Gem de casa, o reteta rapida de gem pentru biscuiti, prajituri sau torturi
Gem de ananas, o reteta simpla si delicioasa de gem de casa rapid. Ingrediente si preparare gem de casa cu ananas.
Astazi va propun o reteta foarte rapida de gem, ideal pentru biscuiti, prajituri si torturi. Bineinteles ca se poate manca si simplu, intins pe o felie de paine sau briosa, intr-un cuvant un gem perfect pentru toti cei care iubesc ananasul. Eu l-am folosit pentru o portie de ravioli dulci. Aluatul acestor ravioli este deosebit, vi-l recomand si pentru tarte sau biscuiti simpli. Reteta o sa vina in curand pe blog.
Va spuneam ca reteta gemului este deosebit de simpla si rapida. Asta se datoreaza faptului ca am folosit parfumatele conserve de ananas bucati de la Sun Food. Bineinteles ca puteti folosi orice alta marca de ananas conservat sau chiar ananas proaspat.
Iata si reteta de biscuiti (ravioli) umplti cu acest minunat gem:
Gem de ananas – Ingrediente (500 g gem)
- 700 g ananas bucati Sun Food
- 400 g zahar
- 1/2 lamaie (doar sucul)
- 4-5 cm baton scortisoara
- 2-3 cuisoare (optional)
- 1 varf cutit sofran praf (optional)
- 1 lingurita rasa coaja de portocala
Gem de ananas – Mod de preparare
- Scurgem bucatelele de ananas si le punem intr-un vas. Adaugam zaharul si sucul de lamaie si amestecam.
- Pasam ananasul pana cand obtinem un piure. Daca doriti, puteti sa lasati si cateva bucatele intregi de ananas in gem.
- Punem piureul de ananas intr-o cratita, adaugam scortisoara, cuisoarele, coaja rasa de portocala si sofranul. Nu este obligatoriu sa folosim sofran, insa acesta da o culoare foarte frumoasa gemului.
- Punem cratita pe foc foarte mic si fierbem gemul cca 45-50 minute sau pana cand obtinem o consistenta cremoasa.
- Stingem focul, eliminam scortisoara si cuisoarele si punem gemul fierbinte in borcane sterilizate fierbinti si ele. Intoarcem borcanele pe capac, le infasuram in 2-3 servete de bucatarie si le lasam sa se raceasca. Procedul acesta este valabil pentru cei care doresc sa conserve gemul de ananas. Daca doriti sa il folositi in decurs de cateva zile, il puneti intr-un borcan, in frigider.
- Este un gem care se comporta de minune la copt. Mai jos, o sectiune dintr-un delicios raviolo umplut cu acest gem cu fructe.
Arata foarte bine reteta si pare simpla. Spune.mi te rog, merge sa fac gemul din ananas „natural”, care nu e din compot?
PS: asteptam reteta de ravioli dulci!
Multumim pentru retete si timpul care.l investesti in postari. Mereu imi surprind invitatii cu retetele de pe pagina ta 🙂
Weekend placut!
Maryanne, draga mea, sigur ca se poate face si cu ananas crud. Dupa ce cureti ananasul, ii indepartezi partea dura centrala si apoi il pasezi.
Vine curand si reteta de ravioli.
Te pup cu drag!
Interesanta reteta.Trebuie neaparat sa fie conserva?sau merge si fructul ca atare.Cu stima, Violeta
Violeta, draga mea, poti folosi si ananas crud. In acest caz, dupa ce ureti ananasul, indepartezi centul care este dur si apoi il pasezi.
Am facut si cu ananas din conserva, dar si cu ananas proaspat. Mi s-a parut ca in ambele cazuri 500 gr de zahar e cam mult, cel putin pt gustul meu.
Oricum, tare ma bucur ca ai postat reteta! Multumim 🙂
Cu mult drag, Maria. Poti reduce cantitatea zaharului pana la 300 g daca doresti un gust mai putin dulce.