Retete culinare – Shirataki de Konjac cu sardine
Shirataki sunt paste sarace in calorii, obtinute din radacina unei plante, Amorphophallus konjac. Radacina de Konjac, cunoscuta de secole in tarile asiatice, este asemanatoare unei sfecle mari si are un continut bogat in fibre vegetale solubile. Glucomannanul din radacina de konjac are capacitatea de a absorbi pana la o suta de ori greutatea sa in apa, datorita vascozitatii sale. Acest lucru determina un efect imediat de satietate si, in cazul unui consum regulat (4 g de glucomannan/zi), vom observa o stabilizare a colesterolului. Shirataki de Konjac nu au niciun gust particular, acesta este dat exclusiv de sosul ales pentru a le condimenta. Datorita continutului sarac in calorii, se pot consuma inca din faza de atac a dietei Dukan.
Sardinele in sos de rosii Sun Food sunt alegerea perfecta pentru a condimenta pastele Shirataki. Din punct de vedere nutritional, sardinele prezinta numeroase beneficii ale consumului: au un continut scazut de grasimi, sunt bogate in vitamina D si vitamina B12, continand de asemenea si o importanta cantitate din valoarea necesara zilnica de proteine si de fosfor.
Ingrediente – Shirataki de Konjac cu sardine (2 portii)
- 6 cuiburi Shirataki (150 g)
- 1 conserva sardine in sos de rosii Sun Food
- 2 salote mici
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura apa calda
- 1 polonic mediu apa in care au fiert pastele
- 1/2 lingurita sos worcester
- 1/3 lingurita sos tabasco
- patrunjel
Mod de preparare – Shirataki de Konjac cu sardine
- Umplem o oala cu apa si o punem la fiert. In momentul in care incepe sa fiarba, adaugam putina sare si shirataki.
- Ii fierbem cca 12-15 minute (nu este nicio problema daca depasiti acest timp pentru ca shirataki nu isi schimba consistenta indiferent de timpul de fierbere).
- Scurgem shirataki, pastram 1 polonic din apa in care au fiert, si ii clatim foarte bine sub un jet de apa rece. Ii lasam apoi sa se scurga.
- Intr-o tigaie antiaderenta incalzim uleiul amestecat cu 1 lingura de apa calda. Adaugam salotele si usturoiul tocate marunt si le calim cca 2 minute. Adaugam conserva de sardine, amestecam bine, apoi adaugam polonicul cu apa ramas de la paste, sosul worcester si tabasco si patrunjel proaspat tocat.
- Lasam sosul pe foc mic 2-3 minute, apoi adaugam pastele si amestecam pe foc mic inca cca 2 minute.
- Le servim calde sau chiar reci. Sunt delicioase! Pofta buna!
buna ziua! as vrea sa incerc si eu regimul de slabit dukan. dar nu prea stiu cum sa incep. as vrea sa slabesc vreo 15 kg pe care le-am pus pe parcursul sarcinii. spuneti-mi va rog, cam cat timp trebuie sa mananc numai piept de pui la gratar la kg mele si ce urmez dupa?
Manuela, draga mea, dieta dukan are destul de multe reguli si etape, destul de dificil de explicat intr-un comentariu. Iti recomand sa cumperi cartea dedicata acestei diete. In acest fel, vei fi sigura ca nu iti scapa niciun aspect legat de dieta. Te pup si multa bafta!
Buna ziua,
Unde pot gasi pastele Shirataki de Konjac? In ce magazine?
Multumesc frumos!
Andreea, eu le-am vazut in Mega Image, dar sigur se gasesc si alte magazine.
Nu stiu daca se considera reclama sau nu, dar le puteti gasi si online
Unde pot gasi pastele Shirataki de Konjac in Germania ? In ce magazine?
Multumesc frumos!
Draga Taby, din pacate nu stiu unde se gasesc in Germania.
Cel mai bine este sa ii cauti online sau in magazinele bio.