Crema de ciocolata, reteta de crema pentru torturi si prajituri
Astazi va propun o reteta de crema de ciocolata simpla, rapida si delicioasa. Ideala ca baza pentru cremele de torturi sau prajituri, buna chiar si intinsa pe felii de paine.
O putem parfuma cu diferite arome. Daca alegem sa o combinam cu putina esenta de alune, crema va semana foarte mult cu nutella din comert.
De data aceasta am folosit minunata crema cu ciocolata neagra ca umplutura pentru o rulada de dovleac, reteta vine pe blog in aceasta saptamana. Pana atunci, haideti sa vedem cum se face aceasta simpla reteta de crema cu ciocolata.
Crema de ciocolata – Ingrediente
- 160 g ciocolata neagra de buna calitate (minim 60% cacao)
- 100 g ciocolata alba de buna calitate
- 80 ml ulei de floarea soarelui
- 70 ml lapte de vaca integral
Crema de ciocolata – Mod de preparare
- Taiem ambele tipuri de ciocolata in bucatele potrivite si le punem intr-o craticioara. Adaugam laptele si uleiul si amestecam.
- Punem craticioara intr-o cratita mai mare in care am adaugat 2-3 degete de apa calda. Topim ciocolata la bain-mare, amestecand incontinuu.
- Cand obtinem o crema perfect omogena, scoatem craticioara din bain-marie, amestecam bine si lasam crema sa se raceasca pe masa din bucatarie.
- Dupa ce s-a racit, acoperim craticioara cu un capac si lasam crema pe masa din bucatarie minim 7 ore, cel mai bine peste noapte, fara sa o atingem.
- Dupa repaus, vom obtine o crema minunata, cu gust intens de ciocolata, buna pentru prajiturile preparate in casa.
- Putem sa o mancam intinsa pe felii de paine, biscuiti, briose sau, daca dorim sa o folosim pentru torturi sau prajituri, o mixam pana se deschide la culoare si isi dubleaza volumul (exact ca crema ganache). Crema de ciocolata este perfecta pentru Islere, delicioasele fursecuri cu nuca pe care le cunoastem si le iubim din copilarie.
- Asa cum v-am spus la inceputul retetei, eu am folosit-o pentru o delicioasa rulada de dovleac. Dupa ce am mixat-o, am amestecat-o cu cca 200 g frisca si scortisoara si am obtinut un mousse de ciocolata minunat.
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Crema de ciocolata
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
142 Review(s) Based on
Delicios! Putem inlocui uleiul cu unt?
Kamina, ma bucur ca-ti place reteta.
Pentru aceasta crema de ciocolata trebuie sa folosim neaparat ulei.
Offf numai bunatati!…cate zile putem pastra crema?
Draga Dana, o saptamana se poate pastra. Teoretic, chiar si mai mult, dar la mine nu a rezistat niciodata mai mult de o saptamana.
Daca o pastrezi in frigider, trebuie sa o scoti si sa o pui intr-un loc mai cald al bucatariei, cu cca 1-2 ore inainte de-a o folosi.
Buna! Vreau sa fac sambata un tort de ciocolata, rotund cu diametrul de 28cm. Pentru 2 straturi de crema ciocolata sa dublez oare cantitatile ?? Nu imi dau seama cata crema imi iese din aceasta reteta. Si inca o intrebare: ar merge sa pun un strat cu crema de ciocolata simpla si celalalt cu mouse ( aceeasi crema de ciocolata + frisca) ?? Multumesc frumos !
Lucia, pentru un tort de 28 cm, iti recomand sa dublezi cantitatile ingredientelor. Chiar daca este posibil sa iti mai ramana putina crema, mai bine sa fie mai multa decat prea putina. Nu am cantarit crema, dar ies in jur de 300 g. Dupa ce se intareste crema, mixeaz-o 3-4 minute, apoi imparte-o in doua. Intr-una din parti adauga cca 150g frisca bine mixata. La rulada cu dovleac si crema de ciocolata poti vedea cum arata dupa ce am amestecat-o cu frisca.
Spor la treaba!
Multumesc…
Vai,e minunata! Multumesc!
fie si numai despre un bob de mazare daca ai posta, s-ar naste o intreaga poveste in imagini. imi face mare, mare placere sa sa privesc si voi reveni sa si citesc pe indelete, cand s-o putea
Draga mea, multumesc mult pentru aprecieri!
