Suc de sfecla, pere si morcovi, un suc natural plin de gust si sanatate
Asa cum v-am spus saptamana trecuta, am inceput o cura de detoxifiere inainte de sarbatori, bazata pe retete de sucuri naturale pline de gust si sanatate. Astazi va tentez cu un alt suc minunat, din sfecla, pere si morcovi. Noul meu storcator Philips Avance, de care m-am indragostit iremediabil dupa prepararea sucului de ananas, mere si telina, m-a ajutat si de data aceasta la prepararea sucului de sfecla. Tubul XXL al storcatorului Philips, care ne permite introducerea fructelor intregi in storcator, functia de pre-curatare si functia quick clean imi salveaza foarte mult timp si efort cand prepar sucurile de fructe si legume. Cantitatea de suc produsa de storcatorul Philips Avance este de luat in seama, produce pana la 2,5 litri dintr-o singura miscare.
Sa nu uitam ca sucul crud si proaspat este una dintre cele mai sanatoase si revigorante substante pe care le putem gusta. Sucurile proaspete furnizeaza direct organismului substantele nutritive, in decurs de cateva minute, fara a fi necesar ca acestea sa fie digerate, ca in cazul fructelor si legumelor consumate ca atare.
Minunatul suc de sfecla are un gust deosebit, de pamant, si are un continut bogat in minerale si vitamine, astfel incat din sfecla se prepara unul dintre cele mai sanatoase, tonifiante si purificatoare sucuri. Cele mai bune pere, pentru sucurile naturale, sunt perele Conference. Asemanatoare cu merele, perele sunt indicate pentru curele de detoxifiere si contin o gama larga de minerale, fibre si vitamine. Valoarea nutritiva a morcovului face ca sucul acestuia sa reprezinte o bautura perfecta pentru intarirea sistemului imunitar. Sucul de morcov purifica pielea si faciliteaza digestia.
Ingrediente – Suc de sfecla, pere si morcovi (2 persoane)
- 1 sfecla mare
- 2 pere mari
- 4-5 morcovi
- ½ lamaie (doar sucul)
Mod de preparare – Suc de sfecla, pere si morcovi
- Curatam sfecla si o taiem in bucati. Spalam perele si morcovii si le curatam de coaja (daca perele sunt biologice, nu este nevoie sa le curatam). Daca perele au o dimensiune care ne permite sa le introducem intregi in storcator, nu le taiem. Daca sunt prea mari, le taiem in doua.
- Punem perele, morcovii si sfecla in storcator si il actionam.
- Adaugam sucul unei jumatati de lamaie, amestecam si il consumam.
Putem elimina sucul de lamaie in cazul in care consumam imediat sucul de sfecla, pere si morcov. Daca vrem sa-l bem pe parcursul zilei, este necesar sa adaugam suc de lamaie. Acesta va impiedica oxidarea lui.
Sfaturi utile pentru prepararea sucurilor naturale
- Evitati sa prepararti sucuri din fructe prea copate sau prea moi, deoarece acestea, de obicei, nu trec foarte bine prin storcator.
- Alegeti fructe coapte, dar tari, intrucat acestea produc o cantitate mai mare de suc.
- Desi este ideal sa consumam sucurile imediat dupa preparare, se intampla sa nu avem suficient timp la dispozitie sau, pur si simplu, sa dorim sa pastram o portie pentru mai tarziu. In acest caz, adaugam suc de lamaie si il pastram intr-un recipent de sticla.
Daca doriti sa aveti un astfel de ajutor in bucatarie, va invit sa participati la concurs! Printr-un simplu comentariu prin care imi spuneti ce tip de suc vi se pare potrivit petru cura de detoxifiere, puteti intra in posesia unui storcator Philips Avance.
Comentariile se vor lasa in cadrul articolului “Suc de ananas, mere si telina si o invitatie la concurs!”. Comentariile lasate la reteta sucului de sfecla nu vor fi inregistrate in concurs!
Yummi, l-as bea si eu, dar nu am cu ce sa il fac
Sunt foarte incintata pt.raspindirea retetelor de sucuri,ar trebui chiar mai mult sa ne ocupam cu acest treaba,inca sunt lume multe care nu stiu beneficiile sau nu vor sa accepte,eu peste 2o de ani combin toate feluri de frunte si am obisnuit atit pe copii mei cit si pe nepotii,la 73 de ani ai mei am toate analizele perfecte.Multe retete am citit la dvs,insa nu prea am observat o combinatie senzationale pt.o persoana eu pun o rosie mai mare,un castravete marisor si o bucata de telina,am super multe combinatii si cu multe placere fac,bineinteles si aparatele de stors fructe sunt superbe eu prima mea aparat am cumparat acum 25 ani in germanya,bineinteles marca Philips.
Draga Eva, ma bucur foarte mult sa aud ca esti perfect sanatoasa. Felicitari!
In curand, voi posta si alte retete de sucuri naturale in care folosesc combinatii mai inedite de fructe si legume.
Ela, draga mea, te astept la concurs. Premiul este un storcator Philips Avance.
Pentru mine 2 combinatii de fructe si legume sunt potrivite, varza+mar+morcov si sfecla+mar+morcov. Nu am stiut ca trebuie adaugat suc de lamaie, multumim pentru sfat. 🙂
Cu mult drag, Lisabela!
Pentru mine si familia mea, inclusiv copilul nostru sucul de sfecla+mar+morcov este superrrrr dar chiar sunt in cautarea unui storcator care sa-mi usureze munca.
eu as face suc din mere, pere, morcovi, ghimbir, fenicul,telina,patrunjel, lamaie
este foarte buna retata, multumesc foarte mult!
Cu mult drag!
Draga Laura
de foarte multi ani urmaresc saiturile tale fac si retetele tale pot sa spun cu mindrie datarita tie am invatat sa fac prajituri cozonacii babani si inceputul a fost cu minunata ta Pasca de fiintele Paste asa a incetut totul si iti multumesc din suflet acum fac sila aceasta cura de ditox cu suc de sfec dar imi mai ramine pot sa il beau si a doua zii daca este pus in frigider intr-un vas de stica eu il fac in blender este mai gros si mai satios ii pun si suc de lamiie ma-s bucura si eu foarte mult daca mi-ai raspunde la aceasta intrebare acum in prag de Sarbatori iti doresc tie si familiei tale multa sanatate si tot binele din lume LA MULTI ANI !cu drag
Draga mea, multumesc mult pentru aprecieri!
Sigur ca da, se poate pastra si pentru a doua zi. Bineinteles, ideal este sa-l consumi imediat, dar se poate si a doua zi.
Neaparat sa pui suc de lamaie ca sa nu oxideze.
Sarbatori Fericite!
Degeaba face storcatorul 2,5 litri foarte repede, daca la fel de repede se oxideaza. Incercati storcatoarele prin presare la rece. Sucul este superb si nu se pierd vitaminele si mineralele. Storcatoarele centrifugale produc caldura care oxideaza f repede sucul. In plus la un storcator cu melc se obtine cu 25% mai mult suc