Mancare italiana de fasole boabe, fagioli all’uccelletto
Mancarea italiana de fasole, pe numele ei original fagioli all’uccelletto, a fost piesa principala a pranzului de ieri. Pentru ca am avut mai mult timp liber, am pregatit un pranz mai bogat ca de obicei. L-am inceput cu niste bruschette integrale cu rosii si rucola, am continuat cu mancarea italiana de fasole pe care am mancat-o alaturi de crostini de mamaliga si cotlete de porc la gratar, iar la desert am facut o panna cotta cu ananas si caramel. Mancarea de fasole pe care v-o propun astazi, pentru care am folosit o conserva de fasole boabe de la prietenii mei de la Sun Food, este o reteta traditionala bucatariei toscane. Simpla, rapida si absolut minunata servita ca atare sau ca garnitura la friptura la gratar sau la cuptor, carnati etc.
Mancare italiana de fasole – Ingrediente (2-4 persoane)
- 300 g fasole boabe Sun Food
- 200 g suc de rosii
- 4 linguri ulei de masline
- 1 catel mare de usturoi
- 1 crenguta mica rozmarin proaspat
- 4-5 frunze medii de salvie proaspata
- 100 ml supa de legume/apa
- sare
- piper proaspat macinat
Mancare italiana de fasole – Mod de preparare
- Scurgem fasolea, o clatim sub un jet de apa rece si o lasam in sita sa se scurga.
- Punem uleiul intr-o cratita antiaderenta, pe foc mic spre mediu. Cand s-a incalzit adaugam salvia, crenguta de rozmarin si catelul de usturoi curatat si intreg.
- Le sotam cca 1 minut, apoi adaugam sucul de rosii amestecat cu supa de legume sau apa.
- Fierbem sosul cca 10-15 minute, la foc mic spre mediu, sau pana cand capata o consistenta usor densa.
- Adaugam fasolea boabe bine scursa, amestecam cu grija si fierbem mancarea de fasole inca 5 minute, pe foc mic.
- Cu 2-3 minute inainte de a stinge focul, condimentam mancarea de fasole cu sare si piper proaspat macinat.
- Mancarea de fasole se serveste calda, simpla sau alaturi de fripturi la gratar sau la cuptor.
Pofta buna!
Banuiesc ,ca fasolea din conserva este deja fiarta?????? Multumesc.
Florin, da, sigur ca este fiarta.
Cu drag.