Te pup cu drag si te astept, cand vei avea timp, sa ma citesti.
buna! am facut tortul cu aceasta crema pe un strat si cu o crema de la alt tort de-al tau – ciocolata alba cu cafea pe celalalt strat, a iesit o minunatie de tort de cafea ( primul facut si deja acum parca as vrea ca toate prajiturile si torturile sa fie de cafea, eu nefiind deloc consumatoare de cafea – atat de mult mi-a placut 😀 ) . Multumesc !!! P.S.: cu ocazia asta am descoperit si eu ca exista esenta de cafea :)))
Draga mea, ma bucur tare mult ca ti-a placut crema!
Eu ador orice desert care are cafea in compozitie. Imi place cafeaua foarte mult, nu exista sa nu beau o ceasca dimineata.
Te pup!
Buna ziua,
Daca nu folosesc ciocolata neagra care sa nu aiba 60% cacao, ci mai putin, crema va iesi la fel de densa?
Multumesc!
Anna, poti inlocui o parte din ciocolata neagra cu ciocolata cu lapte, de foate buna calitate.
Cantitatile ar fi acestea: 100 g ciocolata neagra, 60 g ciocolata cu lapte, 100 g ciocolata alba.
un singur cuvant: NUTELA
Buna, tocmai am facut crema asta ca sa o inlocuiesc p cea untoasa de la amandine si nu ma intreba cum dar mi s-a taiat
Draga Natalia, imi pare rau sa aud asta.
Ce tip de ciocolata ai folosit?
Buna. Am facut si eu crema aceasta si mi-a placut foarte mult. Vreau sa fac una alba. Poti sa-mi spui, te rog, cata ciocolata alba ar trebui sa folosesc? Multumesc.
Cornelia, in primul rand trebuie sa folosesti ciocolata alba de foarte buna calitate.
Te sfatuiesc sa incerci din jumatate din ingrediente, ca sa vezi cum iese.
Asadar, ingredientele ar fi: 130 g ciocolata alba, 40 g ulei, 35 ml lapte.
Sa imi spui, te rog, cum a iesit.
Multumesc. O zi frumoasa va doresc.
Cu drag! O zi frumoasa si tie!
Irezistibilă!!! Crezi ca merge cu unt(ulei) de cocos? Cel care devine lichid la temperatura din bucatarie?
Raluca, draga mea, nu am incercat, dar sigur o s-o incerc cand gasesc unt de cocos.
Cred ca iese delicioasa asa, multumesc pentru idee.
Se poate face oare in varianta de post ? Cu lapte de migdale in loc de lapte de vaca ?
Ciocolata daca se pune toata de 60% cacao ma gandesc ca va fi crema amaruie … se poate adauga miere in crema ? Multumesc frumos
Draga Anca, nu am incercat-o cu lapte vegetal. Teoretic ar trebui sa iasa, te sfatuiesc sa faci o proba cu jumatate din ingrediente. Crema nu iese amaruie daca folosesti o cicolata de 60%. Ciocolata alba, fiind suficient de dulce, echilibreaza gustul final al cremei.
Draga Laura ( sper sa-mi permiti sa-ti spun asa ) , vreau sa sti ca am o varsta la care pot sa-ti fiu mama si sunt o specialista in dulciuri . Crema ta este absolut perfecta . Am citit mesajele si intrebari cum pot fi gasite alte variante . Gresit . Nimic nu trebuie schimbat . Sunt 2 ani de cand am descoperit reteta ta cu rulada de dovleac ,de un real Thanksgiving si trebuie sa sti ca am impresionat pe toata lumea de aici, de peste ocean, cum se spune. Deci de atunci folosesc reteta ta pentru tot ce necesita crema de ciocolata. Multumesc mult, felicitari si m-ai facut curioasa cu crema de cafea . O sa incerc sa o descopar . ?
Draga mea, ma bucur din tot sufletul ca iti place aceasta crema.
Te imbratisez cu mare mare drag!
Crema e cafea o poti gasi aici: sau, o alta reteta la fel de gustaoasa, aici:
Buna Laura, aceasta crema se poate folosi ca si umplutura pentru cozonac? practic va trebui sa o gatesc/ incalzesz inca o data, atunci cand se coc cozonacii. stii cumva cum se comporta daca se reincalzeste?
multumesc,
andreea
Draga Andreea, nu este o crema potrivita pentru umplutura cozonacilor.