguri lapte (pentru uns placinta)

Mod de preparare Aluat placinta cu branza si stafide

  • Intr-o craticioara punem laptele, untul la temperatura camerei si zaharul. Punem craticioara pe foc mic, iar in momentul in care untul si zaharul sunt complet topite, stingem focul si lasam sa se raceasca complet.
  • Dupa ce compozitia s-a racit, adaugam oul, coaja de lamaie rasa si sarea si amestecam pana la omogenizare.
  • Amestecam faina si praful de copt, le cernem si le adaugam treptat in amestecul lichid. Amestecam cu lingura la inceput, apoi framantam aluatul pana cand devine omogen si elastic.
  • Il invelim in folie de plastic alimentara si il punem in frigider 30 de minute.
Preparare aluat Placinta cu branza de vaci si stafide

Mod de preparare – Placinta dulce cu stafide si branza

  • Punem stafidele intr-o craticioara micuta si le acoperim cu rom. Daca nu avem rom la dispozitie, punem stafidele in apa rece amestecata cu 2-3 lingurite de esenta de rom. Le lasam la inmuiat cca 10-15 minute.
  • Intr-un vas separat, punem branza de vaci, galbenusurile, zaharul, coaja de lamaie si stafidele foarte foarte bine scurse (dupa ce le scurg, eu le storc cu grija, astfel incat sa elimin lichidul in exces).
  • Amestecam foarte bine ingredientele pentru umplutura placintei cu branza de vaci.

Asamblare Placinta cu branza de vaci si stafide 

  • Impartim aluatul in doua parti egale si intindem fiecare bucata de aluat intr-o foaie de cca 7-8 mm grosime.
  • Punem prima foaie in forma tapetata cu unt si hartie de copt si decupam marginile astfel incat aluatul sa acopere doar baza formei.
Preparare Placinta cu branza d vaci si stafide
  • Adaugam umplutura peste prima foaie si o nivelam cu grija.
  • Acoperim umplutura cu a doua foaie si o intepam din loc in loc cu o furculita.
  • Ungem uniform placinta cu galbenusul de ou amestecat cu lapte si o coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 30 minute sau pana cand suprafata placintei s-a rumenit frumos.
  • Scoatem placinta din cuptor si o lasam sa se raceasca 10-15 minute in forma. O scoatem din forma, o asezam pe un gratar si dupa ce s-a racit complet, o pudram cu zahar pudra vanilat, o taiem si o servim.
Preparare Placinta cu branza d vaci si stafide
  • Aceasta placinta este un deliciu. Va astept cu drag sa o incercati.
Placinta cu branza de vaci si stafide detaliu

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Placinta cu branza de vaci si stafide
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 61 Review(s)

15 comentarii la “Placinta cu branza de vaci si stafide

  1. Elida spune:

    Imi spui te rog ce brânzica sa folosesc din comerț.aici in Germania avem kaufland sau Lidl dar nu stiu exact ce fel de brânzica ii potrivită pt prăjitura.ms

    • Anca spune:

      Buna, Elida

      Daca ai Lidl, vezi ca se gaseste o branza de vaci la galetusa – este de o finete incredibila – este aproape ca ricotta.

      Cu drag,
      Anca

  2. Anca spune:

    Buna, Laura,

    Multumesc pentru minunatele retete pe care le impartasesti cu noi. As vrea sa stiu daca pot pune in umplutura doua albusuri batute cu zahar (pentru a fi umplutura mai pufoasa)?

    Cu drag,
    Anca

  3. Anca-Ioana Petre spune:

    Buna,
    am facut aseara delicioasa placinta si a iesit nemaipomenit!
    Multumim din suflet pentru aceste minunate retete.

  4. Cosmina spune:

    Minunata! Ramane la favorite de acum incolo.
    Mi-a placut ca aluatul este foarte usor de facut si contine cantitati rezonabile de oua + unt. O sa mai caut la tine pe site astfel de retete, cred ca e foarte bine daca putem reduce cantitatea de grasimi saturate, fara sa renuntam la mici delicii.
    Multumesc pentru retete!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor