Suc de rosii, castraveti si patrunjel pentru cura de detoxifiere a organismului.
Astazi va propun o ultima reteta din seria sucurilor naturale pentru detoxifiere si anume, suc de rosii, castravete si patrunjel. Vreau sa va spun ca de cand mi-a intrat in bucatarie noul storcator Philips Avance, il folosesc in fiecare zi. Micul meu dejun a inceput sa fie din ce in ce mai sanatos, iar pe parcursul zilei sunt plina de energie si voie buna.
Pentru cei care inca nu au facut cunostinta cu storcatorul Philips Avance, acesta este dotat cu un tub XXL care ne permite introducerea fructelor intregi in storcator, iar functia de pre-curatare si functia quick clean sunt visul oricarui pasionat de sucuri naturale, acestea permitandu-ne sa curatam storcatorul foarte usor. Storcatorul Philips produce 2,5 l de suc gustos si sanatos dintr-o singura miscare.
Chiar daca in majoritatea magazinelor putem gasi acum sucuri naturale, nimic nu se compara cu placerea de a savura un suc proaspat facut in casa. Nu numai ca are un gust absolut delicios, dar preparandu-l in casa suntem siguri ca sucul din pahar contine numai ingrediente sanatoase si naturale.
Pentru ca de curand am intrat in post, este foarte indicat sa consumam cat mai multe sucuri naturale in aceasta perioada. Daca sunt baute dimineata pe stomacul gol, vitaminele, mineralele si apa naturala vor fi perfect asimilate. O dieta cu sucuri naturale este o cale naturala de energizare si vitaminizare, dar si o foarte buna metoda de eliminare a toxinelor, ceea ce face din dieta cu sucuri naturale o practica binevenita in perioada de post.
Poate mai rar folosita pentru sucuri naturale, rosia da un gust extraordinar acestora. Rosiile contin licopen, un antioxidant puternic care ne intareste sistemul imunitar. O rosie de marime medie contine 11 calorii, 95% din greutatea sa este apa si 4% carbohidrati.
Sucul de castraveti este surprinzator de aromat. Datorita echilibrului de minerale si continutului mare de apa, castravetele este unul dintre cele mai bune diuretice naturale cunoscute.
Patrunjelul este superbogat in clorofila, substanta ce produce energia care confera plantelor si ierburilor culoarea lor verde caracteristica. Clorofila ajuta la purificarea sangelui si la formarea noilor globule rosii. In plus, clorofila si flavonoizii din patrunjel ajuta corpul la detoxifiere.
Ingrediente – Suc de rosii, castravete si patrunjel (2 persoane)
- 6 rosii
- 2 castraveti lungi
- 1 legatura patrunjel
- ½ lamaie
- sare fina de Himalaya (optional)
Mod de preparare – Suc de rosii, castravete si patrunjel
- Spalam rosiile, castravetii si culegem frunzele firelor de patrunjel.
- Punem legumele in storcator si il actionam.
- Adaugam sucul de lamaie in sucul de rosii obtinut si amestecam.
- Servim sucul cu putina sare, daca dorim. Mie imi place foarte mult cu sare, dar se poate consuma si ca atare.
Eu personal sunt doar pe sucuri de lunea trecuta si testez o gramada de variante dar iti dau un sfat. Incearca sa renunti la sare daca vrei sa te detoxifiezi. Este destula sare naturala in legume. Si iti dau o sugestie de suc. Dimineata doar asta consum….suc din piersici si mere galbene cu cuburi de gheata. Este absolut delicios si satios. Pana la pranz nu mananc altveva.
Draga Isabela, multumesc mult pentru sugestie.
Excelenta combinatia piersici si mere, mai ales vara cand avem la dispozitie piersici parfumate si suculente.
Buna, am si eu o intrebare: de ce nu se folosesc si tijele de la patrunjel pentru stors, nu e pacat sa le aruncam?