Salata cu somon afumat si oua fierte – Retete Salate
La multi ani! Va doresc sa aveti un an absolut minunat, cu multa sanatate, impliniri si fericire! Sper ca ati intrat in 2015 plini de energie si pregatiti pentru retete noi si gustoase.
Dupa o vacanta destul de lunga si relaxanta, astazi va propun o reteta cat se poate de simpla si rapida, salata de oua cu somon afumat. Au trecut atatia ani de cand nu am mai facut-o, incat uitasem cat de buna este.
Desi salata de oua se face cu maioneza, m-am gandit sa o incerc de aceasta data intr-o versiune lejera, inlocuind maioneza cu iaurt grecesc degresat. Am mancat-o cu felii prajite de paine cu tarate de ovaz. Va recomand sa o incercati pentru ca este o reteta rapida si delicioasa.
Salata din oua fierte se facea intotdeauna in bucataria mamei, dupa sarbatorile de Pasti, mai ales, cand nu reuseam sa mancam toate ouale. Somonul se poate inlocui cu orice alt peste afumat, iar daca nu sunteti la dieta, desigur puteti face reteta de salata de oua cu maioneza (aici aveti reteta pas cu pas pentru maioneza de casa). Desi eu nu imi imagineza aceasta reteta fara peste afumat, mami o facea uneori si cu ton de la conserva si adauga si cateva codite de ceapa verde, tocate marunt. Imi placea mult, dar parca gustul de peste afumat ii da acestei salate o alta savoare.
Salata de oua cu somon afumat – Ingrediente
- 6 oua mici
- 80 g somon afumat
- 15 g patrunjel tocat
- 15 g marar tocat
- 100 g iaurt grecesc degresat
- 1 lingura ulei de masline
- 2 lingurite suc de lamaie
- 1 lingura rasa mustar Dijon
- sare
- piper
Preparare salata de oua cu somon
- Spalam ouale si le punem intr-o cratita. Le acoperim cu apa usor calduta in care am adaugat o lingurita de sare. Le fierbem 10 minute, numarate din momentul in care apa incepe sa fiarba, pe foc mic spre mediu.
- Scoatem ouale din cratita si le punem intr-un vas plin cu apa rece. Dupa ce s-au racit complet, le curatam si le taiem in cubulete mici.
- Punem cubuletele de ou intr-un vas, adaugam mararul si patrunjelul tocate, somonul afumat taiat si el in cubulete mici, uleiul de masline si sucul de lamaie.
- Separat, amestecam iaurtul grecesc cu mustarul pana la omogenizare.
- Adaugam iaurtul, sarea si piperul proaspat macinat in vasul in care se afla salata si amestecam bine.
- Daca dorim putem adauga in salata de oua cateva masline negre tocate marunt, capere si 1-2 linguri de ceapa verde tocata.
- Servim salata cu multa pofta!
Salata de oua se poate consuma si in dieta dukan, incepand cu faza de croaziera.
La multi ani!An Nou cu toate cele bune!
La multi ani, draga mea!
Multa sanatate si realizari!
E minunata si atat de usor de facut !
Am de toate, asa ca….ma apuc de lucru .
Multumesc de idee, te tzuc !
Sidy, draga mea, pofta buna!
Buna Laura,
As avea si eu o intrebare legata de o reteta mai veche de a ta :cosuletele de ciocolata.
Am vazut ca pe cele cu ciocolata neagra le-ai umplut cu crema alba si pe cele cu ciocolata alba le-ai umplut cu o crema de cioco.Imi poti spune cum ai facut crema de ciocolata?
Scuze daca te-ai deranjat.
Draga mea, nu e niciun deranj.
Si cosuletele albe sunt umplute tot cu crema alba numai ca am adaugat niste sos de ciocolata pe deasupra.
Nu poate sa fie decat excelenta. Deocamdata ouale sunt la fiert, iti spun mai tarziu cum mi-a iesit.
Buna. Mie nu imi plac ouale,mai ales fierte. Daca le-as inlocui cu cartofi, ar merge?
Multumesc.
Ana
Ana, sigur ca da. Poti inlocui ouale cu cartofi fierti, taiati in cubulete mici.
Cu drag.