Rulada de omleta cu dovlecei si morcovi, o gustare lejera si delicioasa
V-am tot spus ca nu am o relatie foarte buna cu dovleceii, mai bine zis nu aveam pana de curand. Nu stiu exact cand am inceput sa gatesc cu frenezie acesti dovlecei, ba o supa, ba o salata cu dovlecei fripti pe gratar, si uite asa, pe nesimtite, m-am trezit ca am inceput sa-i simpatizez chiar foarte mult. Omleta cu dovlecei este foarte foarte buna, imi placea inca de pe vremea cand nu-mi placeau dovleceii, suna ciudat, stiu, dar asta e adevarul. Am adaugat si putin morcov ras in compozitia omletei, dar voi puteti folosi doar dovlecei daca doriti. Rulada mea de omleta cu dovlecei a fost umpluta cu o crema de ton, dar se poate umple cu o branza cremoasa si cateva feliute foarte subtiri de prosciutto cotto, sunca, ciuperci sotate, somon afumat etc.
Rulada de omleta cu dovlecei si morcovi – Ingrediente (forma 20×30 cm)
- 400 g dovlecei rasi
- 100 g morcov ras
- 5 oua medii
- 50 g parmezan ras
- 1 lingura plina patrunjel tocat
- 1 lingura rasa chives tocat
- sare
- piper
Crema de ton – Ingrediente
- 250 g ton in suc propriu
- 200 g creme fraiche/ricotta
- 50 g unt
- 1 lingurita chives tocat
- sare
- 1-2 lingurite suc de lamaie
Rulada de omleta cu dovlecei si morcovi – Mod de preparare
- Dam prin razatoarea cu gauri medii dovleceii cu coaja, spalati si uscati, si morcovii, curatati de coaja, spalati si stersi bine.
- Punem intr-un vas ouale intregi, parmezanul ras, patrunjelul, chives, piper si putina sare. Batem ouale cu telul, apoi adaugam dovleceii si morcovii bine storsi. Amestecam pana la omogenizare.
- Tapetam forma cu putin ulei si hartie de copt si adaugam compozitia omletei.
- Coacem omleta cu dovlecei si morcovi, in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 20 de minute.
- Scoatem tava din cuptor, lasam omleta 4-5 minute in tava, apoi o rasturnam pe o hartie de copt curata. O rulam in hartie si o lasam sa se raceasca complet.
Crema de ton – Mod de preparare
- Scurgem foarte bine tonul si il punem intr-un vas. Adaugam creme fraiche/ricotta, chives tocat marunt, sucul de lamaie si sarea si pasam cu blenderul pana cand obtinem o crema fina.
- Adaugam untul moale si pasam inca cca 1 minut sau pana cand il incorporam in crema de ton.
- Punem crema de ton in frigider pentru cca 30-45 minute.
Asamblare Rulada de omleta cu dovlecei si morcovi
- Eliminam cu grija hartia de copt si ungem intreaga suprafata a omletei reci cu un strat uniform de crema de ton.
- Rulam cu grija omleta si o invelim intr-o folie de aluminiu.
- O punem in frigider pentru minim 1 ora, apoi o feliem si o servim.
Pofta buna!
Foarte bună! Și eu o mai fac dar o mai umplu și cu crema de ridiche neagră și feta. E delicioasă. ?
Draga Rita, minunata umplutura ta. Ne poti spune mai exact cum o prepari? As vrea sa o incerc si eu.
Multumesc!
Eu va urmaresc mai demult. Am pregatit din retetele dv. [fara carne],mi-au placut si m-am gandit sa ma abonez si sa va multumesc. Tatiana.
Multumesc pentru apreciere draga Tatiana!
Buna Laura,fata mea nu mananca carne de nici un fel.Imi poti spune cu ce mai pot inlocui pestele???
Ma gandeam la spanac si mai ce???
Multumesc mult.
Foarte apetisanta, o voi incerca.
Bună! Rulada cu conține faina? Tocmai o prepar,dar am sa pun totuși 150 gr cât sa lege compoziția. Am făcut multe alte preparate din cele postate de dvs și au ieșit foarte bune! Mulțumesc! 🙂
Bună! Rulada nu conține faina? Tocmai o prepar,dar am sa pun totuși 150 gr cât sa lege compoziția. Am făcut multe alte preparate din cele postate de dvs și au ieșit foarte bune! Mulțumesc! 🙂