Cornuri turcesti cu nutella


Cornuri turcesti cu nutella, reteta de cornuri umplute cu crema

cornuri-turcesti-detaliu

Katmer pogaca sunt niste cornuri tipic turcesti care se defac in foite. Se pot umple cu branza sarata, sunca, nutella, gem, cu orice va place mai mult. Eu cu nutella, pentru ca o ador si aveam un borcan pe care trebuia sa il termin. Este foarte periculos pentru mine sa am nutella in casa, deci o consum cat se poate de rapid ca sa nu pic in ispita. Am pregatit aceasta reteta de cornuri, descoperita acum catva timp intr-un numar al revistei Sale&Pepe, pentru proiectul lansat de fetele de la Savori Urbane. Gazdele din aceasta luna sunt doi oameni talentati, foarte dragi mie, Daiana si Cosmin de la Simplu si bun.

Cornuri turcesti cu nutella – Ingrediente (16 cornuri)

  • 300 g faina 000
  • 200 g faina manitoba/faina pentru aluaturi
  • 200 – 225 ml lapte
  • 100 ml ulei floarea soarelui/arahide
  • 10 g drojdie proaspata/6 g drojdie deshidratata
  • 1 albus mediu
  • 1 galbenus mediu + 2 linguri lapte (pentru uns)
  • 4 linguri zahar fin
  • sare
  • 80 g unt
  • nutella

Cornuri turcesti cu nutella – Mod de preparare

  • Topim untul, apoi il lasam sa se raceasca complet. Avem nevoie de un unt cu o consistenta usor cremoasa, deci trebuie sa il topim inainte de a ne apuca de aluat.
  • Amestecam ambele tipuri de faina si le cernem intr-un vas incapator. Adaugam drojdia deshidratata si amestecam. Punem in centrul fainii laptele usor caldut, nu fierbinte, uleiul, zaharul si albusul de ou. Framantam pana cand aluatul capata consistenta, apoi adaugam sarea si framantam pana cand devine elastic.
  • Punem aluatul intr-un vas curat, uns cu putin ulei, il acoperim si il lasam sa dospeasca 30 minute, nu mai mult.
  • Dupa 30 minute, impartim aluatul in 8 portii egale. Ungem planul de lucru cu putin ulei, nu il pudram cu faina, si intindem fiecare bucata de aluat in foi de cca 5-6 mm grosime. Aluatul se intinde foarte usor, este o placere sa lucram cu el.

preparare-cornuri-turcesti

  • Ungem prima foaie cu unt, adaugam peste ea a doua foaie, o ungem bine si pe ea cu unt si continuam sa suprapunem foile, unse bine cu unt, pana cand le terminam. Ultima foaie nu se unge.
  • Aplatizam cu palmele turnuletul de foi, il intorcem cu grija pe cealalta parte, apoi il intindem intr-o foaie de cca 1 cm grosime. Taiem aluatul in 16 triunghiuri egale. Punem cate 1 lingurita de nutella in partea superioara a fiecarui triunghi, apoi le rulam spre varf.
  • Punem cornurile turcesti in tava tapetata cu hartie de copt si le lasam sa dospeasca 30 minute.

cornuri-turcesti-tava

  • Le ungem cu galbenusul amestecat cu laptele si le coacem in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru cca 25 minute sau pana cand se rumenesc uniform.

cornuri-turcesti-coapte

  • Servim cornurile turcesti calde si cu multa pofta.

cornuri-turcesti-nutella

Pofta buna!

 

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Cornuri turcesti cu nutella
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 97 Review(s)

38 comentarii la “Cornuri turcesti cu nutella

  1. carmen spune:

    Ma batea gandul sa fac si eu niste cornuri cu Nutella pentru baiatul meu si voi incerca acesta reteta. Dar de unde iau faina pentru aluaturi? Nu pot sa pun 500 de gr. de faina pentru cozonac?

    • Ioana Maria Chiriac spune:

      Este faina pt prajituri sau aluat si faina pt cozonac eu am luat de Lidl faina romaneasca garbea se numeste fff buna si ca pret si calitate.. chiar astazi mam pus sa fac aceste cornulete turcesti ..

  2. zaharica spune:

    Laura draga, minunate aceste cornulete! As vrea doar sa te intreb, e vorba de drojdie instant, care se amesteca cu faina, sau putem folosi drojdie deshidratata activa, care in mod obisnuit se inmoaie in apa, tot amestecand-o cu ingredientele uscate? Iti multumesc tare mult pentru reteta!

  3. elena spune:

    Da,e ceva ce trebuie facut,mai ales cand ai copii in casa,dar ce facem daca nu avem cele doua feluri de faina?
    Multumesc pentru reteta!

    • Barbu Razvan spune:

      Tocmai am facut eu cu 500g de faina normala 000 si cu 10 g de drojdie dezhidratata dizolvata in lapte. Au iesit super bune si in comparatie cu cele facute de bunica mea, mult mai pufoase si gustoase. Voi incerca in zilele ce urmeaza sa adaug inca 10g drojdie pt a creste mai mult, deoarece am observat ca in acele perioade de lasat la crescut, nu s-au dezvoltat chiar asa cum ma asteptam.(am facut comparatie cu aluatul de pizza pe care il fac de obicei). Voi reveni cu un comentariu.

  4. Mada spune:

    Au iesit doar 13 dar sunt cele mai bune cornuri ce le-am mancat vreodata.
    Multumesc mut pt. reteta!
    Spor la treaba in continuare!

  5. Monica spune:

    Draga Laura, cornurile arata super, insa as vrea sa le fac pentru micul dejun. Crezi ca pot lasa turnuletul de foi peste noapte in frigider? Multumesc mult pentru ajutor!

