Cornulete cu crema de ciocolata, fragede si rapide
Reteta de cornulete cu crema de ciocolata isi merita cu siguranta locul pe masa de Pasti alaturi de celelalte bunatati specifice acestei sarbatori. Sunt foarte fragede, iar crema de ciocolata, speciala pentru dulciurile coapte, le da un gust absolut minunat.
Crema de ciocolata se poate folosi pentru orice desert copt (tarte, biscuiti, cornuri dospite, cozonac etc.). Dupa coacere isi pastreaza consistenta cremoasa. O puteti folosi si pentru torturi si prajituri deja coapte, eventual amestecata cu frisca mixata. Este delicioasa, va asigur.
Daca nu va place ciocolata, puteti umple cornurile cu mere, rahat sau, de ce nu, cu mac. Reteta este foarte simpla, v-o recomand cu cel mai mare drag.
Cornulete cu crema de ciocolata – Ingrediente (12 bucati)
Ingrediente Aluat Cornulete
- 275 g faina
- 50 ml lapte
- 1 ou mediu
- 60 g zahar fin vanilat
- 100 g unt moale
- 3 g praf de copt
- 1 varf cutit sare
- 1 lingurita mica rasa coaja portocala
Ingrediente Crema de ciocolata pentru deserturi coapte (300 g cca)
- 160 ml lapte
- 50 g galbenus (2 galbenusuri mari/3 galbenusuri medii)
- 80 g zahar
- 15 g amidon porumb
- 40 g cacao
- 50 g ciocolata neagra/lapte
- 1 lingurita rasa coaja portocala (optional)
- 1 varf cutit sare
Mod de preparare – Aluat cornulete
- Punem in robot untul moale, zaharul, sarea si coaja rasa de portocala si mixam pana obtinem o crema omogena.
- Adaugam oul si mixam pana il inglobam perfect in crema de unt, apoi adaugam treptat faina, amestecata cu praful de copt, si mixam pana la omogenizare. La sfarsit adaugam laptele si mixam pana cand obtinem un aluat omogen.
- Rasturnam aluatul pe masa de lucru usor pudrata cu faina, il compactam si il invelim intr-o folie de plastic alimentara.
- Punem aluatul cornuletelor in frigider pentru cca 1h30minute sau pana cand se intareste suficient de mult pentru a putea fi intins.
Mod de preparare – Crema de ciocolata
Cum se face crema de ciocolata pentru dulciurile coapte
- Punem laptele intr-o craticioara, pe foc mic. In momentul in care este fierbinte, stingem focul.
- Intr-un vas micut, amestecam galbenusurile cu sarea, zaharul, amidonul si coaja de portocala, apoi adaugam cacaua si 2-3 linguri de lapte fierbinte. Amestecam pana la omogenizare si adaugam restul laptelui fierbinte si amestecam din nou.
- Punem crema pe foc mic si o ametecam continuu. Cand consistenta devine usor cremoasa (cca 4-5 minute), adaugam ciocolata tocata marunt si amestecam.
- Fierbem crema de ciocolata, pe foc foarte mic, cca 10 minute. Stingem focul si acoperim crema cu o folie de plastic alimentara. O lasam sa se raceasca cca 15 minute la temperatura camerei, apoi o punem in frigider unde o lasam sa se raceasca complet.
Asamblare Cornulete cu crema de ciocolata
- Impartim aluatul in doua bucati egale. Intindem fiecare bucata de aluat, pe planul de lucru pudrat cu faina, intr-o foaie groasa de cca 6 mm si o taiem in 6 triunghiuri.
- Pe fiecare latura a triunghiurilor facem cate 2 taieturi paralele, una mai lunga, cealalta un pic mai scurta.
- Punem cate 2 lingurite plina de crema de ciocolata in centrul fiecarui triunghi, apoi acoperim crema aducand latura dreapta a triunghiului in stanga si latura stanga in dreapta. In pozele de mai jos se poate observa tot procedeul.
- Va recomand sa asamblati cornuletele direct in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. In acest fel nu riscam sa le deformam.
- Coacem triunghiurile in cuptorul preincalzit la 180°C pentru cca 10-15 minute sau pana cand varfurile se rumenesc.
- Scoatem tava din cuptor, pudram cornuletele cu zahar pudra vanilat, le lasam sa se raceasca cateva minute in tava, apoi le asezam pe un platou.
- Le puteti prepara cu 2 zile inainte. In acest caz, le pastrati intr-o cutie de metal inchisa ermetic, la temperatura camerei.
Pofta buna!
buna laura,
toate bune si frumoase, dar, de ce nu mai ai optiunea print?
Cozia, buna intrebare. Abia acum am observat ca a disparut butonul de print. Remediez astazi problema.
Deosebite ! Atat de fine si de fragede !
Claudi, draga mea, ma bucur foarte mult ca ti-au placut!
Draga mea, desi nu am facut inca cornuletele, am intentionat, stiind ca vor iesi la fel de bune ca toate retele pe care le-am incercat pana acum de pe blogul tau. Iti multumesc pentru efortul tau, pentru generozitatea cu care impartasesti din experienta ta si pentru faptul ca absolut toate retele incercate de mine de pe blogul tau au iesit intocmai ca in pozele tale. Gustul mancarurilor tale e cel DE ACASA, un acasa din Ardeal (de unde sunt eu), satios, linistitor…..Esti o sursa de insiratie pentru mine. Multumesc inca o data pentru tot ce faci. Dumnezeu sa te aiba in paza lui
Mirela, draga mea, m-a emotionat comentariul tau. Multumesc frumos pentru aprecieri!
Te imbratisez cu mare drag!
Trebuie sa incerc si eu aceasta reteta.
TheKid, abia astept sa ne spui cum au fost.
In ingredientele pentru crema de ciocolata este si zahar dar in modul de preparare nu se specifica cand se adauga acesta. Imi puteti raspunde va rog cat puteti de repede (deoarece o fac chiar acum!) cand il pot adauga? Multumesc anticipat pentru raspuns!
Buna!am facut cornuletele sotului si au iesit f.fragede!multumesc pt.reteta!
Cu mult drag!
Draga mea, am facut astazi 2 (!) feluri de cornulete din retetele tale: Vanillekipferl si acestea. In loc de ciocolata am pus magiun de prune. Trebuie sa spun ca au iesit o minunatie! Vanillekipferl sunt exact asa cum le-am mancat acum cativa ani la cineva care nu a vrut sa-mi dea reteta, fiind un secret de familie.
In sfarsit. Chiar de la citirea retetei am simtit/stiut ca aceasta este reteta originala.Multumesc ca ai impartasit minunatia asta cu noi.
Sa iti fie de bine, draga mea! Tare mult ma bucur ca ti-au placut.