Placinta la tigaie cu carne si ciuperci


Placinta cu carne si ciuperci, o reteta simpla si rapida de placinta la tigaie

placinta-tigaie

Nu stiu cat de mult iubiti voi placintele, dar eu le ador, placinta cu carne fiind preferata mea. Astazi va propun o reteta simpla simpla si rapida, perfecta pentru zilele calde de vara. Spun asta pentru ca spre deosebire de placinta clasica, aceasta se prepara la tigaie. Aluatul placintei cu carne si ciuperci se face foarte rapid, in maxim 6 minute. Puteti sa o incercati cu o alta umplutura, de exemplu cascaval si felii de prosciutto cotto sau sunca de Praga. Este o placinta care se poate consuma si in perioada de post, bineinteles atunci vom inlocui umplutura de carne cu una pe baza de legume sotate. Pentru aceasta reteta, am folosit ciuperci taiate de la prietenii mei deliciosi de la Sun Food, conservate dupa metode traditionale, fara aditivi alimentari.

Placinta la tigaie cu carne si ciuperci – Ingrediente pt 1 placinta de 28 cm ø

Ingrediente aluat

  • 300 g faina
  • 160-170 ml apa rece
  • 6 g praf de copt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita mica rasa sare
  • 2 lingurite ulei de masline (pentru tigaie)

Ingrediente umplutura

  • 400 g carne tocata vitel/mix porc si vita
  • 1 borcan ciuperci taiate Sun Food
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 100 g cascaval (maasdamer, emmentaler, orice alt cascaval cu aceeasi consistenta ca cele doua)
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei de masline

Umplutura carne si ciuperci – Mod de preparare

  • Curatam ceapa si morcovul, le spalam si le stergem. Tocam ceapa foarte marunt, iar morcovul il taiem in cubulete foarte mici.
  • Scurgem ciupercile si le clatim sub un jet de apa rece, apoi le scurgem bine.
  • Incalzim uleiul de masline intr-o cratita antiaderenta, adaugam ceapa, morcovul si ciupercile si le sotam 1-2 minute, pe foc mediu. Adaugam carnea tocata si patrunjelul si amestecam bine.
  • Calim carnea cca 20 minute sau pana cand tot lichidul s-a evaporat. Condimentam cu sare si piper proaspat macinat, amestecam si stingem focul. Punem mixul de carne si ciuperci intr-o sita deasa si o lasam sa se scurga si raceasca complet.
  • Dupa ce s-a racit, punem amestecul de carne si ciuperci in robot si mixam cca 1 minut. In acest fel obtinem o umplutura cu o textura mai fina.

Aluat placinta cu carne si ciuperci la tigaie – Mod de preparare

  • Amestecam faina, sarea si praful de copt si le cernem, printr-o sita deasa, intr-un vas incapator.
  • Adaugam apa si uleiul de masline si framantam pana cand obtinem un aluat elastic.

Placinta cu carne si ciuperci la tigaie – Asamblare

  • Impartim aluatul in doua bucati egale. Intindem fiecare bucata, pe planul de lucru pudrat cu faina, intr-o foaie rotunda de 4-5 mm (daca foaia este mai subtire de 4 mm, placinta va iesi crocanta).
  • Distribuim uniform umplutura pe una dintre foi, adaugam cascavalul taiat in cubulete, punem a doua foaie peste umplutura si sigilam bine marginile.

placinta-tigaie-preparare

  • Ungem tigaia cu 1 lingurita de ulei de masline si o punem pe foc mic spre mediu. In momentul in care uleiul s-a incalzit, punem placinta in tigaie. O prajim 6-7 minute, pe foc mic spre mediu, ungem suprafata neprajita a placintei cu 1 lingurita de ulei si, cu ajutorul unei palete late, o intoarcem pe cealalta parte. O prajim inca 6-7 minute, apoi o scoatem din tigaie si o asezam pe un gratar.

placinta-coapta-tigaie

  • O lasam sa se raceasca cateva minute, apoi o taiem si o gustam.

felie-placinta-tigaie

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Placinta cu carne si ciuperci la tigaie
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 113 Review(s)

13 comentarii la “Placinta la tigaie cu carne si ciuperci

  1. Alina spune:

    buna Laura,

    Am o curiozitate in ceea ce priveste tigaia, pare foarte tzapana 🙂 Imi poti spune din ce material e?

    Multumesc

    • Laura spune:

      Draga mea, tigaia are un strat de acoperire din piatra. Ai dreptate, este foarte rezistenta si suprafata nu se zgarie. O am deja de doi ani, dar arata ca in prima zi.

    • Alina spune:

      Iti multumesc pentru raspuns, tare bine mi-ar prinde sfaturi in ceea ce priveste ustensilele din bucatarie…
      Anyway, sa nu uitam vedeta si anume, placinta, care arata intr-un mare fel 🙂

      Felicitari! urmaresc cu mare drag tot ce postezi

  2. Sidy spune:

    Acestea sunt adevaratele placinte traditionale romanesti, o minunatie !
    Daca iti face placere, am sa te invit la o provocare cu aceasta tema, tare m-as bucura :

  3. Anna spune:

    Pentru inceput, tin sa mentionez ca nu sunt experta in ale gatitului. Sunt la stadiul in care experimentez si invat incercand tot felul de retete de pe net. Sa revenim, Am respectat toti pasii ale acestei retete, doar ca la asezatul placintei in tigaie, ce sa vezi, nu aveai cum sa faci asta. Foaia fiind totusi subtire si lipicioasa iar stratul de carne destul de generos, nu se putea sa o asezi. Am pus-o cu chiu cu vai pe tigaie, stratul de carne a iesit prin crapaturile foilor de la incercarile mele nereusite de a o mentine etans, sa fie estetica si comestibila. Singura modalitate de a-ti iesi aceasta „placinta” este sa aranjezi placinta direct in tigaie. As fi tare curioasa cum ati reusit doamnelor, minunea de a o lua de pe blat si a o pune pe tigaie? Pacat de timpul investit si ingrediente. In concluzie, muncesti si ramai fara masa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor