Crumble de ananas si portocale rosii, un desert inedit si foarte rapid
Toti cei care iubesc ananasul si portocalele rosii sunt invitati sa incerce aceasta deosebita reteta de crumble. Anul acesta am asteptat cu nerabdare sa gasesc portocale rosii ca sa fac doua retete: crumble de ananas si portocale rosii si dulceata de coji de portocale. Pentru dulceata prefer sa mai astept inca 1 saptamana, atunci voi gasi portocale rosii perfecte pentru dulceata, dar pentru crumble nu am mai putut sa astept atat de mult. Chiar simteam nevoia sa pregatesc un desert cu fructe, asa ca ieri, cu mult spor, am pregatit aceasta reteta de crumble. Daca nu gasiti portocale rosii, puteti folosi orice tip de portocale atata timp cat sunt foarte dulci si coapte bine. Iar daca vorbim despre ananas, va recomand ananasul cuburi de la Sun Food.
Crumble ananas si portocale rosii – Ingrediente (forma 18×12 cm)
- 1 conserva ananas bucati Sun Food / 340 g ananas proaspat
- 2 portocale mari rosii
- 140 g faina
- 170 g zahar brun
- 1 ou mediu
- 40 g unt
- 5 g unt (pentru tapetat)
- 2 lingurite scortisoara
- 1 varf cutit sare
Crumble cu ananas si portocale rosii – Mod de preparare
- Scurgem bucatile de ananas si le taiem in bucatele putin mai mici. Curatam portocalele, avem grija sa indepartam si pielita alba care imbraca pulpa portocalelor, si le taiem in bucatele potrivite.
- Intr-un vas separat, amestecam faina, zaharul brun, 1 lingurita scortisoara, oul si sarea pana cand obtinem un aluat sfaramicios.
- Tapetam forma cu unt si adaugam cubuletele de fructe (inainte de a pune fructele in forma, le stoarcem putin, astfel incat sa eliminam o mica parte din suc).
- Peste stratul de fructe, adaugam aluatul sfaramicios si il distribuim uniform pe intreaga suprafata a fructelor.
- Topim untul la bain-marie si dupa ce s-a racit cca 1-2 minute, il turnam uniform peste aluatul sfaramicios.
- Pudram crumble-ul de ananas si portocale rosii cu scortisoara si il coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, cca 40-45 minute, sau pana cand suprafata este perfect rumenita.
- Il gustam dupa ce s-a racit putin, alaturi de inghetata de vanilie sau simplu. Este delicios!
Am facut desertul in seara asta…este delicios..si cu inghetata merge perfect, intradevar ceva inedit. Multumim pentru reteta!!
Cu mult drag! Sa va fie de bine!