Paste penne cu fasole boabe si ton – Retete paste Laura Adamache
Penne cu fasole si ton, reteta italiana de paste, ingrediente si mod de preparare. Paste penne scurte cu fasole, rosii cherry si usturoi. Reteta cu paste penne.
Una dintre combinatiile preferate de noi, cand vine vorba despre pastele penne, este cea dintre fasolea boabe si ton. La prima vedere nu pare ceva deosebit, dar va garantez ca aceste paste sunt foarte gustoase. Nu sunt dietetice, adevarat, dar nu se intampla nimic daca le mancam din cand in cand. Nu renuntati la pesmetul crocant, pe care va recomand sa il faceti in casa, completeaza de minune preparatul final. Pentru aceasta reteta am folosit o delicioasa conserva de fasole boabe de la prietenii nostri de la Sun Food.
Penne cu fasole si ton – Ingrediente 2 persoane
- 200 g paste penne
- 2 felii de paine rustica veche de 2-3 zile
- 1 conserva ton in suc propriu (160 g)
- 1/2 conserva fasole boabe Sun Food (200 g)
- 4 fileuri ansoa in ulei
- 8 rosii picaddilly/10 rosii cherry
- 2 catei usturoi
- 1 salota/1 ceapa mica alba
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingura patrunjel tocat (optional)
- 50 ml vin alb demisec
- sare
- piper proaspat macinat
Penne cu fasole si ton – Mod de preparare
- Umplem o oala cu apa calda si o punem pe foc mediu. In momentul in care apa incepe sa fiarba, adaugam 1 lingurita de sare si pastele. Fierbem pastele penne al dente, conform instructiunilor de pe cutie.
- Macinam feliile de paine, cu tot cu coaja, in robot. Cu atat mai bine daca obtinem un pesmet cu bucatele mici de coaja in el. Nu trebuie sa fie foarte fin.
- Punem pesmetul intr-o tigaie antiaderenta neunsa, incalzita bine. Amestecam pe foc mediu pana cand se rumeneste frumos (2-3 minute), apoi adaugam 1 lingura de ulei de masline si putina sare, amestecam cateva secunde pe foc mediu si stingem focul. Punem imediat pesmetul intr-un vas.
- Stergem tigaia si o punem din nou pe foc. Adaugam 2 linguri de ulei de masline si dupa ce acesta s-a incalzit, adaugam ceapa si ustoriul, tocate marunt, si fileurile de ansoa spalate inainte sub un jet de apa rece. Le sotam 1-2 minute, apoi adugam tonul bine scurs.
- Amestecam pe foc mediu cca 2 minute si adaugam fasolea boabe. Amestecam si dupa inca 2-3 minute adaugam vinul alb. In momentul in care alcoolul s-a evaporat, adaugam rosiile taiate in jumatati, patrunjelul tocat, sare si piper dupa gust.
- Amestecam, pe foc mediu, cca 3-4 minute (in cazul in care lichidul este complet evaporat, adaugam cca 50 ml din apa in care fierb pastele), apoi adaugam pastele bine scurse si amestecam pe foc mediu 1-2 minute.
- Servim pastele imediat, cu ulei de masline si putin pesmet crocant pe deasupra.
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Penne cu fasole si ton
Autor:
Laura Adamache
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
26 Review(s) Based on
Arată f. f bine. Mulțumesc.Numai bunătăți ….
Corina, ma bucur mult ca-ti plac.
Sarbatori fericite iti doresc!