Muffins cu crema de ciocolata


Muffins cu crema de ciocolata – Retete culinare Muffins

Muffins detaliu

Pofta de muffins cu ciocolata m-a impins ieri direct in bucatarie, desi imi promisesem macar o zi de pauza dupa ultimele saptamani petrecute exclusiv printre oale si cratiti. Dupa ce i-am scos din cuptor, mi-am dat seama ca parca vreau ceva mai mult decat un simplu muffin pudrat cu zahar vanilat, ceva cu crema, multa crema. Am verificat ingredientele din dulap si frigider si m-am hotarat sa-i umplu cu o crema rapida de ciocolata si cu frisca. I-am gustat langa un ceai negru cu foarte multa pofta. Au fost minunati!

Muffins cu crema de ciocolata – Ingrediente (6 bucati)

  • 125 g faina
  • 60 g unt
  • 65 g zahar
  • 125 ml lapte
  • 1 ou mediu
  • 1 pastaie de vanilie
  • 25 g cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt (2-3 g)
  • 1 varf de cutit bicarbonat de sodiu
  • 1 varf cutit sare
  • 50 g bobite ciocolata lapte
  • 100 ml smantana pt frisca + 80 g ciocolata neagra (pentru crema)
  • 100 ml frisca mixata (pentru umplut muffins)
  • 50 g alune padure prajite
  • 5-6 visine insiropate

Muffins cu crema de ciocolata – Mod de preparare

  • Incepem cu prepararea cremei de ciocolata. Punem smantana pentru frisca intr-o craticioara, adaugam ciocolata taiata foarte foarte marunt si amestecam bine. Punem craticioara pe foc foarte mic si amestecam pana cand ciocolata se topeste complet (3-4 minute). Stingem focul si lasam crema sa se raceasca cca 10 minute, apoi o punem in frigider.
  • Cat timp crema se raceste, preparam muffins. Amestecam intr-un vas toate ingredientele solide (faina amestecata cu praf de copt si bicarbonat si cernuta, cacaua, zaharul si sarea. Intr-un vas separat amestecam toate ingredientele lichide (laptele, untul topit si racit, oul).
  • Punem ingredientele lichide peste cele solide, adaugam bobitele de ciocolata si semintele pastaii de vanilie si amestecam pana la omogenizare, nu mai mult.

Preparare crema de ciocolata

  • Tapetam forma de muffins cu hartiute si le umplem pe trei sferturi cu aluat.
  • Coacem muffins in cuptorul preincalzit la 180°, pentru 15-20 minute.

Muffins in forma

  • Dupa ce s-au copt, ii scoatem din forme si ii lasam sa se raceasca complet. Dupa ce s-au racit, ii scoatem din hartiute si taiem o felie de cca 1 cm grosime din partea superioara. Cu ajutorul unui cutit, scobim miezul fiecarui muffin.

Muffins fara miez

  • Scoatem crema din frigider si o mixam 2-3 minute sau pana cand se deschide la culoare.
  • Umplem fiecare muffin cu crema de ciocolata si frisca, ii pudram cu cate 1/2 lingurita de alune prajite zdrobite si adaugam 1-2 visine insiropate pe deasupra cremei de ciocolata.

Muffins umpluti cu crema de ciocolata si frisca

  • Asezam felia taiata pe o parte a fiecarui muffin si ii pudram cu cacao sau zahar pudra vanilat.

Muffins detaliu

  • Gustam aceste mici delicii cu multa pofta! Sunt foarte bune!

Muffins cu crema de ciocolata

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Muffins cu crema de ciocolata
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 90 Review(s)

15 comentarii la “Muffins cu crema de ciocolata

  1. Monica spune:

    Arata foarte bine!!! Am si eu o nelamurire, care este diferenta intre smantana pentru frisca si frisca. Eu locuiesc in Italia, poti s aimi spui si denumirea in italiana. Multumesc.

    • Laura spune:

      Monica, ma bucur tare mult ca-ti plac.
      Din smantana lichida pentru frisca, prin mixare, se obtine frisca. In Italia gasesti frisca deja mixata spray, pe care NU ti-o recomand absolut deloc.
      Exista panna fresca da montare, in stare lichida, in cutii de carton sau sticle de plastic. Panna fresca nu este indulcita, deci este nevoie sa adaugi zahar pudra cand o mixezi. In general, cca 50 g zahar pudra la 250 ml smantana.
      Exista si smantana vegetala pentru frisca, deja indulcita. Pentru ca eu nu am cum sa folosesc panna fresca, adica smanatana naturala, o folosesc pe cea vegetala, hoplà. Dar daca tu poti consuma frisca din smanatana proaspata, ti-o recomand pe aceasta. Gustul este mult mai bun.
      Mai exista si cutiute mici cu panna per cucina. Aceasta smantana se foloseste numai pentru felurile de mancare sarate.

  2. eva spune:

    ca de obicei ,numai bunatati ,abia astept sa deschid netul dimineata si sa- mi incant ochii si sufletul cuaceste minunatii.

  3. adina spune:

    eu am alta problema cu frisca ….frisca mixata in grame e aceelasi lucru cu frisca nemixata , adica e aceelasi gramaj?
    adica eu iau spre ex 100 ml smantana pt frisca lichida, cand o bat imi ies 100 ml de frisca mixata, da?

    • Laura spune:

      Adina, nu am cantarit niciodata frisca dpa ce am mixat-o, dar daca o reteta cere o anumitata cantitate de frisca, trebuie sa o cantaresti inainte de a o mixa.

  4. Irina spune:

    Buna ziua la toata lumea, arata foarte bine acesti muffins ca de altfel toate bunatatile facute de tine draga Laura. Felicitari pentru munca si pentru rezultatele tale !
    @ adina :
    Adina nu poti lua 100 ml de smantana lichida si dupa ce o bati sa ai tot 100 ml. Este imposibil.
    Doar daca ar fi fost 100 de grame putea fi posibil. Tu bate 100 ml sau cati ml vrei si gata muffins !!!
    @ Monica : in italiana se spune „panna da montare”
    Numai bine, Irina

  5. Anamaria spune:

    buna,

    Am facut briosele, dar fara crema, sunt foarte bune. In loc de crema adaug stafide si bucatele de unt de cacao.
    Am o intrebare: acest aluat il pot face si pe post de blat cde tort? Iese suficient sa-l feliez in doua?

    Multumesc

    • Laura Adamache spune:

      Sa va fie de bine, draga mea. Daca folosesti gramajele din reteta, poti coace un blat de maxim 18 cm diametru.
      Te sfatuiesc sa dublezi gramajele pentru o forma de 20 cm sau sa le triplezi pentru una de 24.
      Cu drag.

    • Laura Adamache spune:

      Draga Irina, nu le-am incercat cu iaurt, dar daca doresti sa faci aceasta modificare, trebuie sa folosesti cu 25% mai mult iaurt decat este specificat in reteta. Asadar, in acest caz, poti inlocui 125 ml de lapte cu 150 g iaurt natural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor