Fursecuri After Eight


Reteta fursecuri after eight cu menta si ganache de ciocolata neagra

Biscuiti after eight detaliu

Dulciurile cu menta si ciocolata se numara printre preferatele mele. Iubesc gustul proaspat si racoros al mentei, iar cand este combinat cu ciocolata neagra, mi se pare absolut divin. Pentru ca voi avea o masa de Craciun traditionala, cu sarmale, piftie, friptura si cozonac, mi-am zis ca ar fi excelent sa prepar si niste fursecuri cu menta si ciocolata, care, vor fi savurate dimineata, alaturi de un ceai negru. Daca nu gasiti un sirop de menta verde, stiu ca in tara se gaseste destul de greu, si va doriti niste fursecuri cu o frumoasa culoare verde, va recomand sa folositi cateva picaturi de colorant verde natural.

Fursecuri after eight cu ganache de ciocolata neagra – Ingrediente (20 bucati)

  • 300 g faina
  • 165 g unt
  • 165 g zahar
  • 1 ou mediu
  • 4 linguri sirop de menta
  • 1/4 lingurita praf copt
  • 1/4 lingurita sare
  • 3-4 picaturi esenta de menta
  • 2-3 picaturi colorant verde natural (optional)

Ganache de ciocolata neagra – Ingrediente

  • 220 ml smantana lichida indulcita pentru frisca
  • 200 g ciocolata amara (minim 50% cacao)

Fursecuri after eight – Mod de preparare

  • Mixam untul moale cu zaharul si sarea pana cand obtinem o crema spumoasa si omogena. Adaugam oul si mixam pana la perfecta inglobare.
  • Adaugam siropul de menta, esenta si colorantul si mixam pana la omogenizare.
  • Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt, ulterior cernuta si mixam pana obtinem un aluat omogen, cu o consistenta cremoasa. Consistenta va fi relativ moale, dar se va intari dupa repausul in frigider.
  • Invelim aluatul in folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru cca 2 ore sau pana cand se intareste suficient pentru a putea fi lucrat fara probleme.
  • Dupa repaus, eliminam folia de plastic si rupem din aluat bucatele cat o nuca mai mare. Le dam o forma rotunda si le asezam in tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt.
  • Cu coada unei linguri de lemn (coada trebuie sa fie rotunda si sa aiba un diametru de cca 1 cm), facem gropite in centrul fiecarei bilute de aluat.

Preparare fursecuri after eight

  • Coacem fursecurile in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 12 minute. Suprafata fursecurilor nu trebuie sa se rumeneasca, doar marginile acestora vor avea o culoare aurie.
  • Scoatem tava din cuptor, lasam fursecurile cca 2 minute in tava, apoi le scoatem si le asezam pe un gratar.
  • Daca, dupa coacere, gropita si-a pierdut forma, apasam di nou centrul fursecurilor cu coada lingurii de lemn, cat timp sunt calde inca, deci la cca 1 minut dupa ce le scoatem din cuptor.

Ganache de ciocolata neagra – Mod de preparare

  • Tocam marunt ciocolata. Punem smantana intr-o craticioara, pe foc mic.
  • Cand smantana este fierbinte (nu trebuie sa fiarba, dar trebuie sa fie foarte foarte fierbinte), adaugam ciocolata tocata si stingem focul. Amestecam pana cand ciocolata s-a topit complet.
  • Lasam crema, la temperatura camerei, pana cand se raceste, apoi o bagam in frigider pana se raceaste complet.
  • Dupa ce s-a racit, o mixam cateva minute (3-4 minute) pana cand se deschide la culoare si capata o consistenta aerisita.
  • Punem crema ganache intr-un sac-à-poche si ornam centrul fiecarui fursec. Pofta buna!

Afetr eight fursecuri cu ganache

Va doresc Sarbatori Fericite alaturi de cei dragi si un 2015 plin de lucruri bune si frumoase, multa sanatate si fericire! Va multumesc ca mi-ati fost aproape in 2014 si va astept cu acelasi drag si in noul an! La multi ani!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Fursecuri After Eight
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 34 Review(s)

28 comentarii la “Fursecuri After Eight

  1. Nico spune:

    Multumesc mult ptr toate retetele faine si ptr tot ce am invatat de la tine.
    Sarbatori Fericite, zile frumoase, bucate alese si daruri mii !
    La multi ani cu sanatate si cu bucurii !
    Cu mult drag,
    Nico

  2. anca spune:

    Mulțumesc pentru toate rețetele pe care le găsim pe site-ul tău, care mai de care mai bune și mai frumoase. Felicitări și numai gânduri bune pentru tine. La mulți ani !!!!!!

  3. Adelina spune:

    Buna. As vrea sa incerc reteta, dar nu stiu de unde sa iau siropul de menta? Se gaseste in magazine sau este facut de casa?

    • Laura spune:

      Adelian, siropul meu este cumparat. In Romania se gaseste, cel mai sigur, la plafar. Am vazut o data si la Mega Image, dar la plafar gasesti sigur.

  4. Raluca Horobet spune:

    Foarte foarte foarte bune. Le-am facut la ziua baietelului meu, in cantitate industriala 🙂 si s-au mancat toate. Pentru cei carora le place menta recomand aceste fursecuri din toata inima.

    O zi frumoasa

  5. Dia spune:

    Draga Laura ai retete minunate si usor de facut.Spune-mi te rog ce tip de smantana lichida pt frisca sa folosesc ,ca niciodata nu imi iese crema asta.Multumesc

    • Laura Adamache spune:

      Draga mea, eu folosesc smantana vegetala indulcita Hopla. La noi in familie se poate consuma smantana naturala pentru frisca doar in cantitati mici, dar daca tu nu ai probleme, iti recomand sa folosesti o smantana naturala. Spune-mi ce probleme ai cu crema, poate iti pot da un sfat.

    • Dia spune:

      Buna Laura.Intr-adevar,nici eu nu pot folosi smantana naturala deoarece am probleme medicale si nu mai pot manca grasimi.Problema mea este ca dupa ce las crema la racit si o mixez nu se transforma in crema, si ramane lichida.Poate o fierb prea mult ???O sa incerc sa folosesc Hopla.Multumesc pt sfaturi.

      • Laura Adamache spune:

        Draga Dia, crema nu trebuie sa fiarba deloc. In momentul in care smantana este fierbinte, adaugi ciocolata tocata marunt si stingi focul. Amesteci pana cand ciocolata s-a topit complet, lasi crema sa se raceasca la temperatura camerei, apoi o pui in frigider. Repet, smantana nu trebuie sa fiarba deloc.

  6. Dana spune:

    Buna, Laura! Am incercat si eu reteta, dar din pacate dupa 2 ore aluatul era lipicios si greu de modelat, iar dupa ce le-am bagat in cuptor practic s-au intins mult, s-ar revarsat si sau facut subtiri . Am gresit cu faina sau.. altceva?:(

    • Laura Adamache spune:

      Draga Dana, imi pare rau ca nu ti-au reusit. Daca aluatul era inca moale, trebuia sa il lasi mai mult la frigider, desi dupa 2 ore ar fi trebuit sa fie suficient de solid pentru a putea fi modelat.
      Ai respectat gramajele retetei?

  7. Cristina spune:

    Buna ziua! As vrea sa încerc rețeta, ador ciocolata și menta! As dori să dăruiesc biscuiții unor prieteni și mă gândesc că atunci când îi voi transporta în cutiute s-ar putea deforma ganache-ul. Totodată, nu vreau să renunț la gustul ciocolatei. Întrebarea mea este: cum credeți, as putea să-i umplu cu bilute de nutella, ca la biscuiții cu ciocolata, ca sa fie în interior crema nu în exterior? Va mulțumesc mult pentru răspuns și pentru rețeta!

    • Laura Adamache spune:

      Draga Cristina, nu garantez ca vor iesi la fel daca folosesti bilute de nutella. Pentru un transport in coditii optime, ii poti aseza unul langa celalalat in cutii.
      Cu mult drag!

  8. Mihaela spune:

    Buna ziua tuturor si sarbatori fericite!
    am incercat reteta , a iesit totul bine pana la scoaterea din cuptor. Am cuptor electric, deci temperatura nu cred ca e ca cea a cuptorului cu flacara. Asa ca le-am scos moi si crude dupa 12 minute. Le-am bagat la loc, dar s-au turtit si crapat.
    acum o intrebare: cand sa pun frisca? dupa ce s-au racit? sau?

    multumesc frumos!

    Mihaela

    • Laura Adamache spune:

      Draga Mihaela, timpul de coacere variaza de la cuptor la cuptor. Oricum, cand le scoti din cuptor, fursecurile sunt moi, se intaresc dupa ce se racesc.
      Fursecurile nu sunt umplute cu frisca, ci cu ganache. Crema ganache se adauga doar dupa ce fursecurile s-au racit complet.
      Cu mult drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor