Mancare de mazare de post, reteta delicioasa de mancare fara carne
Mancarea de mazare de post, cu morcovi si cartofi, era nelipsita din bucataria mamei mele. Desi ador carnea, in aceasta mancare chiar nu ii simteam lipsa, o mancam cu o deosebita placere ori de cate ori o pregatea. Ieri, printre treburi de rezolvat inainte de vacanta, am scos pachetul de mazare din congelator si am facut o mancare de mazare fara carne, delicioasa, exact ca cea a mamei mele.
Reteta este simpla, perfect potrivita ca mancare de post sau ca garnitura la o friptura la gratar.
Dragilor, pana in septembrie blogul se va afla intr-o binemeritata vacanta. Va doresc o vara minunata in continuare! Sa ne revedem cu bine!
Incearca si aceste retete de mancare de post
- Ghiveci de legume (mancare sau tocana de post)
- Sarmale de post cu ciuperci in foi de varza
- Conopida in aluat crocant de post
Mancare de mazare de post – Ingrediente (2-4 persoane)
- 500 g mazare congelata/proaspata
- 1 ceapa medie
- 2 catei de usturoi
- 2 cartofi medii/1 cartof mare
- 2 morcovi mici
- 2 linguri ulei floarea soarelui
- 200 ml apa cca
- 75 ml suc de rosii
- 1-2 lingurite rase marar proaspat tocat
- 1 lingurita rasa amidon de porumb (optional)
- sare
- piper
Mancare de mazare de post – Mod de preparare
- Curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt. Curatam morcovii si ii taiem in felii subtiri. Curatam cartofii si ii taiem in cubulete potrivite.
- Punem uleiul intr-o cratita, pe foc mic. Cand uleiul s-a incalzit, adaugam ceapa, usturoiul, morcovii si amestecam bine. Le calim pana cand ceapa se inmoaie, apoi adaugam cubuletele de cartof. Amestecam pe foc mic inca 1-2 minute si adaugam 100 ml apa usor calduta.
- Cand morcovul si cartofii sunt fierti pe jumatate, adaugam mazarea (eu am folosit mazare congelata si am adaugat-o congelata in mancare).
- Fierbem mancarea, pe foc mediu spre mic, inca cca 10 -15 minute, apoi adaugam apa ramasa, amestecata cu sucul de rosii si amidonul si amestecam bine.
- Condimentam mancarea de mazare cu sare si piper si o lasam sa fiarba inca 5-6 minute sau pana cand sosul capata o consistenta usor cremoasa. Adaugam marar proaspat tocat, amestecam bine, stingem focul si acoperim mancarea de mazare cu un capac.
- O servim calda, ca atare, sau ca garnitura la fripturi, snitele etc.
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Mancare de mazare de post
Autor:
Laura Adamache
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
155 Review(s) Based on
Am facut reteta si a fost f apreciata de sotul meu si de fiica mea care este vegetariana. Multumesc mult, Laura!
Sa va fie de bine, draga mea. Ma bucur mult ca v-a placut.
Este delicioasa aceasta reteta, toata familia a apreciat-o. Multumim tare mult, draga Laura!
Sa iti fie de bine, draga mea!
Nesperat de buna pentru o mancare de mazare! Multumim!
Delicioasa! Toata lumea a mancat tot iar la noi in casa mancarea fara carne nu trece! Multumesc
Sa va fie de bine, draga mea!
Chiar ma intrebam ce va iesi cand voi combina cartofi cu mazare…A fost atat de delicioasa, incat am facut-o inca o data dupa 3 zile 😀
Sa va fie de bine, draga mea!
A fost foarte bun! Superb 💗! Multumesc pentru reteta!
Delicioasă mazărea asta, Laura! Mulțumesc pt rețetă!
Nu as mai pune amidon daca contine si cartofi.
Foarte, foarte bun!
Mulțumesc pentru reteta!
Sa va fie de bine, draga mea!
A ieșit suuuuperbă !
Îți mulțumesc .
Sa iti fie de bine, draga mea!
Delicios a iesit! Gatesc reteta ori de cate ori am ocazia. Nu adaug amidon si iese perfect.
Sa iti fie de bine, draga mea!
Am zis ca nu mai fac niciodată mazare de post ptr ca nu imi iesea deloc cum trebuie….pana cand sotul mi-a trimis aceasta reteta. Ce sa zic este foarte, foarte gustoasa. Si fetita mea cea mofturoasa o papa cu placere.
Ma bucur tare mult ca v-a placut!
Arată delicios!Eu pun si 2 foi de dafin si spre final strivesc cateva cubulețe mici de cartofi din cratiță pt a ingroșa sosul.
Mulțumim pt rețetă!
Cu mult drag!