Mini tarte cu ananas si nuca de cocos


Retete culinare Tarte, Prajituri – Mini tarte cu ananas si nuca de cocos

Mini tarte ananas Sun Food

Chiar daca este sufocant de cald in aceasta perioada, un mic desert cu ananas, nuca de cocos si ciocolata, zic eu ca merita sa facem. Sunt atat de gustoase si rapide, incat cu greu ne oprim dupa o singura mini tarta. Eu am profitat de orele mai racoroase ale diminetii pentru a le coace si in felul acesta ne-am bucurat de un mic dejun dulce si parfumat. Am folosit o conserva de ananas rondele Sun Food, marca mea preferata cand vine vorba de conserve sanatoase.

Ingrediente – Mini tarte cu ananas si nuca de cocos (9 bucati)

  • 9 rondele de ananas Sun Food
  • 5 linguri sirop ananas din conserva
  • 120 g faina
  • 120 g zahar
  • 2 linguri cacao (10 g)
  • 2 oua
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 100 g fulgi de nuca de cocos
  • 50 g fulgi de nuca de cocos (pentru tavalit)
  • 2 lingurite rase praf de copt (6 g)
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 50 g alune prajite (optional)

Mod de preparare – Mini tarte cu ananas si nuca de cocos

  • Amestecam faina cu cacaua si praful de copt si le cernem intr-un vas de plastic. Amestecam si adaugam ouale, zaharul, fulgii de nuca de cocos, uleiul, sucul de ananas. Amestecam pana la omogenizare, nu mai mult.

Aluat mini tarte cu ananas

  • Scurgem rondelele de ananas, le tamponam foate bine cu hartie absorbanta de bucatarie si le tavalim prin 50 g  fulgi de nuca de cocos.
  • Asezam rondelele in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.

Felii ananas Sun Food tavalite prin nuca de cocos

  • Adaugam cate o lingura plina de aluat peste fiecare felie de ananas si o intindem bine, astfel incat sa acopere integral marginile feliilor.
  • Coacem mini tartele cu ananas in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 20 minute.
  • Le scoatem din cuptor si le asezam pe un gratar unde le lasam sa se raceasca complet.
  • Dupa ce s-au racit, le intoarcem invers (pe partea care a fost in contact cu tava, in timpul coacerii) si le ornam cu ciocolata cu lapte topita.

Mini tarte cu ananas Sun Fod coapte

  • Le pudram cu alunele usor prajite si zdrobite si le lasam pana se intareste ciocolata.
  • Le servim cu pofta langa ceai, cafea, lapte.

Detaliu tarte cu ananas Sun Food

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Mini tarte cu ananas si nuca de cocos
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
4.51star1star1star1star1star Based on 18 Review(s)

14 comentarii la “Mini tarte cu ananas si nuca de cocos

  1. lorena spune:

    Mi se pare o reteta inedita si cred ca e delicioasa 🙂 deja mi-e pofta , eu ador ciocolata si ananasul si cu siguranta le voi incerca , mai ales ca am o cutie de ananas 🙂 Multumesc mult, Laura draga pentru toate bunatatile pe care ni le oferi , esti minunata !

  2. mary spune:

    buna ziua, cred ca ati omis ceva…. sunt prea multe ingrediente uscate pt cat lichid este mentionat…. sincer am incercat sa le fac dar nu mi-au iasit 🙁

    • Laura spune:

      Draga Mary, nu am omis niciun ingredient din reteta. Daca aluatul nu s-a legat, inseamna ca ai folosit un tip de fulgi de cocos mai uscati decat ai mei. In acest caz, trebuia sa mai adaugi inca 1-2 linguri de sus de ananas si compozitia se lega sigur.

  3. Agneta spune:

    Super faina reteta. Simpla si aromata. Am incercat azi si au iesit delicioase minitartele. Mai dolofane decat pozele de sus, dar foarte bune la gust. 🙂

  4. Raluca57 spune:

    Compozitia mi-a iesit prea groasa desi am pus tot sucul din compot, adica 5+8 linguri. Prin urmare nu a „curs” peste rondeaua de ananas si nu este plana la intoarcere, desi am incercat sa-i dau o forma. Cred ca trebuie umblat la cantitatea de faina si pus doar 50-70 g nuca de cocos pt inceput, pentru a pastra proportia cu 2 oua.

    • Laura spune:

      Draga Raluca, daca aluatul a fost prea dens, inseamna ca fulgii de cocos folositi erau mai deshidratati decat ai mei si ouale mai mici.
      Nu iti recomand sa modifici cantitatea de faina sau nuca de cocos. Daca vrei sa le refaci, foloseste 2 oua mai mari.
      Mi se pare foarte ciudat ca aluatul a fost dens avand in vedere ca ai folosit tot sucul din conserva.
      Esti sigura ca ai cantarit cu atentie restul ingredientelor?

  5. Mihaita Crantea spune:

    Am făcut o modificare, renunțând la fulgii de cocos. Am crescut cantitatea de faina cu 60 de grame și a ieșit totul bine, restul ingredientelor păstrându-și cantitățile.
    A mers ok și cu migdale prăjite și fărâmițate.
    Fain de tot au ieșit, mulțumesc pentru rețetă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor