Frigarui de pui cu ananas


Frigarui de pui cu ananas si sos picant, reteta cu carne de pui si legume pentru gratar

Frigarui de pui cu ananas detaliu
Frigarui de pui cu ananas, reteta exotica si delicioasa

Frigaruile de pui cu ananas si sos picant au fost primele delicii preparate dupa intoarcerea in Italia. Am petrecut doua saptamani frumoase, dar foarte foarte aglomerate, in Bucuresti, asadar dupa ce m-am linistit putin, am intrat cu forte proaspete in bucatarie. Reteta de astazi este perfecta pentru un gratar in aer liber, dar frigaruile de pui sunt foarte gustoase chiar daca le frigem pe gratarul din casa. Ananasul rondele de la prietenii mei de la Sun Food le-a dat acestor frigarui de pui un gust exotic, proaspat, irezistibil. Neaparat sa incercati reteta de frigarui de pui cu ananas cat mai curand.

Frigarui de pui cu ananas – Ingrediente (4 frigarui)

  • 400 g piept de pui fara piele
  • 1 ardei gras galben mic
  • 1 ardei gras verde mic
  • 2 dovlecei mici zucchini
  • 6-7 rondele ananas Sun Food
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 lamaie mica (doar sucul)
  • sare
  • piper proaspat macinat

Sos picant cu otet balsamic – Ingrediente

  • 200 ml suc de ananas din conserva
  • 8 g amidon porumb
  • 2 lingurite otet balsamic
  • 2 lingurite ketchup picant
  • sare
  • piper proaspat macinat

Sos picant cu otet balsamic – Mod de preparare

  • Punem amidonul intr-o craticioara si adaugam 2-3 linguri de suc de ananas. Amestecam pana cand amidonul este perfect dizolvat, apoi adaugam sucul ramas, otetul balsamic, ketchup-ul picant, sare si piper dupa gust.
  • Amestecam bine si punem craticioara pe foc foarte mic. Fierbem sosul cca 5-10 minute sau pana cand se ingroasa suficient.
  • Stingem focul, acoperim craticioara cu un capac si lasam sosul sa se raceasca.

Frigarui de pui cu ananas – Mod de preparare

  • Taiem pieptul de pui in cubulete potrivite. Spalam ardeii, ii stergem, in curatam si ii taiem in cubulete de aceeasi marime cu cubuletele de piept de pui.
  • Scurgem rondelele de ananans si le taiem in patru.
  • Spalam dovleceii, nu le curatam coaja, ii stergem bine si ii taiem, pe lungime, in felii foarte subtiri.
  • Formam frigaruile, alternand bucatelele de piept de pui cu cele de ardei, feliile de dovlecei si ananasul.

Frigarui de pui cu ananas preparare

  • Amestecam sucul de lamaie cu uleiul de masline, sare si piper dupa gust, si ungem frigaruile de pui pe toate partile.
  • Le frigem pe gratarul incins, cate 5-6 minute pe fiecare parte, la foc mediu. In timpul frigerii, le ungem cu emulsia de suc de lamaie si ulei de masline ramasa.
  • Le gustam cu pofta, alaturi de sosul picant si o salata de rosii sau legume de sezon.

Frigarui de pui cu ananas platou

Pofta buna!

 

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Frigarui de pui cu ananas
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)

2 comentarii la “Frigarui de pui cu ananas

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor