Inghetata de piersici, reteta de inghetata de vara, parfumata si racoroasa
Inghetata de piersici este una dintre preferatele sotului meu. Eu sunt fan inghetata de fistic, ciocolata, vanilie, sau mai bine zis eram pana cand am facut aceasta minunatie cremoasa si parfumata cu piersici. In mod sigur am introdus acum si inghetata de piersici pe lista preferintelor mele. Piersicile folosite au fost absolut perfecte, parfumate, suculente, numai bune pentru o inghetata cremoasa. Abia astept sa mai cumpar cateva kilograme de piersici pentru dulceata. Reteta inghetatei este foarte simpla si rapida, merita sa o incercati.
Inghetata de piersici – Ingrediente (cca 700 g inghetata)
- 400 g piersici curatate de coaja si samburi
- 125 g zahar
- 130 ml smantana naturala pentru frisca (30% grasime)
- 60 ml lapte integral de vaca
- 1 lingura lichior amaretto
Inghetata de piersici – Mod de preparare
- Punem cuva masinii de inghetata cu minim 12-14 ore in congelator inainte de a prepara inghetata.
- Taiem peirsicile curatate in cubulete potrivite, le punem intr-un vas adanc si inalt, adaugam zaharul si le pasam pana cand obtinem un piure fin.
- Punem piureul de piersici in frigider pentru 2 ore. Dupa repaus, il amestecam cu laptele si smantana lichida pentru frisca.
- Scoatem cuva din congelator, o montam si actionam masina. Turnam imediat, treptat, compozitia inghetatei de piersici in cuva, adaugam lichiorul amaretto si lasam masina sa prepare inghetata. Timpul necesar pentru masina mea este de 40-45 de minute.
- Dupa ce inghetata devine cremoasa, stingem masina si o mutam intr-un vas metalic. Punem vasul cu inghetata in congelator pentru cca 2-3 ore.
- Cu 10 minute inainte de a o servi, scoatem inghetata de piersici din congelator.
- Punem inghetata in cupe si o servim cu 2-3 biscuiti amaretti. Este delicioasa!
Inghetata de piersici cremoasa fara masina – Sfaturi
- Introducem un vas de metal (craticioara, forma de chec sau prajitura) in congelator cu 4-5 ore inainte de a prepara inghetata.
- Punem compozitia inghetatei in vasul rece, il acoperim cu folie de aluminiu sau de plastic si il bagam in congelator. Dupa 30 de minute, scoatem vasul din congelator si mixam inghetata, la viteza medie, cca 2-3 minute. Mixarea regulata a compozitiei va impiedica formarea cristalelor de gheata.
- Punem din nou vasul in congletator si repetam mixarea din 30 in 30 de minute pana cand inghetata devine cremoasa (4-5 ore).
Sumar
Nume Reteta:
Inghetata de piersici
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
16 Review(s) Based on
Ce smantana pt frisca ati folosit in reteta?
Multumesc.
Draga Elina, am folosit o smantana naturala pentru frisca cu 35% grasime.
Draga Laura, vreau sa te intreb daca in loc de smantana putem folosi iaurt, pt mai putine calorii
Draga Flori, poti incerca. Rezultatul va fi mai dietetic, dar nu atat de cremos.
Buna! Scuze că deranjez! Smântână pentru frișcă de bate sau se pune cum e?? Mulțumesc
Samantana se pune asa cum e,, direct din cutie, nu se bate.
A iesit minunat! Multumesc!
Sa va fie de bine!