Cotlete in crusta de pesmet la cuptor, o reteta delicioasa pentru pranz sau cina
Cotlete de porc la cuptor, suculete si cu crusta crocanta de pesmet si ierburi aromatice. Cotlete crocante de porc caopte la cuptor, cu foarte putin ulei. Cea mai buna reteta de cotlete coapte pentru masa de pranz.
Cotletele de porc sunt slabiciunea mea. La cuptor, fripte pe gratar sau in tigaie, sunt absolut nemaipomenite. Cotletele de porc la cuptor se fac simplu si sunt foarte foarte gustoase si suculunte. Crusta crocanta si aromata le da un gust aparte, neaparat sa le incercati daca va place carnea de porc. Bineinteles, puteti pregati aceasta reteta si cu carne de vitel, pui sau curcan. In acest caz timpul de coacere se modifica, in functie de carnea folosita, dar gustul va fi delicios.
Cotlete de porc la cuptor – Ingrediente (2 persoane)
- 2 cotlete de porc cu os (grosimea cotletului este de 1-1,5 cm)
- 4-5 linguri faina
- 2-3 linguri pesmet
- 2 linguri malai fin
- 2 oua medii
- 1 lingura parmezan ras
- 1 lingura plina patrunjel tocat
- 1 lamaie medie (coaja rasa)
- sare
- piper proaspat macinat
- 2 linguri ulei de masline
Cotlete crocante la cuptor – Mod de preparare
- Stergem cotletele cu hartie absorbanta de bucatarie si le punem intre doua foi de hartie de copt. Le aplatizam cu un ciocan pentru carne (folosim partea neteda a aplatizorului, nu cea cu striatii).
- Spargem ouale intr-o farfurie adanca, adaugam sare si piper dupa gust si le amestecam cu o furculita.
- Punem faina intr-o farfurie intinsa, iar intr-o alta farfurie amestecam pesmetul, malaiul, parmezanul ras, patrunjelul si coaja de lamaie rasa.
- Tavalim bine, pe ambele parti, cotletele prin faina, ou si amestecul de pesmet si malai si le asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
- Stropim cotletele de porc cu uleiul de masline si le coacem in cuptorul preincalzit la 190°C cate 10 minute pe fiecare parte.
- Le gustam calde, alaturi de o salata de sezon sau, in cazul nostru, o garnitura de conopida la cuptor.
Pofta buna!
Bună ziua,
Arată suuuper! Dar conopida cum ai făcut-o?
Simona, ma bucur mult ca-ti place reteta. Conopida se face super simplu. Se tavalesc buchetele crude de conopida printr-un mix de ulei de masline, curry, paprika picanta, sare, piper si putin suc de lime si se coc 30 de minute. Saptamana viitoare postez reteta.
Super reteta,abea astept sa o fac!
Ellis, ma bucur mult ca-ti place.
Vai, ce ma bucur ca am dat peste o reteta care face, de fapt, snitele la cuptor, mi-era frica sa incerc de capul meu!
Nu pot manca prajeli, asa ca asta vine la tanc! Sigur incerc azi-maine!
Multumim, esti o frumoasa si o desteapta, Laura draga!
A.
Draga mea, ma bucur mult ca-ti place reteta. Multumesc pentru aprecieri!
Tocmai ce am ce am incercat cotletele si pot sa spun ca sunt minunate. Multumesc pentru reteta!
Sa va fie de bine, draga mea. Ma bucur mult ca v-au placut.
As vrea sa o incerc si eu. Stau doar 10 min/parte la cuptor? In 20 minute sunt gata?
Corina, da, doar 10 minute pe o parte pentru un cotlet cu o grosime de maxim 1,5 cm.
Am facut-o saptamana aceasta!!! Geniala!!!! Au iesit super mega bune!!! Ne-am lins pe degete si eu si iubitul! Au facut de o seara deosebita!
Sa va fie de bine, draag Alina!
Foarte gustoase si crocante.
Sa iti fie de bine, draga mea!
Buna Laura. Au iesit excelente , crocant la exterior, fraged la interior. Mii de multumiri pentru reteta. Este super ideea mai ales ca este la cuptor cu putin ulei si mananca chiar si cea mica care este foarte mofturoasa cand este vorba de mancare.
Inca o data multumiri pentru reteta si spor in ceea ce faci.
Sa va fie de bine, draga Ana!
buna laura am si eu o intrebare la un cuptor normal cat trebuie lasate?
Draga mea, din pacate nu ma pricep foarte bine la cuptoarele pe gaz, dar, in general, trebuie sa prelungesti timpul cu cca 4-5 minute, pe fiecare parte.