Mancare indiana de conopida si naut – Retete culinare Laura Adamache
Mancare indiana de conopida si naut – reteta vegetariana pas cu pas. Reteta cu conopida. Reteta de mancare indiana pas cu pas. Mancare picanta cu legume, o reteta de post
La multi ani! Va doresc un 2016 plin de sanatate, fericire si realizari! Incepem noul an cu o reteta lejera si delicioasa. Nu stiu cum sunteti voi, dar eu simt nevoia de legume si fructe dupa mesele bogate de sarbatori. Mancarea indiana de conopida si naut este foarte parfumata si simplu de facut. Am folosit o delicioasa conserva de naut boabe de la prietenii de la Sun Food. va recomand sa incercati reteta, sigur o sa va placa.
Mai multe retete cu conopdia AICI
Mancare indiana de conopida si naut – Ingrediente (4 persoane)
- 450 g conopida
- 250 g naut Sun Food
- 225 g cartofi
- 125 g mazare boabe
- 1 ceapa alba medie
- 2 catei usturoi
- 2 linguri ulei masline/arahide
- 100-150 ml supa vegetala
- 1 lingurita rasa coriandru proaspat macinat
- 1/2 lingurita mica rasa piper negru proaspat macinat
- 1 lingura rasa curry
- 1/4 lingurita chili fulgi
- 1 lingurita mica rasa sare
- 1 lingura coriandru tocat (optional)
Mancare indiana de conopida si naut – Mod de preparare
- Curatam conopida si o desfacem in buchetele cat mai mici. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in cubulete mici.
- Fierbem buchetelele de conopida, la aburi, cca 4-5 minute, nu mai mult.
- Fierbem cubuletele de cartof, la aburi, 3-4 minute, nu mai mult. Conopida si cartofii trebuie sa se inmoaie putin, nu sa fie fierte complet.
- Incalzim uleiul intr-o tigaie antiaderenta, adaugam ceapa si usturoiul tocate marunt si le sotam cca 1 minut. Adaugam buchetelele de conopida, cubuletele de cartof si nautul scurs, spalat sub un jet de apa rece si scurs foarte bine.
- Amestecam bine, adaugam cca 50-60 ml supa vegetala, si acoperim tigaia cu un capac.
- Fierbem mancarea cca 10-12 minute, pe foc mic, apoi adaugam fulgii de chili, curry, coriandru boabe si piperul, macinate proaspat, si sare dupa gust. Amestecam bine, dar cu grija.
- Adaugam mazarea boabe, inca 50-60 ml supa vegetala si acoperim tigaia cu capac. Fierbem mancarea inca cca 10-12 minute, apoi stingem focul si o gustam cu coriandru proaspat tocat, presarat pe deasupra.
- Mancarea indiana de conopida si naut se poate servi cu o garnitura de orez basmati natur, bulgur sau cu chapati, o paine indiana plata.
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Mancare indiana de conopida si naut
Autor:
Laura Adamache
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
22 Review(s) Based on