Bruschette cu crema de fasole boabe, o gustare de vara rapida si delicioasa
Bruschettele cu crema de fasole boabe sunt o solutie excelenta acum vara. Nu am sa va mint, de cand a inceput caldura pregatesc retete cat mai rapide, ma feresc de cuptor cat de mult pot si de preparatele care necesita un timp lung de preparare. Sunt convinsa ca nu sunt singura, nu-i asa? Crema de fasole este minunata, are un gust discret acrisor si merge de minune intinsa pe orice felie de paine, proaspata, prajita sau coapta, ideala painea rustica alba sau integrala. Am folosit pentru aceasta reteta de bruschette o conserva de fasole boabe de la prietenii nostri de la Sun Food. Minunata aceasta fasole si perfect potrivita pentru bruschettele mele.
Bruschette cu crema de fasole boabe – Ingrediente (8 felii paine rustica integrala)
- 8 felii paine rustica integrala/alba + 1 catel de usturoi (pentru bruschette)
- 1 conserva fasole boabe Sun Food
- 2 linguri ulei de masline/arahide
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri suc de lamaie
- 1 lingura lapte/apa
- 1 lingurita mica rasa cimbru proaspat
- 4-5 fire arpagic
- sare
- piper proaspat macinat
Ingrediente Salata de rosii si ardei
- 7-8 rosii cherry
- 2-3 linguri cubulete ardei verde proaspat
- 1 lingurita arpagic tocat
- 1 lingura ulei de masline
- sare
Mod de preparare – Bruschette cu crema de fasole boabe
- Scurgem boabele de fasole, le clatim sub jet de apa rece si le scurgem bine.
- Punem fasolea in robot, adaugam cateii de usturoi tocati, uleiul de masline, laptele, cimbrul, arpagicul, sare si piper dupa gust. Mixam pana cand obtinem o consistenta cremoasa si omogena.
- La sfarsit adaugam sucul de lamaie si mixam inca cateva secunde. In cazul in care consistenta nu este cremoasa, mai adaugam 1 lingura de ulei.
- Pentru salata, taiem rosioarele in doua, eliminam semintele si le tocam in cubulete mici. Le amestecam cu cubuletele de ardei, arpagicul tocat marunt, sare si ulei de masline.
- Preincalzim cuptorul la 200°C, asezam feliile de paine direct pe gratarul cuptorului si le coacem cate 2-3 minute pe fiecare parte sau pana cand se rumenesc uniform. Daca doriti, puteti sa le frigeti pe un gratar bine incins, usor uns cu ulei de masline, cate 2 minute pe fiecare parte.
- Imediat dupa ce scoatem bruschettele din cuptor, le frecam cu un catel de usturoi curatat si taiat la unul dintre capete.
- Lasam bruschettele sa se raceasca, le ungem cu un strat generos de crema de fasole boabe, iar pe deasupra adaugam cate 1 lingurita plina cu salata de rosii si ardei.
- Le servim imediat. Sunt delicioase!
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Bruschette cu crema de fasole boabe
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
15 Review(s) Based on