Mini pizza de conopida


Mini pizza de conopida, o gustare delicioasa si sanatoasa pentru cei mici

Mini pizza de conopida detaliu
Mini pizza de conopida – Retete culinare Laura Adamache

Reteta acestor mini pizza de conopida este dedicata mai ales celor mici. Presupun ca nu sunt multi copii care iubesc conopida, eu evitam pe cat posibil aceasta leguma din cauza mirosului greu pe care-l emana in timpul fierberii. Daca nici voi nu reusiti sa ii convingeti pe cei mici sa manance conopida, va recomand sa incercati aceasta reteta. Nu pot sa spun ca gustul conopidei dispare, dar daca o prezentati sub forma de mini pizza, atat de iubita de copii, poate ii veti convinge sa se imprieteneasca cu aceasta minunata leguma.

Mini pizza de conopida – Ingrediente (6 bucati)

  • 600 g conopida fiarta (cantarita dupa fierbere)
  • 200 g cascaval ras
  • 1 ou mediu
  • sare
  • piper
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 5-6 linguri sos de rosii
  • oregano/busuioc
  • 100 g cascaval/mozzarella (pt topping)
  • 4-5 fileuri ansoa in ulei

Mini pizza de conopida – Mod de preparare

  • Curatam conopida, o desfacem in buchetele si o fierbem la aburi (pentru aceasta reteta conopida se fierbe neaparat la aburi. Prin fierberea la aburi, legumele isi pastreaza structura si substantele nutritive).
  • Cand furculita intra usor in conopida, stingem focul. Scoatem conopida din dispozitivul pentru fierberea la aburi si o asezam pe o farfurie unde o lasam sa se raceasca.
  • Dupa ce s-a racit, o zdrobim cu furculita si o amestecam cu cascavalul ras, oul, sare si piper.

Preparare mini pizza conopida

  • Asezam un cerc cu un diametru de cca 10 cm in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si adaugam in interiorul cercului 2-3 linguri de conopida. O presam cu lingura, astfel incat sa obtinem mini pizza rotunde cu o grosime de cca 6-7 mm, apoi indepartam cu grija cercul. Procedam in acest fel pana cand terminan mixul de conopida si cascaval.
  • Stropim mini pizza cu cateva picaturi de ulei de masline si le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 20 de minute sau pana cand se rumenesc uniform.

Mini pizza conopida coapte

  • Le scoatem din cuptor, le lasam sa se raceasca 10 minute, apoi ungem suprafata fiecarei mini pizza cu sosul de rosii, le pudram cu putin oregano sau busuioc proaspat si adaugam cateva cubulete de cascaval. Eu am facut 3 mini pizza cu sos de rosii si cascaval si 3 cu sos de rosii, cascaval si fileuri de ansoa.
  • Introducem mini pizza din nou in cuptorul incalzit la 180°C si le mai coacem 4-5 minute.
  • Le servim calde si cu multa pofta! Sunt delicioase!

Mini pizza de conopida cu cascaval si ansoa

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Mini pizza de conopida
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 25 Review(s)

18 comentarii la “Mini pizza de conopida

  1. Iuliana spune:

    Super… o sa incerc si eu aceasta reteta. Sunt interesata de retete pentru copii deoarece as vrea sa scriu un articol despre alimentatia copiilor pe .

  2. alina spune:

    Buna Laura,
    Vroiam sa-ti spun ca azi am facut reteta ta de poale-n brau moldovenesti care a iesit foarte buna si aromata.Am mai facut cosuletele de cicolata dar nu mi-au iesit ,adica in momentul in care am pus crema cosuletul s-a rupt.Cred ca trebuia sa pensulez mai bine partea de jos sa fie mai solida.O sa mai incerc ca sa-mi iasa vorba baitului meu de 3 ani sa fie perfecte.
    Te pup si multumesc pt retete!

    • Laura spune:

      Draga mea, ma bucur ca ti-au placut poalele-n brau.
      Cat despre cosulete, trebuie sa pensulezi bine si partea de jos si marginile si sa desprinzi hartiutele de muffins cu foarte mare grija.
      Iti ies perfecte a doua oara, sunt sigura.
      Te pup si tin pumnii! Sa imi spui cum au iesit, da?

  3. Simona spune:

    Minunata ideea! Eu mai am o reteta tare buna cu conopida, tocmai mi-ai dat o idee sa o postez zilele astea pe blogul meu! Mi-ai face o onoare sa ma vizitezi! 🙂

    • Laura Adamache spune:

      Andreea, da, se poate coace si in tava mare de cuptor. In acest caz, prelungesti timpul de coacere cu cca 10 minute sau pana cand observi ca marginile sunt rumenite frumos si uniform.

  4. Catalina spune:

    Abia astept sa o fac, draga mea Laura! Multumesc frumos pentru reteta 🙂 Ma intreb, in legatura cu codul de scuritate, pentru cei care nu stiu limba engleza, cum se descurca, ca sa reuseasca sa posteze un comentariu la tine pe site?

  5. Madalina spune:

    Laura,
    eu as fi curioasa sa aflu de unde ai luat formele micute cu diametru de 10 cm? eu caut de ff mult timp forme mai micute si nu gasesc nicaieri.
    Multumesc

  6. flory spune:

    Desi am scurs conopida dupa fierbere, a iesit totusi cam umed blatul, nu avea forma rigida ca la o pizza. Unde gresesc? Sa adaug mai mult ou?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor