Salata de orez cu somon si ciuperci, o reteta perfecta pentru pranz sau cina
Salata de orez este una dintre retetele mele de vara preferate. Cu legume, pui, ton, somon sau fructe de mare, salata de orez chiar ma scoate din incurcatura cand nu prea am timp de gatit. Cum ultimele saptamani au fost enervant de calde si nu am reusit sa intru prea des in bucatarie, am apelat la salata de orez pe care o fac foarte des vara. Va recomand sa incercati aceasta salata, este simpla si satioasa. Ciupercile taiate, de la prietenii mei de la Sun Food, au imbogatit aceasta minunata salata de orez.
Salata de orez cu somon si ciuperci – Ingrediente (6 persoane)
- 350 g orez parboiled
- 400 g medalioane somon
- 200 g anghinare conservata in ulei
- 1 borcan ciuperci taiate Sun Food
- 10-12 masline mari negre fara samburi
- 1 lingura chives tocat marunt
- 6-7 linguri ulei de masline
- 5-6 flori de dovlecel (optional)
- 15 capere conservate in sare
- 2 lingurite rase sare
- 1/2 lingurita rasa piper alb
Salata de orez cu somon si ciuperci – Mod de preparare
- Punem orezul intr-o oala si il acoperim cu cca 5-6 cm de apa calda. Adaugam 1 lingurita cu sare si punem oala pe foc mediu. Fierbem orezul al dente, 12-13 minute, apoi il strecuram si il trecem rapid printr-un jet de apa foarte rece. Il lasam sa se scurga si raceasca complet.
- Tamponam medalioanele de somon cu hartie absorbanta de bucatarie, apoi le pudram cu sare si, daca dorim, putin piper proaspat macinat. Punem gratarul pe foc mare si cand este perfect incins, adaugam medalioanele de somon si reducem focul la mediu.
- Le prajim 4 minute pe o parte si cca 3 minute pe cealalta parte, timpul poate varia in functie de grosimea medalioanelor.
- Stingem focul si punem somonul pe o farfurie unde-l vom lasa sa se raceasca complet. Dupa ce s-a racit, indepartam pielita de pe margini.
- Scurgem anghinarea si ciupercile si le clatim sub un jet de apa rece. Punem caperele intr-o cescuta plina cu apa rece, pentru cca 10 minute, apoi le scurgem si le tamponam cu hartie de bucatarie.
- Punem orezul rece intr-un vas incapator, adaugam somonul taiat in bucatele potrivite, anghinarea, caperele, ciupercile si maslinele, toate tocate potrivit, chives si florile de dovlecel taiate in suvite foarte subtiri.
- Adaugam uleiul de masline, sarea si piperul alb proaspat macinat si amestecam foarte bine.
- Punem salata de orez in frigider pentru minim 1 ora, apoi o gustam cu pofta! Este delicioasa!
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Salata de orez cu somon si ciuperci
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
13 Review(s) Based on
Nu stiu ce este chives.
Draga Olivia, chives este arpagic. In aceasta reteta se folosesc frunzele de arpagic, nu bulbul.
In cazul in care nu gasesti chives, il poti inlocui cu 1-2 codite de ceapa verde tocate marunt.