Crema cu stafide si nuci – Retete culinare Creme
De o saptamana ma lupt cu o raceala destul de serioasa care se pare ca nu vrea sa treaca cu una cu doua. Daca in ultimele zile nu am reusit sa intru in bucatarie decat pentru a-mi umple cana cu ceai, astazi nu am mai rezistat sa stau in pat, asa ca m-am imbracat bine si m-am apucat de gatit. Mi-era pofta de un desert lejer si rapid, nimic mai bun decat o crema delicioasa, parfumata cu coaja de portocala si imbogatita cu stafide si nuci usor prajite. Reteta este foarte simpla, iar crema cu stafide si nuci, foarte gustoasa.
Crema cu stafide si nuci – Ingrediente 2 persoane
- 500 ml lapte semidegresat
- 50 g faina de orez
- 60 g zahar brun
- 30 g stafide
- 30 g nuci/alune/samburi de pin
- 1 pastaie vanilie
- 1 plic sofran
- 1 portocala biologica (doar coaja rasa)
Crema cu stafide si nuci – Mod de preparare
- Punem laptele intr-o craticioara, adaugam zaharul, semintele pastaii de vanilie, sofranul si coaja de portocala rasa si amestecam bine. Fierbem laptele pe foc mic, cca 4-5 minute, sau pana cand zaharul este complet topit.
- Adaugam, in ploaie, faina de orez si amestecam pana la omogenizare.
- Fierbem crema cca 10 minute, pe foc mic, pana cand capata o consistenta cremoasa.
- Stingem focul si adugam stafidele. Amestecam pana la omogenizare si apoi punem crema in boluri.
- Prajim miezul de nuca intr-o tigaie neunsa pentru 1-2 minute, apoi o scoatem din tigaie, o asezam intr-o farfurie si o lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, taiem nuca in bucati potrivite.
- Servim crema cu stafide imediat dupa ce s-a racit cu cate o lingurita de nuca presarata pe deasupra fiecarui bol.
Pofta buna! Este delicioasa.
Sumar
Nume Reteta:
Crema cu stafide si nuci
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
50 Review(s) Based on
Buna Laura,
In primul rand multa sanatate!Si apoi am o intrebare cu ce as putea inlocui faina de orez?
Cu faina de grau. Apropos crema asta e de fapt crema pentru cremes.
Scs, nu este crema pentru cremes, acolo avem si oua printre ingrediente, aici, nu.
Seamana mult cu crema de vanilie, dar este mai lejera decat aceasta.
Multa sanatate si tie, draga mea, si un nou an mai bun!
Poti inclocui faina de orez cu aceeasi cantitate de amidon de porumb sau cu 40 g de faina de grau.
Cred ca am sa incerc azi sa o prepar, tare bine arata si ma incanta si ingredintele. Are ceva daca nu folosesc pudra de sofranel? As putea sa-l inlocuiesc?
Codruta, draga mea, sigur ca da. Si eu am folosit tot sofran pudra. Un pliculet are 2 g.
Laura, ai incercat vreodata reteta aceasta si cu lapte de nuci sau orice alt lapte vegan? Multumesc.
Draga Anca, nu am incercat, dar sigur iese cu lapte vegan.
„Fierbem laptele pe foc mic, cca 4-5 minute, sau pana cand zaharul este complet topit.” Nu ai facut zahar ars, deci nu ai topit zahar. Corect este in acest caz sa spui „zaharul este dizolvat”.
Gaga, multumesc pentru observatie.
Intr-adevar se poate face si cu lapte vegan. Am facut reteta cu lapte de soia preparat de mine- a iesit foarte buna crema si aromata! O sa mai fac!
Sa iti fie de bine, draga mea!
Bună, Laura,
îți mulțumesc din suflet pentru toate rețetele minunate, sunt o binecuvântare! 🙂
putem pune crema la frigider înainte de servire? este ok dacă o servim rece?