Retete culinare Muffins, Cupcakes – Cupcakes cu ananas
In ultima perioada am facut foarte des muffins sau cupcakes. Sunt unele dintre deserturile cele mai rapide si mai simplu de facut, ne salveaza de multe ori micul dejun, asta pentru cine il prefera dulce, si, de ce nu, sunt o idee excelenta pentru musafirii anuntati pe ultima suta de metri. Pana saptamana asta am avut un program foarte incarcat, am terminat urmatoarele doua carti de bucate care vor iesi in aceast an pe piata si nu am reusit sa mai postez atat de des. Asadar, am apelat la retete de cupcakes si muffins ori de cate ori ramaneam in pana de dulce. Astazi va propun o reteta de cupcakes cu ananas si frisca, putin spus delicioase. Pufoase foc, parfumate si rapide. Bineinteles ca am folosit ananas bucati Sun Food in sirop slab indulcit, un produs 100% natural, pe care vi-l recomand cu mare drag.
Cupcakes cu ananas – Ingrediente (9 bucati)
- 100 g faina
- 20 g amidon de porumb
- 120 g zahar
- 40 g unt
- 120 ml smantana vegetala indulcita pentru frisca
- 1 ou mediu
- 100 g cuburi ananas Sun Food
- 40 g ciocolata alba
- 1 1/2 lingurita praf de copt
- 1 lime (coaja rasa)
- 1 varf cutit sare
- 50-60 g nuca de cocos deshidratata
- 200 ml frisca
Cupcakes cu ananas – Mod de preparare
- Punem intr-un vas untul la temperatura camerei, coaja rasa de lime, zaharul si sarea. Mixam pana obtinem o consistenta omogena si cremoasa, apoi adaugam oul si mixam pana la inglobarea perfecta in aluat.
- Adaugam smantana rece (120 ml) si mixam pana obtinem un aluat cremos.
- Amestecam faina, amidonul si praful de copt si le cernem. Le adaugam treptat in aluatul de cupcakes si amestecam cu o lingura de lemn pana la omogenizare.
- Incorporam in aluatul obtinut cubuletele de ananas foarte bine scurse si tocate in bucatele mici si ciocolata alba taiata in bucati potrivite.
- Tapetam forma de muffins cu hartiute si le umplem pe trei sferturi cu aluat.
- Coacem cupcakes cu ananas in cuptorul preincalzit la 180°C pentru cca 20-25 minute.
- Le scoatem din forma, le asezam pe un gratar si le lasam sa se raceasca complet.
- Dupa ce s-au racit, le ornam cu frisca si le pudram cu fulgii de cocos si putina coaja rasa de lime.
- Sunt delicioase si foarte pufoase!
Pofta buna! Un weekend minunat sa aveti!
Astazi mi-am facut timp sa le incerc si acum tocmai mananc un cupcake. E atat de bun si pufos! Multumesc frumos pentru reteta.
mariana, ma bucur tare mult ca ti-au placut. Te pup!
Maine vreau sa le incerc si eu. Am cumparat ananas Sun Food pentru prima oara si abia astept sa vad cum e. Te pup, Laura.
Draga mea, abia astept sa-mi spui cum au iesit!