Reteta de biscuiti americani cu ciocolata si arahide sarate
Biscuitii americani au un gust atat de delicios! Biscuitii sunt dulciurile cel mai des pregatite in bucataria mea. Sunt gustosi, se fac repede, sunt perfecti atat pentru micul dejun la cafea, cat si seara langa un parfumat ceai negru cu bergamota, preferatul meu. Dar recunosc ca am o slabiciune pentru biscuitii americani, in special pentru cei cu ciocolata.
Aveam in dulap o cutie cu arahide prajite sarate si cum noi nu prea le mancam ca atare, am facut o tava de cookies, de fapt doua tavi, cu ciocolata si arahide. Combinatia dintre ciocolata neagra si arahidele prajite sarate este absolut delicioasa. Chiar va recomand sa incercati acaesta reteta de biscuiti americani, sigur nu o sa regretati.
Va propun sa incercati si aceste retete de biscuiti. Sunt simpli si se fac foarte rapid.
Biscuiti americani cu arahide – Ingrediente (20 biscuiti)
- 185 g faina
- 20 g cacao
- 65 g ciocolata neagra rasa
- 110 g unt moale
- 85 g zahar brun
- 85 g zahar alb fin
- 175 g arahide prajite sarate
- 2 oua medii (85 g)
- 2 g praf de copt
- 1 varf cutit sare
Cookies cu ciocolata si arahide – Mod de preparare pas cu pas
- Punem untul moale intr-un vas, adaugam ambele tipuri de zahar si mixam pana cand obtinem o crema omogena.
- Adaugam ouale, usor amestecate cu o furculita, si mixam pana le inglobam perfect in crema de unt.
- Amestecam cacaua, faina, sarea si praful de copt si le cernem printr-o sita deasa. Adaugam mixul de faina si cacao, treptat, in crema de unt si oua si mixam pana la omogenizare. La asfarsit adaugam ciocolata rasa pe razatoarea cu gauri mici si arahidele tocate in bucatele potrivite.
- Punem aluatul biscuitilor intr-un sac-à-poche, caruia i-am atasat un dui rotund, si formam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, biscuiti rotunzi de dimensiunea unei nuci.
- Pentru ca biscuitii americani se largesc in timpul coacerii, vom lasa o distanta de cca 7-8 cm intre biscuiti.
- Coacem biscuitii americani in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 10-12 minute, nu mai mult.
- Ii scoatem din cuptor, ii lasam cateva minute sa se raceasaca in tava, apoi ii mutam pe un gratar si ii lasam sa se raceasca complet.
- Ii servim simpli sau pudrati cu putina cacao sau ciocolata rasa.
Pofta buna!
Da,ii voi face in cateva zile.Am toata increderea ca sunt buni;ca tot ce am incercat dupa retetele tale.
Multumesc!
Azi fac biscuitii a sasea oara. Sunt absolut minunati, usor si rapid de facut. Imi plac foarte mult si a doua zi pentru ca raman pufosi si nu se intaresc.
Iti multumesc Laura, pentru toate retele extraordinare, pentru felul in care descrii modul de preparare, astfel incat nu doar expertii sa se bucure de ele.
Foarte buni! De obicei nu folosesc arahide la prajituri. Nu mi prea plac. Dar pentru ca aveam cateva ratacite prin dulap m am gandit sa le folosesc in aceasta reteta. Biscuitii au iesit super deliciosi. Multumesc pentru reteta!
Cu mult drag! Ma bucur tare mult ca ti-au placut!
Bună seara!Am făcut săptămâna trecută acești biscuiti…absolut delicioși.Se topesc în gura de buni ce sunt.Recomand😊Multumim de rețeta.O seara frumoasa.