Calatorie culinara cu Laura Adamache, concurs online cu premii in carti
Ultima editie a campaniei „Calatorie culinara cu Laura Adamache” s-a incheiat ieri, 6 decembrie 2015. Inainte de a anunta castigatorii, vreau sa va multumesc tututor pentru participare si pentru retetele absolut delicioase inscrise in acest concurs. Asadar, castigatorii etapei dedicate bucatariei romanesti, sunt:
- Bucataria Emiliei – Fasole batuta
- Veronica Iosub – Ciorba de coaste afumate
- Mihaela Hanci – Cozonac cu nuca
Felictari! Astept detaliile pentru livrarea premiilor (nume complet, adresa si numar de telefon), pe adresa de mail: contact@lauraadamache(.)ro
Castigatoarea celor 3 editii ale campaniei, care va primi toate cele 10 carti din seria “24 de retete delicioase si usor de preparat”, este Bucataria Emiliei!! Felicitari, Emilia! Astept detaliile pentru livrare (nume complet, adresa si numar de telefon), pe adresa de mail: contact@lauraadamache(.)ro
Dupa primele doua editii ale acestei frumoase campanii, in care ne-am plimbat prin doua dintre cele mai cunoscute bucatarii ale lumii, respectiv bucataria italiana si franceza, iata-ne acasa, in bucataria noastra romaneasca, plina de gusturi atat de indragite si cunoscute de fiecare dintre noi. Nu pot sa exprim in cuvinte cat de mult inseamna pentru mine preparatele romanesti. Sarmalele, cozonacii, ciorbele, au gust de familie, imi dau o senzatie de siguranta si imi incalzesc sufletul ori de cate ori le prepar si mananc.
Asadar, astazi va invit sa pasim impreuna in frumoasa si bogata noastra bucatarie. Si in aceasta ultima etapa a campaniei vom avea 3 castigatori, iar dupa ce o incheiem, unul dintre concurentii care a participat la toate editiile, va castiga toate cartile mele de bucate.
Cei trei castigatori ai acestei editii vor castiga cate doua carti din seria “24 de retete delicioase si usor de preparat”, si anume, Supe si Ciorbe si Carne de porc.
In cartea dedicata supelor si ciorbelor, veti gasi retete specifice bucatariei romanesti, explicate pas cu pas si insotite de sfaturi utile gospodinelor fara prea multa experienta. Ciorba de burta, ciorba radauteana, ciorba de perisoare sau supa de vita cu taitei de casa sunt doar cateva dintre retetele care va asteapta in aceasta carte.
In cartea retetelor cu carne de porc, avem 24 de retete deloc greu de facut. Printre preferatele mele se numara Frigaruile de porc marinate in bere, Ficat de porc in prapur, Ceafa de porc la cuptor cu rosii si Friptura de porc in sos de lapte. Toate retetele sunt explicate in detaliu si sunt insotite de sfaturi utile. La sfarsitul fiecarei carti din seria ” 24 de retete delicioase si usor de preparat”, se afla doua pagini de agenda dedicate notitelor personale.
Mecanism concurs
- Pregatiti o reteta specifica bucatariei romanesti (mancaruri, supe, ciorbe, desert, gustare etc. Orice reteta romaneasca poate fi inscrisa in concurs).
- Daca aveti un blog, postati reteta pe blogul personal. Retetele participante vor fi insotite de o fotografie a preparatului final. De asemenea, articolul trebuie sa cuprinda si imaginea acestei etape a campaniei (prima fotografie din acest articol), pe care o puteti salva din articolul meu, si textul „Particip cu reteta (nume reteta) la campania Calatorie culinara cu Laura Adamache (link la acest articol)”. Dupa ce ati postat reteta pe blogul personal, lasati link-ul intr-un comentariu la acest articol.
- Daca nu aveti un blog: inscrieti reteta in pagina dedicata concursului. Textul retetei participante va fi insotit de o fotografie a preparatului final.
- Puteti inscrie in concurs cate retete doriti. Important este sa fie retete specifice bucatariei romanesti.
- Retetele si fotografiile trebuie sa va apartina! Voi elimina din concurs orice reteta + fotografie preluata din mediul online, fara acordul autorului!
- Participantii trebuie sa aiba domiciliul stabil in Romania pentru livrarea premiilor. Daca nu locuiti in Romania, dar aveti o ruda sau prieteni care pot primi premiul in locul vostru, va astept cu drag la concurs.
Perioada desfasurare si jurizare
- A treia etapa a campaniei se desfasoara intre 16.11.2015 – 06.12.2015.
