Hamburger de curcan, o reteta delicioasa si lejera cu carne de curcan
Reteta de hamburgeri de curcan chiar ca se face extrem de simplu si este delicioasa. De foarte multe ori ii pregatesc pentru cina si ii mancam cu legume sotate, salate de sezon si, bineinteles, cu chifle pentru hamburger.
Zilele trecute eram in pana de idei, frigiderul era cam gol, timp sa fac cumparaturi si apoi sa pregatesc masa nu aveam, asa ca mi-am amintit de o bucata frumoasa de piept de curcan din congelator. L-am decongelat, tocat, condimentat bine si fript pe gratarul bine incins. Chiflele pentru hamburger le aveam deja facute, am fiert la aburi si niste fasole verde si gata masa.
Imi cer scuze ca am folosit una dintre fotografiile de la reteta de chutney cu ananas. Din pacate nu am avut timp sa fac altele.
Hamburgeri de curcan – Ingrediente (4 bucati)
- 600 g piept de curcan tocat
- 1 salota/1 ceapa medie tocata marunt
- 1 lingura rasa de pesmet (10 g)
- 20 g mustar clasic dijon
- 10 g parmezan ras
- 1 catel de usturoi
- sare
- piper proaspat macinat
- 1 lingura ulei de masline/arahide
Hamburgeri de curcan – Mod de preparare
- Punem pieptul de curcan tocat intr-un vas, adaugam salota si usturoiul tocate foarte foarte marunt, parmezanul ras, mustarul, pesmetul, sarea si piperul proaspat macinat.
- Framantam carnea pana la omogenizare, nu mai mult.
- Formam hamburgerii cu ajutorul dispozitivului sau manual. Daca ii formam manual, avem grija sa ii aplatizam mai mult in centru. Facem acest lucru pentru ca au tendinta sa se umfle in partea centrala. Asadar, daca centrul va fi mai subtire decat marginile, vom obtine hamburgeri cu o suprafata uniforma.
- Incalzim foarte foarte bine gratarul (cca 3-4 minute pe foc maxim), ungem hamburgerii pe ambele parti cu ulei si ii frigem cate 4 minute pe fiecare parte.
- Mare atentie sa nu-i uscati, dar nici sa fie cruzi. Hamburgerii trebuie sa fie perfect patrunsi, dar suculenti.
- Ii gustam calzi, cu mustar, ketchup, inele de ceapa, salata, maioneza sau cu legume sotate si un chutney de ananas. Pofta buna!