    • Laura Adamache spune:

      Monica, nu se pot lasa foile in frigider. Ca sa obtii niste cornuri cu foi bine delimitate, aluatul nu trebuie sa dospeasca mai mult de 30 de minute. In frigider continua procesul de dospire, deci cornurile vor avea o consistenta diferita.

  6. diana spune:

    Buna, Laura!
    As putea renunta la zaharul din compozitia aluatului (in incercarea de a face cornuri cu ciocolata fara zahar)? Diana

    • Laura Adamache spune:

      Diana, nu am incercat sa elimin zaharul, dar nu au de ce sa nu iasa fara el, asa ca poti incerca sa il elimini.

  7. dana spune:

    BUna, Laura,

    tocmai am facut cornurile dar pt ca nu ma pricep ce e cu acea faina manitoba, am pus 500 g de 000. au iesit f bune :), tocmai papam.
    am avut o singura pb: cand am ajuns sa intind foile m-am trezit ca trebuie unse cu unt. din reteta nu se intelege daca acest unt face parte din cele 80g de topit si adaugat in aluat si am topit altul. e corect?

    PS. poate ma ajuti si pe mine sa aleg un aparat de gofre spunandu mi de care ai tu. l-au vazut copiii mei si vor neaparat. Merci tare mult!

    • Laura Adamache spune:

      Draga Dana, ma bucur mult ca ti-au placut. In aluat punem 100 ml ulei, asa cum am scris in reteta. Cele 80 g de unt se folosesc doar pentru a unge foile.
      Eu am cumparat aparatul pt waffe de la Lidl, marca Studio, in urma cu mai multi ani.
      Cu mult drag!

  8. dana spune:

    Ooopsie…hai ca i tare: in graba mea sa le fac si nerabdarea copiilor mei sa pape, n-am observat uleiul din reteta.. hihihi, dar tot au fost bune.
    dar data viitoare vor si mai si.. daca si respect reteta 😉 – si vom urmari si aparatul de waffe caci e nebunie maxima cu acest gen de deserturi pe aici.

    ms frumos, Laura! pupici

    • Laura Adamache spune:

      :))) Dana, or sa-ti iasa o minune cu manitoba! Ma bucur muuult sa aud ca se gaseste la mega. cand ajung in tara, stiu de unde o sa cumpar.
      Te pupic!

  9. mariana spune:

    Am incercat multe retete de pe internet….dar cum nu sunt o experta in bucatarie mereu au iesit diferit de ce asteptam…dar cum sunt perseverenta,chiar daca am sruncat multe compozitii la gunoi….am zis sa incerc si cornurile astea ca prea aratau bine….si minuneeeeeeee…..sunt perfecte!!!!nu-mi vine sa cred!!!multumesccccccccc!!!

  10. Ioana spune:

    Buna Laura! As vrea sa incerc sa fac aceste cornulete pentru o petrecere si ma intrebam daca se pastreaza fragede pentru a doua zi, daca le fac in seara de dinainte de eveniment. Iti multumesc si imi place mult blogul tau, ma inspir adesea din retele tale. Te pup!

    • Laura Adamache spune:

      Draga Ioana, sunt pufoase si a doua zi, dar nu la fel de pufoase ca in prima zi, asta e sigur. Iti recomand, in cazul in care le faci cu o zi inainte, sa le incalzesti cateva minute in cuptor (cca 5-6 minute la 60°C), inainte de a le servi. Te pup!

  11. Cristina P spune:

    Cornuletele astea sunt pur si simplu incredibile. Am incercat zeci de retete pana acum. Incercati cu incredere. Multumesc Laura Adamache.

  12. Stefan spune:

    Laura, care e diferenta intre faina manitoba si faina 000,sau 550 sau 650?In cazul ca se foloseste faina obisnuita (000,650,550),ce inseamna in grame (imi inchipui ca se pune alt gramaj).Iti multumesc anticipat.Cu stima,Violeta

  13. Duciuc spune:

    Am încercat rețeta dar fără faina manitoba. Nu cunosc această faina și nu știu dacă găsesc în germania așa fel. Felicitări pentru rețeta foarte bune chiar și cu faina doar normală. Multe salutari Duciuc Cristina.

  14. Laura Paul Dume spune:

    Laurica draga, vaiii ce multe retete am facut din cartile tale frumoase care le-am primit din Romania de la cumnata mea, si toate au iesit de nota 10. Dar uite, nu stiu cum mi-a scapat cornurile astea minunate, am sa le-ncerc cit de curind si fac poze si am sa pun pe pagina ta de Facebook. 🙂
    Te pup,

    • Laura Adamache spune:

      Laura mea draga, cat ma bucur ca iti plac retetele din carti!!
      Te pupic cu drag si abia astept sa vad cornurile tale.

  15. Ema spune:

    Laura mulțumesc pt aceasta minunata rețetă.. Mi.au ieșit ff bune.. De mult cautam o rețetă de cornulețe și la început sceptica cum eram nu credeam ca vor ieși ca în pozele tale.. Dar sunt impresionata de rezultat.. Cu prețuire, Ema

  16. Vera spune:

    O rețeta mai mult decât minunata. Cornurile le-am umplut cu rahat. Cu mac deasupra . Foarte bune! Mai citiți acea revista poate mai descoperiți Rețete sa le împărtășiți cu noi!

  17. Natalia spune:

    Bună! Am făcut rețeta aceasta și îmi place tare, am o petrecere și e devreme, pot să congelez cornurile necoapte și să le coc din congelator?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor