Snitele la cuptor alla pizzaiola – Retete culinare mancare
Snitelele la cuptor sunt extrem de simplu de facut si mult mai lejere decat snitelele prajite. In Italia se numesc alla pizzaiola pentru ca toppingul acestor snitele este asemanator cu cel al pizzei. Eu am folosit piept de pui pentru ca asta aveam prin frigider, dar se pot face si cu piept de curcan sau cu muschi de vitel. Si de data aceasta am folosit pentru sos una dintre conservele mele preferate Sun Food, rosii decojite cuburi, un produs 100% natural.
Ingrediente – Snitele la cuptor alla pizzaiola
- 500 g piept de pui
- 150 g rosii decojite cuburi Sun Food
- 1 lingurita rasa zahar
- 1 lingura bulion
- 1 lingurita oregano
- 150 g cascaval/mozzarella
- 5-6 masline feliate
- 6-7 frunze busuioc proaspat
- pesmet
- 6 crackers cu oregano
- sare
- piper
- ulei de masline
Mod de preparare – Snitele la cuptor alla pizzaiola
- Spalam pieptul de pui si il tamponam cu hartie absorbanta de bucatarie, apoi il taiem pe lungime in felii potrivite.
- Cu ajutorul unui ciocan de carne, batem snitele pe ambele parti. Carnea de pui este mai delicata, deci nu vom bate snitelele cu foarte mare forta. Le pudram pe ambele parti cu sare si piper.
- Amestecam pesmetul cu crackersii sfaramati si tavalim snitelele, pe ambele parti, prin acest amestec.
- Punem snitelele in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, le stropim cu putin ulei de masline si le coacem in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru 6 -7 minute pe fiecare parte sau pana cand se rumenesc uniform (timpul variaza in functie de grosimea snitelelor).
- In timp ce se coc snitelele, ne ocupam de sos. Pasam rosiile cuburi, apoi le amestecam cu zaharul, bulionul si oregano.
- Scoatem tava din cuptor si adaugam cate 1-2 lingurite de sos de rosii pe deasupra fiecarui snitel. Peste sos adaugam frunzele de busuioc, cascavalul taiat in cubulete mici si maslinele.
- Introducem din nou tava in cuptor, iar in momentul in care cascavalul este perfect topit, le scoatem din cuptor.
- Le servim calde, alaturi de un piure de legume sau, in cazul meu, alaturi de mazare sotata.
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Snitele la cuptor alla pizzaiola
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
56 Review(s) Based on
Laura, ce este crackers?Snitelul pare dat prin ou,parca are o crusta.Nu se usuca la cuptor?Cu stima, Violeta
Draga mea, crackers sunt asemanatori biscuitilor. Au un aluat friabil si gustul lor este imbogatit cu diferite condimente: usturoi, rozmarin, ceapa, oregano, etc. Snitelele nu se dau prin ou, crusta este formata exclusiv din pesmet. Preseaza bine snitelele in amestecul de pesmet si cackers ca sa ai o crusta uniforma. Snitelele nu se usuca daca nu le coci prea mult timp. Cand observi ca au o culoare aurie uniforma, le intorci pe cealalata parte. Dupa ce capata si pe aceasta parte o culoare frumoasa aurie, le scoti din cuptor, adaugi sosul de rosii, busuioc si cascaval si le mai tii in cuptor inca 2-3 minute maxim, pana cand cascavalul se topeste. Te pup cu mare drag!
Ce bine arata! Chiar e o mancare apetisanta si sanatoasa. Pupici Laura!
Scumpa, ma bucur ca iti plac. Sunt foarte simplu de facut si delicioase.
Pup cu drag!
excelente, abia le-am scos de la cupator 🙂 si frumos si elegant de preparat. multu Laura draga 🙂
Tare frumos si delicios arata, eu inca sunt la birou si salivez la poza 🙁
Ionut, se fac tare simplu, deci ti le recomand cu caldura.
Laura, pur si simplu nu ma satur sa ma uit pe site-ul tau…Esti fantastica. O sa fac reteta pentru copiii mei, sunt curioasa de rezultat avand in vdr ca nu prea mananca.
Draga mea, multumesc mult pentru aprecieri. Sper ca le vor place snitelele copiilor tai.
Pup cu drag!
Am inteles si eu ce sunt crackers cu oregano, dar in Romania unde se gasesc?Cu deosebita stima, Violeta
p.s.sau cu ce se inlocuiesc?
Violeta, se gasesc in orice supermarket. Eu i-am cumparat din Mega. Pup cu drag! Daca nu ii gasesti, ii poti inlocui cu crackers simpli sau pesmet.
Am incercat reteta si pot spune ca este extraordinara! Felicitari si multe multumiri, de mai mult timp incercam sa gasesc o reteta noua pentru snitele care sa nu necesite imbibarea lor in ulei (ceea ce ma infioara). :))
Am incercat si eu si au iesit foarte bine , multumesc pentru inspiratie 🙂
Delicioase. Si pe mine ma incanta ideea de a face snitele de pui NUMAI asa de acum incolo!!
Draga Laura, am incercat deja multe din retetele tale, sunt excelente. Eu am o fetita cam modturoasa si retetele tale ma salveaza cand nu stiu ce sa pregatesc de mancare, bun si usor de facut. Multumesc.
Draga mea, ma bucur mult sa aud asta.
Va pup pe amandoua cu toata dragoastea!
Sincer, nu am mancat șnițele mai bune ca astea niciodata. Ma asteptam sa iasa uscate. Le bate pe cele facute in ulei.
Au iesit si moi, dar si crocante. Foarte foarte bune! Si sănătoase.
Au mancat piticii mei cu mare pofta. Chiar ma gandeam de curand daca nu cumva as putea sa fac șnițele la cuptor pt cei mici mai mult. Si răsfoind prin Rețetele tale minunate, am gasit-o pe aceasta.
Am folosit piept de curcan. Din fericire am descoperit o măcelărie cu carne foarte sănătoasă si buna. Nu mai cumpar ever carne din supermarket. Aia sigur s-ar fi uscat in cuptor.
Snitele de porc cum se fac la cuptor?
Draga Katrina, gasesti aici reteta: https://www.lauraadamache.ro/2016/02/cotlete-de-porc-la-cuptor.html