Sandvis cu ciuperci si gorgonzola, o gustare simpla, rapida si delicioasa
Zilele trecute va propuneam un sandvis delicios cu porumb si sunca, ideal pentru picnic, astazi va recomand o alta reteta de sandvis cu ciuperci si gorgonzola, atat de delicioasa incat chiar trebuie incercata. Eu ador gorgonzola, este branza mea preferata, iar in combinatie cu nuci, rucola, ciuperci si speck, un tip de sunca crud uscata si afumata, este absolut divina. Pentru sandvisul de astazi am folosit o conserva de ciuperci taiate de la Sun Food, conservate prin metode traditionale, fara aditivi alimentari. Reteta este simpla si rapida, va recomand cu mare drag sa o incercati.
Sandvis cu ciuperci si gorgonzola – Ingrediente (1 bagheta de cca 12-13 cm)
- 1 borcan ciuperci Sun Food (280 g)
- 1 lingura ulei de masline
- 1 catel usturoi mare necuratat
- 1 lingurita patrunjel proaspat tocat
- 1/4 lingurita mica rasa piper proaspat macinat
- 50 g gorgonzola
- 40 g creme fraiche/ smantana degresata
- 4 felii speck/sunca crud uscata afumata
- 4-5 nuci mari
- 7-8 fire rucola
Sandvis cu ciuperci si gorgonzola – Mod de preparare
- Scurgem ciupercile, le spalam sub un jet de apa rece si le lasam cca 5 minute, intr-o sita, sa se scurga.
- Punem uleiul de masline intr-o tigaie ceramica/antiaderenta si adaugam catelul de usturoi intreg, necuratat, dar zdrobit. Il sotam cca 1 minut, apoi il scoatem din tigaie si adaugam ciupercile.
- Le sotam 2-3 minute, pe foc mediu, adaugam piperul si patrunjelul tocat, amestecam si, in momentul in care apa lasata de ciuperci se evapora complet, stingem focul si lasam ciupercile sa se raceasca.
- Taiem bagheta in doua si o frigem cca 1-2 minute, pe gratarul neuns, pe partea taiata. Scoatem bucatile de bagheta din gratar si le lasam sa se raceasca complet.
- Punem gorgonzola intr-un vas, o zdrobim cu furculita, adaugam creme fraiche-ul sau smantana si amestecam pana la omogenizare. Eu nu am vrut o crema prea fina, asa ca am lasat si cateva bucatele mici de gorgonzola in crema.
- Ungem partea inferioara a baghetei cu jumatate din crema de gorgonzola, adaugam 2-3 linguri de ciuperci sotate, nucile tocate in bucati potrivite, rucola spalata si uscata bine si feliile de speck.
- Ungem partea superioara a baghetei cu crema de branza ramasa si acoperim sandvisul.
- Il gustam cu multa pofta. Este delicios.
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Sandvis cu ciuperci si gorgonzola
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
5 Review(s) Based on
Imi place maxim sandwich-ul tau. Imi dai si mie sa mananc din el ?! :p
Sigur ca da, Daniela. Cu mare drag! 🙂