Retete culinare Paste – Tagliatelle integrale cu pesto de patrunjel
Zilele trecute mi s-a facut pofta de ceva bun bun si sanatos si pentru ca pastele de casa, mai exact tagliatellele, sunt preferatele mele, am pregatit repede o portie, de data aceasta dintr-o combinatie de faina integrala si faina de grau dur.
Buuun, tagliatellele mele erau gata, dar nu stiam cu ce sa le combin, astfel incat sa obtin pranzul lejer si sanatos la care ma gandisem. Mi-am amintit de un pesto absolut delicios pe care l-am facut cu cativa ani urma si pe care nu am ma avut ocazia sa il repet, si anume pesto de patrunjel.
Va garantez ca pana si cei carora patrunjelul nu le place chiar atat de mult, il vor aprecia in mod deosebit in aceasta reteta.
Ingrediente – Tagliatelle integrale (4-6 portii)
- 150 g faina integrala biologica
- 150 g faina de grau dur
- 3 oua
- 1 lingura apa (optional)
- 1 lingurita sare
Ingrediente – Pesto de patrunjel (2 -3 portii de paste – 1 portie de paste = 100 g)
- 60 g frunze de patrunjel
- 50 g caju/migdale/samburi de pin
- 60 g parmezan ras
- 2 catei de usturoi
- 60-80 ml ulei de masline
- sare
Paste integrale de casa, preparare pas cu pas
- Amestecam ambele tipuri de faina si le punem intr-un vas incapator. Adaugam in centrul fainii ouale si sarea si incepem sa amestecam, la inceput cu o lingura de lemn si apoi framantam aluatul manual. Daca aluatul este prea dens, adaugam 1 lingura cu apa usor calduta.
- Framantam pana obtinem un aluat compact. Il invelim intr-o folie de plastic alimentara si il lasam sa se odihneasca cca 45 de minute.
- Dupa repaus, impartim aluatul in doua si aplatizam putin fiecare bucata de aluat. Trecem aluatul prin masina de paste, de doua ori prin numarul 1, doua ori numarul 2, 1 data numarul 4, 1 data numarul 6, 1 data numarul 8 si de doua ori prin numarul 9.
- Lasam foile de aluat, pe masa usor pudrata cu faina, sa se usuce, cca 10-15 minute, apoi le taiem in forma de tagliatelle.
- Pudram tagliatellele cu putina faina si le asezam pe planul de lucru sa se usuce putin, cca 10 minute.
Mod de preparare – Pesto de patrunjel
- Spalam frunzele de patrunjel sub un jet de apa rece, apoi le stergem cu hartie absorbanta de bucatarie.
- Punem frunzele in robot, adaugam nucile caju, parmezanul ras si cateii de usturoi curatati si taiati in bucatele potrivite. Actionam robotul la viteza medie si incepem sa adaugam treptat uleiul de masline.
- Consistenta finala a pesto-ului trebuie sa fie cremoasa. Daca mai este nevoie, mai adaugati cateva linguri de ulei de masline.
Mod de preparare Tagliatelle integrale cu pesto de patrunjel
- Umplem o oala cu apa calda, adaugam 1 lingurita de sare si o punem la fiert, pe foc mediu.
- Cand apa incepe sa fiarba, scufundam pastele in apa pentru maxim 1 minut (in cazul in care folositi paste din comert, le fierbeti conform instructiunilor de pe cutie).
- Punem 2 linguri de pesto intr-o tigaie antiaderenta, adaugam 3-4 linguri din apa in care au fiert pastele si amestecam pe foc mic, 1 minut.
- Adaugam pastele si le amestecam cu sosul de patrunjel, pe foc moderat, pentru inca 1-2 minute.
- Le servim calde cu putin parmezan ras si un fir de ulei de masline.
- Si pentru ca patrunjelul este protagonistul unui articol foarte interesant „Patrunjelul bun la toate„, din rubrica „Tips&Tricks” de pe blogul Elei Craciun, va invit sa descoperiti cateva dintre proprietatile si beneficiile acestei minunate plante. Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Tagliatelle integrale cu pesto de patrunjel
Autor:
Laura Adamache
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
30 Review(s) Based on
Am facut aseara aceasta reteta, cu paste din comert, si a fost atat de buna!! Pustiul meu nu mananca patrunjel, dar acest sos i-a placut foarte tare. Multumesc!
Bune de tot pastele cu pesto de patrunjel. Am facut reteta zilele trecute si am trecut sa iti multumesc pentru o cina delicioasa! Sarut mana pentru masa.