Sorbet de nuca de cocos, o reteta ideala pentru zilele calde de vara
In fiecare vara, sambata e zi de iaurt inghetat, granita sau sorbetto. Uneori si de inghetata, dar mai rar, pentru ca o iubim mai putin. Ieri am auzit ca luna iunie o sa fie o luna de toamna in Italia, cu multe ploi si temperaturi foarte scazute, asa ca profit de zilele inca destul de calde pentru a ma bucura de o cupa de sorbet sau iaurt inghetat. Astazi va propun o reteta de sorbet cu nuca de cocos. Nu este o reteta clasica, dar va asigur ca o sa va placa daca o incercati.
Sorbet de nuca de cocos – Ingrediente (4 persoane)
- 500 ml apa naturala
- 100 ml lapte
- 60 g lapte de cocos
- 250 g pulpa de nuca de cocos proaspata
- 50 g fulgi de nuca de cocos
- 1 lingura rom alb
- 150 g zahar
- esenta de nuca de cocos (optional)
Sorbet de nuca de cocos – Mod de preparare
- Punem apa si zaharul la fiert intr-o craticioara, pe foc mediu. Fierbem siropul 10 minute, apoi stingem focul si il lasam sa se raceasca 5 minute.
- Intre timp, punem in robot pulpa de nuca de cocos curatata si taiata in cubulete mici, fulgii, laptele si laptele de cocos. Mixam pana obtinem un piure omogen.
- Punem piureul obtinut in siropul cald, nu fierbinte, adaugam romul alb si esenta de cocos, amestecam si acoperim craticioara cu un capac. Lasam craticioara acoperita pe masa din bucatarie, 1 ora.
- Dupa repaus, strecuram compozitia si apoi stoarcem foarte foarte bine pulpa de cocos, astfel incat sa extragem tot lichidul.
- Punem sorbetul intr-un vas de inox (este bine sa tinem vasul inainte in congelator, pentru cca 30-45 minute) si il introducem in congelator.
- Dupa 40 de minute, scoatem vasul din congelator si amestecam energic sorbetul.
- Punem vasul din nou in congelator si dupa alte 40 de minute, il scoatem si amestecam. Repetam acesti pasi de inca 4 ori, din 40 in 40 de minute. In acest fel vom obtine un sorbet cremos, fara ace de gheata.
- Scoatem sorbetul cu nuca de cocos cu cca 10 minute din congelator, inainte de a-l servi.
Sumar
Nume Reteta:
Sorbet de nuca de cocos
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
16 Review(s) Based on