O reteta de prajitura pufoasa cu capsuni pentru toti cei care iubesc aceste fructe
Capsunile, aceste frumoase si parfumate fructe, se regasesc in foarte multe retete delicioase de prajituri, creme, budinci, inghetate etc. Astazi va propun una dintre cele mai pufoase prajituri cu capsuni facute pana acum. Bineinteles, reteta este simpla si rapida, ideala pentru cei care nu au foarte multa experienta in bucatarie.
Prajitura pufoasa cu capsuni – Ingrediente (forma 18×18 cm)
Ingrediente prajitura
- 185 g faina
- 100 g zahar tos fin
- 150 g unt (82% grasime) la temperatura camerei
- 3 oua medii
- 100 g capsuni curatate
- 1 lingura suc proaspat de lime
- 4 g praf de copt
- 1 varf cutit sare
- 1 pastaie de vanilie
- 50 g cuburi de fructe de padure pentru prajituri/50 g picaturi ciocolata neagra (optional)
- 1 lingura lichior alchermes (optional)
Ingrediente crema de mascarpone si frisca
- 100 g branza mascarpone
- 200 ml smantana naturala pentru frisca
- 50 g zahar pudra vanilat
Prajitura pufoasa cu capsuni – Mod de preparare
- Curatam codita capsunilor, apoi le stergem cu o carpa de bumbac umeda.
- Punem capsunile intr-un vas adanc si ingust, adaugam lichiorul alchermes, si le pasam pana cand obtinem un piure fin si omogen. Adaugam sucul de lime si amestecam bine.
- Punem untul, taiat in cubulete, in robot, adaugam zaharul tos, sarea si semintele unei pastai de vanilie. Mixam pana obtinem o crema fina, apoi adaugam ouale, unul cate unul, si mixam in continuare.
- Amestecam faina cu praful de copt si o cernem. Adaugam in crema de unt, alternativ, piureul de capsuni si faina. In momentul in care obtinem un amestec omogen, stingem robotul si adaugam cubuletele de fructe de padure. Le incorporam cu grija, cu ajutorul unei palete.
- Tapetam forma cu unt si faina, adaugam aluatul prajiturii si il nivelam.
- Coacem prajitura cu capsuni in cuptorul preincalzit la 170°C, pentru cca 30 minute.
- O scoatem din cuptor, o lasam cateva minute in tava, apoi o rasturnam pe un gratar unde o vom lasa sa se raceasca complet.
Crema de mascarpone si frisca – Mod de preparare
- Punem branza mascarpone intr-un vas si o amestecam pana cand capata o consistenta cremoasa.
- Punem frisca foarte rece intr-un vas rece si incepem sa o mixam. Cand consistenta devine usor cremoasa, adaugam zaharul pudra vanilat si mixam, la viteza mare, pana cand nu mai cade de pe paletele mixerului.
- Incorporam cu grija, amestecand de jos in sus, frisca in crema de mascarpone.
- Taiem prajitura in cuburi si le ornam cu crema de branza, bucatele de capsuni, frunze de menta si cuburi de fructe de padure.
- O servim cu pofta pentru ca este pur si simplu delicioasa.
Pofta buna!
Ai incercat reteta? Trimite-mi poza!
Sumar
Nume Reteta:
Prajitura pufoasa cu capsuni
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
32 Review(s) Based on
Din fotografii am observat ca nu ai folosit paletele cand ai amestecat untul cu zaharul, ci ai folosit mixerul cu cutit. Daca nu am asa ceva pot sa folosesc paletele?
Daniela, draga mea, sigur ca da, poti folosi un mixer cu palete.
Arata minunat si sunt convinsa ca e delicioasa! Imi poti spune, te rog, ce dimensiune are tava?
O seara relaxanta!
Draga Oana, asa cum am scris in dreptul ingredientelor, tava are 18×18 cm.