Pancakes cu mere, reteta ideala pentru un mic dejun delicios
Pentru cei care sunt obisnuiti sa manance ceva dulce la micul dejun, aceasta reteta de pancakes cu mere este mai mult decat perfecta. Alaltaieri, dupa o noapte in care nu prea am dormit (am sarbatorit rezultatul votului), m-am trezit cu pofta de ceva dulce, mai exact de pancakes. Nu mai facusem de mult timp, asa ca nu am stat prea mult pe ganduri si am intrat in bucatarie. Pentru ca vroiam niste pancakes un pic mai altfel, am adaugat si un mar ras in aluat si le-am servit cu un topping de mere si nuci caramelizate si cu un strop mic de miere. Au fost foarte foarte bune. Reteta este foarte simpla si rapida, asadar vi le recomand cu mare drag.
Pancakes cu mere – Ingrediente (6 bucati)
- 125 g faina
- 30 g zahar
- 1/2 lingurita rasa praf de copt
- 1 varf cutit bicarbonat
- 1 ou mediu
- 1 albus
- 110 ml lapte
- 2 linguri ulei/2 linguri unt topit
- 1 mar ras (cca 50 g dupa ce il radem)
- 1 varf cutit sare
- 1 lingurita scortisoara
- 1 plic zahar vanilat
Topping mere si nuci – Ingrediente
- 40 g unt
- 50 g zahar brun
- 2 mere medii
- 40 g nuci
- 3 linguri de apa
Pancakes cu mere – Mod de preparare
- Amestecam faina, praful de copt, sarea si bicarbonatul si le cernem intr-un vas. Adaugam zaharul, zaharul vanilat, scortisoara si amestecam.
- Adaugam oul, uleiul si laptele si amestecam pana la omogenizare. Curatam marul, il radem pe razatoarea cu gauri mari, stoarcem pulpa foarte bine si o adaugam in aluat. Amestecam pana la omogenizare.
- Acoperim vasul in care se afla aluatul cu folie de plastic alimentara si il introducem in frigider pentru 30 de minute.
- Dupa repaus, incorporam in aluat, cu miscari de jos in sus, albusul mixat foarte bine.
- Punem pe foc mediu o tigaie antiaderenta. O ungem cu o bucatica de unt si apoi o stergem cu hartie absorbanta de bucatarie. Tigaia se unge o singura data, la inceput.
- Punem in centrul tigaii incinse un polonic mic de aluat. Nu atingem aluatul, il lasam sa se extinda singur in tigaie.
- Prajim pancakes cate 2 minute pe fiecare parte, pe foc mediu spre mic.
- Le servim calde cu mere si nuci caramelizate si putina miere. Sunt extraordinar de gustoase si cu sirop de artar.
Topping mere si nuci – Mod de preparare
- Topim untul pe foc mic, intr-o tigaie antiaderenta, apoi adaugam merele curatate si taiate in cubulete mici, nucile taiate in bucati potrivite, zaharul brun si apa. Amestecam pe foc mic pana cand obtinem un caramel auriu, cca 3-4 minute.
- Stingem focul si il servim imediat impreuna cu pancakes cu mere si, daca doriti un gust mai dulce, putina miere.
Pofta buna!
Cu mare drag si emotii, va anunt aparitia ultimelor doua titluri din seria de carti de bucate „24 de retete delicioase si usor de preparat”. Este vorba despre „Aluaturi dulci si sarate” si „Retete cu carne de porc”. Am construit cu mare bucurie aceste ultime doua carti si sper tare mult sa va placa!
Ambele carti se vor afla pe rafturile editurii All (standul 46, nivel 0), incepand de maine, 19.11.2014, la Targul International Gaudeamus care isi va deschide portile la ora 12.00. Ulterior, cartile vor intra si in librarii. Voi reveni cu detalii curand!
Pana atunci, va invit cu drag la targul International Gaudeamus!!
Perioada desfasurare Targ Gaudeamus: 19.11.2014 – 23.11.2014
Aluaturi dulci si sarate
Retete cu carne de porc
Arata superb si cartile si clatitele! Felicitari!
O sa incerc reteta chiar maine dimineata.
Multumesc mult, draga mea!
Oh ce gustoase arata!
Otilia, draga mea, ma bucur ca iti plac!
Buna, cu ce pot inlocui laptele? Apa minerala merge? Sau lapte vegetal?
Multumesc
Miruna, cel mai bine cu lapte vegetal. Cu drag!