Sandwich cu porumb si sunca, reteta ideala pentru picnic
Sandwich-ul cu porumb si sunca m-a insotit de foarte multe ori la picnic. Chiar, ce poate fi mai placut si mai relaxant decat primul picnic din an? La noi are loc in fiecare primavara, imediat dupa ce soarele incepe sa fie mai prietenos cu tot ce misca sub el. Nu exista o data fixa, pur si simplu simt cand a sosit momentul sa ne urcam in masina, echipati cu tot ce trebuie pentru o zi perfecta in aer liber. Anul acesta primavara a sosit foarte repede, asa ca duminica voi pregati aceste delicioase sendvisuri pe care le vom gusta intr-un loc verde si insorit. De mare ajutor pentru realizarea sandvisurilor a fost conserva de porumb boabe de la prietenii mei de la Sun Food. Reteta de sandwich cu porumb si sunca este simpla si rapida, iar painea de casa semi integrala, a carei reteta o sa vina saptamana viitoare pe blog, a completat de minune aceste sandwich-uri.
Sandwich cu porumb si sunca – Ingrediente (2 persoane)
- 4 felii paine semi integrala/integrala pentru sandvisuri
- 4 felii de prosciutto cotto/sunca de Praga
- 4 frunze mici salata verde
- 1 ardei rosu gras mediu
- 4 linguri boabe porumb Sun Food
- 75 g creme fraiche/smantana densa
- 2 lingurite suc de lamaie/lime
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura patrunjel tocat
- 2-3 picaturi sos tabasco (optional)
- 10 g unt moale
- 1 ceapa medie
- sare
- piper
- 1 lingura ulei arahide
Sandwich cu porumb si sunca – Mod de preparare
- Spalam frunzele de salata si le stergem bine cu hartie absorbanta de bucatarie. Curatam ceapa si o taiem in rondele subtiri. Spalam ardeiul, il curatam si il taiem in cubulete mici. Scurgem porumbul de lichidul din conserva, il spalam sub un jet de apa rece si il lasam sa se scurga foarte bine.
- Intr-un vas micut, amestecam creme fraiche/smantana cu usturoiul curatat si dat prin razatoarea mica, patrunjelul tocat marunt, sucul de lamaie, sare si piper dupa gust.
- Ungem doua felii de paine cu un strat subtire de unt, adaugam cate doua felii de prosciutto cotto/sunca, peste prosciutto punem doua frunze de salata, 1 lingura de sos, 2 linguri de boabe de porumb, 1 lingura de cubulete de ardei gras si cateva rondele de ceapa. Inchidem sandvisurile cu feliile de paine ramase.
- Punem sandvisurile cu porumb pe un tocator de lemn si asezam deasupra lor alt tocator. Peste tocator punem o greutate (o sticla plina cu apa, o conserva, etc) si le lasam la presat cca 10 minute.
- Incalzim un gratar, pe foc mdiu, il ungem cu putin ulei de arahide si frigem sandvisurile cate 1-2 minute pe fiecare parte.
- Gustam sandvisurile cu porumb si sunca calde sau reci, la picnic, micul dejun sau in orice alt moment al zilei.
- Va doresc o primavara minunata, cu mult soare, voie buna si iesiri frumoase in aer liber!
Pofta buna!
Doamna Laura. Cred ca ar fi cazul sa eliminati penibilul cod de securitate pe care de multe ori il ignor. Nu ii vad sensul ,atata timp cand am adresa de E-mail inregistrata . Va multumesc.
Florin, penibilul cod de securitate imi protejeaza blogul de comentariile de tip spam.