Chifle umplute cu ciuperci, o reteta perfecta pentru un mic dejun consistent
Chiar daca eu prefer un mic dejun dulce, cornuri, biscuti, pancakes, clatite si alte minuni de genul acesta, nu neg ca uneori, iarna mai ales, micul meu dejun devine mai consistent. Pregatesc foarte des chifle umplute cu ciuperci sau cu sunca, legume, oua si mult cascaval sau mozzarella. De data aceasta le-am umplut cu un mix obtinut din ciuperci taiate de la prietenii de la Sun Food, scrob si cascaval. Le-am gratinat cateva minute si le-am mancat cu o pofta teribila ieri dimineata. Nu va mai spun ca pana la cina am mai rontait doar un mar, sunt foarte satioase si deosebit de gustoase. Reteta chiflelor umplute cu ciuperci este simpla si rapida, v-o recomand cu drag.
Chifle umplute cu ciuperci – Ingrediente (4 chifle)
- 4 chifle rustice/kaiser
- 4 oua mari
- 2 linguri lapte integral
- 1 ceapa rosie mica/1 salota/1 ceapa alba mica
- 1 borcan ciuperci taiate Sun Food
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura plina patrunjel
- 100-125 g cascaval ras/mozzarella rasa
- sare
- piper
- 1 ardei gras copt (optional)
- 2 linguri unt topit/2 linguri ulei de masline (pentru uns chiflele)
Chifle umplute cu ciuperci – Mod de preparare
- Scurgem ciupercile, le clatim sub un jet de apa rece si le lasam sa se scurga. Incalzim 1 lingura de ulei intr-o tigaie antiaderenta, adaugam ciupercile bine scurse, patrunjelul tocat, sare si piper dupa gust. Sotam ciupercile, pe foc mediu, cca 2 minute, apoi stingem focul si le scoatem pe o farfurie. Acoperim farfuria cu un capac.
- In tigaia in care am pregatit ciupercile, adaugam 1 lingura de ulei de masline si ceapa tocata marunt. Sotam ceapa cca 30-45 secunde, apoi adaugam in tigaie ouale batute pana la omogeniare cu un tel si amestecate cu 2 linguri de lapte, sare si piper dupa gust. Dupa cca 1 minut, amestecam ouale astfel incat sa obtinem consistenta tipica a scrobului.
- Amestecam scrobul pe foc mic, cca 2-3 minute, apoi stingem focul.
- Amestecam scrobul cu ciupercile calde si, daca doriti, cu un ardei gras rosu copt, taiat in suvite subtiri.
- Taiem partea superioara a chiflelor, indepartam cu grija miezul fiecarei chifle, apoi le ungem interiorul cu ulei de masline sau unt topit.
- Umplem foarte bine chiflele cu amestecul de ciuperci si scrob si adaugam pe deasupra cate 1-2 linguri de cascaval ras.
- Punem chiflele si partile superioare taiate (cu taietura in contact cu tava) in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
- Le introducem in cuptorul incalzit la 200°C si le gratinam 5-6 minute sau pana cand cascavalul se topeste complet.
- Servim chiflele umplute cu ciuperci, calde, cu putin patrunjel proaspat tocat pe deasupra.
Pofta buna!