- Castigatorii vor fi anuntati pe data 07.12.2015
- Fiecare reteta va primi cate doua note, de la 1 la 10, pentru dificultate si prezentare.
- Juriul va fi format dintr-un reprezentant al editurii All si Laura Adamache.
Premii
Castigatorii vor primi cate un set de 2 carti din seria „24 de retete delicioase si usor de preparat”. Pentru concursul dedicat bucatariei romanesti, setul este compus din cartile „Supe si Ciorbe” si „Carne de porc”.
Marele premiu va fi acordat concurentului care a participat la toate cele trei etape ale concursului si a avut cel mai mare punctaj. Castigatorul va primi toate cele 10 carti din seria “24 de retete delicioase si usor de preparat”.
Va astept cu drag! Mult succes!
Editiile anterioare ale campaniei „Calatorie culinara cu Laura Adamache”:
Multumim pentru minunatu concurs.
Ma bucur mult ca am ajuns sa particip si la ultima etapa cu o reteta din bucataria romaneasca. Am pregatit cu drag o reteta preferata de noi.
in primul rand imi cer scuze dar voi aborda alt subiect cu tine.
draga laura, iti scriu rugandu te sa mi dai un sfat, avand in vedere vasta ta experienta dublata de bunatatea cu care ne receptezi pe noi, cititorii tai obisnuiti ai blogului, de fapt ,ai muncii tale.
Am o problema, trebuie s o sfatuiesc pe fiica mea si vreau sa o sfatuiesc bine.
E tanara mamica, am un nepotel de 6 ani,apoi,, impreuna cu sotul ei, am un ginere bun de mancat pe paine, e tare harnic si bland 🙂 – si au facut o firma bazata pe pregatirea lor, facultati de informatica, limbi straine, geografie, litere, cam pe acolo, amandoi.Pentru ei, ziua ar trebui sa aiba mai mult de 24 ore.
Eu sunt departe si nu pot sa i ajut, de fapt le mai trimitem, eu si sotul, bani cand putem, acuma e altfel fata de anii trecuti…asta e,nu putem reveni in tara, macar sotul meu sa atinga anii de pensie…
zilelele astea fiica mea si nepotelul meu au facut o indigestie urata, trei zile la pat, din cauza faptului ca au mancat la o cantina o supa :(. M am gandit si te rog sa ma sfatuiesti, ca sa n o mai lungesc mult, sa i spun fetei mele o modalitate de a gati mancare ce se poate congela, de ex. supa stiu ca se poate congela. ce se mai poate gati si congela pentru o saptamana, sa gateasca duminica si in cursul saptamanii sa manance la servici, ce si face acasa, sa nu mai consume mancarea nesigura si periculoasa de la cantina, mai ales ca a fost nevoita sa si duca si copilul sa manance.Iti spun, ea este o femeie foarte vrednica, ii place sa gateasca si cand are timp profita cat poate si este si pentru mancarea naturala , cerceteaza mereu atenta etichetele de pe produse cand le cumpara, face si paine la cuptor, dar ii lipseste experienta iar eu cinstit vorbind, nu stiu ce sa i sugerez.Sigur vorbim cand putem si de mancare, mai ma intreaba de unele, dar tare mi ar placea sa o pot ajuta asa cum ti am explicat mai sus.
Cu multumiri, astept, cand poti, sa mi raspunzi.
scuze, m am inselat , esti foarte ocupata, multumesc!
Draga Aurelia, dupa 1 an de zile am reusit sa vin o saptamana in Romania, sa-mi vad familia. Da, intr-adevar, in aceasta saptamana sunt prinsa, imi dedic timpul exclusiv familiei, dar cu siguranta iti voi raspunde saptamana viitoare cand ma voi intoarce in Italia si voi reveni la normal. Imi cer scuze, dar pana atunci nu pot raspunde la comentarii.
Aurelia, multumesc pentru aprecieri.
Sunt extrem de multe preparate care se pot congela. De exemplu, poti congela supe, ciorbe, sarmale, mancaruri cu sos, prajituri si torturi.
O sa te rog sa ma intrebi concret cam ce ai dori sa congelezi si eu iti pot spune daca se poate sau nu.
O zi minunata sa ai!
Draga Laura astept cu nerabdare rezultatele la concurs 🙂
Cand am intrat acuma seara si am vazut ca au mai aparut 3 retete, m-am apucat imediat de editat. Eu am facut prajitura azi dimineata, dar vroiam sa o postez saptamana asta, ei iata ca am grabit procesul. Am pregatit o prajitura delicioasa cu gem