Retete culinare Fructe de mare – Creveti crocanti in crusta de nuca de cocos
Creveti crocanti in crusta de nuca de cocos, reteta pas cu pas.
Dintre toate fructele de mare, crevetii imi plac cel mai mult. Pregatiti simplu, fara prea multe ingrediente care sa le acopere gustul. Astazi va propun o reteta de creveti in crusta de fulgi de nuca de cocos, simpla si rapida, ideala pentru un pranz sau o cina de vara. Sa nu uitam ca ardeiul iute si crevetii sunt doua ingrediente afrodisiace, deci va invit sa savurati acest fel de mancare alaturi de persoana iubita.
Ingrediente – Creveti crocanti cu nuca de cocos si cartofi
- 12 creveti gigant
- 100 g fulgi nuca de cocos
- 60 ml ulei de masline
- 1 lingurita rasa curry
- sare
- piper
- 2 cartofi mari
- 200 g mix legume julienne (ardei gras, dovlecei, vinete)
- 2 lingurite ulei de masline
- 1 lingurita sos soia
- 1 lingura seminte susan (optional)
- 30 ml vin alb dulce/demidulce
- piper alb
Mod de preparare – Creveti crocanti cu nuca de cocos si cartofi
- Spalam crevetii, ii tamponam cu hartie absorbanta de bucatarie si ii decorticam (lasam intacte capul si coada).
- Curatam cartofii, ii spalam si ii stergem foarte bine, apoi ii taiem in felii foarte subtiri.
- Punem intr-un vas mic, uleiul de masline, curry, sare si piper si amestecam pana la omogenizare.
- Ungem o forma ceramica cu emulsia de ulei de masline si formam un strat de felii de cartofi. Ungem si stratul de cartofi cu emulsie.
- Pensulam crevetii (doar partea decorticata) cu ulei de masline si curry si apoi ii tavalim prin fulgii de nuca de cocos.
- Asezam crevetii peste cartofi si ii coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 15 minute.
- Intre timp, spalam legumele si le taiem julienne.
- Incalzim o tigaie antiaderenta in care am adaugat 2 lingurite de ulei de masline, pe foc mediu, adaugam legumele si, daca dorim, semintele de susan.
- Le sotam 2 minute, apoi adaugam vinul alb si sosul de soia. Le tinem pe foc inca 3-4 minute, apoi il stingem.
- Pe fiecare farfurie asezam un strat de cartofi, unul de legume si cate 3 creveti. Pudram cu sare (eu am folosit sare rosie de Hawaii) si ii servim cu reductie de otet balsamic.
Sumar
Nume Reteta:
Creveti crocanti in crusta de nuca de cocos
Autor:
Laura Adamache
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
9 Review(s) Based on
Arata superb!! Nici nu vreau sa ma gandesc ce gust au ca mi se face pofta. Imi plac mult crevetii si mie.
Angela, draga mea, ma bucur tare mult ca-ti place reteta!
Aseara i-am facut si mi-au placut foarte foarte mult. Multumesc pentru reteta, Laura!
Cu mult drag, Bogdana!
Am incercat si eu reteta asta pentru sotul meu care adora crevetii si a fost foarte incantat de cum arata dar si de gustul foarte bun pe care il au! Multumesc mult pentru reteta!
Cu mult drag!