Cartofi cu carne tocata si ciuperci la cuptor, reteta simpla pentru un pranz delicios
Astazi va propun o reteta cu cartofi, carne tocata si ciuperci la cuptor, foarte gustoasa si relativ rapida, de facut cand nu prea avem timp pentru un pranz sau o cina mai elaborate. Aveam frigiderul gol astazi, da, chiar si pe mine m-a mirat acest lucru, asa ca am scotocit prin congelator si camara, am descoperit o frumusete de carne tocata de vita, un dovlecel zucchini, cativa cartofi rosii si o conserva de ciuperci taiate de la prietenii mei de la Sun Food. Va asigur ca am avut un pranz delicios, neaparat sa incercati aceasta reteta.
Cartofi cu carne tocata si ciuperci la cuptor – Ingrediente (forma 26 cm Ø)
- 600 g carne tocata vita
- 1 ceapa medie
- 1 morcov mediu
- 5-6 cm tulpina telina apio/ 1 felie subtire radacina telina
- 1 dovlecel zucchini mic
- 1 conserva ciuperci taiate Sun Food
- 1 catel mare usturoi
- 5 linguri suc de rosii
- 50 ml vin alb sec
- 100 ml supa de legume/apa
- 1 lingura patrunjel proaspat tocat
- 5 cartofi rosii medii
- 3 linguri ulei de masline
- 50 g cascaval clasic ras
Cartofi cu carne tocata si ciuperci la cuptor – Mod de preparare
- Umplem o oala cu apa calda, adaugam cartofii intregi, necuratati, dar spalati, si o lingurita cu sare. Fierbem cartofii cca 30-35 de minute sau pana cand putem sa ii strapungem cu usurinta cu furculita.
- Ii scoatem din apa, ii asezam pe un tocator de lemn si ii lasam cca 10 minute sa se raceasca.
- Intre timp, incalzim doua linguri de ulei de masline intr-o cratita antiaderenta, adaugam ceapa, usturoiul, morcovul si telina tocate marunt. Le sotam 2-3 minute, la foc mic spre mediu, apoi adaugam dovlecelul taiat in cubulete mici si amestecam bine. Dupa 2 minute adaugam ciupercile clatite si scurse bine si amestecam pe foc mediu inca 2 minute.
- Adaugam vinul alb sec si dupa ce alcoolul se evapora complet, adaugam carnea tocata si amestecam. Calim amestecul de legume si carne 5-6 minute, la foc mic spre mediu, apoi adaugam sucul de rosii amestecat cu apa.
- In momentul in care lichidul se reduce la jumatate, adaugam sarea si patrunjel tocat, mai lasam pe foc mediu inca 4-5 minute si stingem focul.
- Curatam cartofii si ii taiem in feliute potrivite. Ungem un vas de yena cu 1 lingura de ulei de masline si adaugam in centrul ei amestecul de carne si ciuperci cald. De jur imprejurul formei formam un strat de feliute de cartof, usor suprapuse.
- Radem cascavalul pe deasupra cartofilor si mixului de carne. Introducem forma in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30-35 minute sau pana cand cartofii se rumenesc uniform.
- Servim cartofii cu carne tocata si ciuperci calzi sau chiar reci. Cu o salata verde sau de rosii alaturi sunt deliciosi. Pofta buna!