Cheesecake cu ananas, nuci si scortisoara


Retete culinare prajituri – Cheesecake cu ananas, nuci si scortisoara

Cheesecake cu ananas si nuci Sunfood

Astazi va invit sa incercati un cheesecake fara coacere, cu ananas caramelizat, nuci si scortisoara. Este o prajitura foarte rapida, mai mult decat delicioasa si parfumata, ideala pentru subita pofta de dulce care ne loveste din cand in cand. Nu am avut timp sa il ornez asa cum mi-am dorit, dar gustul compenseaza aspectul un pic rustic, va garantez. Pentru acest cheesecake, mi-a sarit in ajutor ananasul in bucati de la Sunfood.

Ingrediente – Cheesecake cu ananas, nuci si scortisoara (26 cm diametru)

Ingrediente baza cheesecake

  • 200 g biscuiti petit beurre
  • 2 linguri rase cacao
  • 130 g unt topit
  • 1 plic zahar vanilat

Ingrediente crema de mascarpone

  • 200 g ciocolata lapte
  • 250 g mascarpone
  • 1 conserva ananas bucati Sunfood
  • 2 linguri zahar + 40 g unt + 4 linguri suc de ananas (pt caramel)
  • 75 g nuci
  • 1 lingurita scortisoara
  • 450 ml smanatana indulcita pentru frisca

Mod de preparare – Cheesecake cu ananas, nuci si scortisoara

  • Pentru baza cheesecake-ului, amestecam biscuitii macinati foarte fin cu cacaua, zaharul vanilat si untul rece topit, pana la omogenizarea completa.
  • Punem un cerc detasabil pe un platou si il umplem cu mixul de biscuiti si unt. Il presam foarte bine pana cand obtinem un strat uniform.

Baza cheesecake ananas Sunfood

  • Introducem platoul in frigider pana cand preparam crema de mascarpone.
  • Pentru crema de mascarpone, scurgem ananasul si apoi il taiem in bucati micute.
  • Topim untul intr-o tigaie antiaderenta, adaugam bucatile de ananas si zaharul si amestecam bine. Cand zaharul s-a topit complet, adaugam 4 linguri de suc de ananas si amestecam.
  • In momentul in care ananasul s-a inmuiat, stingem focul si il lasam sa se raceasca complet.
  • Topim ciocolata la bain-marie si o lasam sa se raceasca.
  • Amestecam branza mascarpone cu ciocolata topita rece si apoi incorporam frisca mixata foarte bine, amestecand de jos in sus, cu grija.

Mod preparare crema cheesecake cu ananas Sunfood

  • La sfarsit adaugam ananasul rece, nucile taiate in bucati potrivite si scortisoara. Amestecam pana la omogenizare.
  • Scoatem cercul din frigider si formam un strat uniform de crema peste stratul de biscuiti. Nivelam cu grija si introducem cheesecake-ul in frigider pentru 1-2 ore.

Cheesecake ananas Sunfood preparare

  • Dupa ce crema s-a intarit suficient, indepartam cercul detasabil, si, daca dorim, ornam cheesecake-ul cu putina ciocolata topita.

Felie cheesecake cu ananas Sunfood

  • Il servim cu pofta pentru ca este delicios! Pofta buna!
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Cheesecake cu ananas, nuci si scortisoara
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 83 Review(s)

39 comentarii la “Cheesecake cu ananas, nuci si scortisoara

  1. Mihaela spune:

    Se poate face cu ananas, fruct normal? Sa pregatesc un suc separat din fruct? Cat de mari sunt bucatile de ananas?

    • Laura spune:

      Draga mea, da, se poate face si cu ananas crud. Nu trebuie neaparat sa folosesti suc, il poti inlocui cu apa sau vin alb demidulce. Am taiat bucatele de cca 1 cm, dar daca doresti le poi taia mai mari un pic. Te pup!

  2. Didi spune:

    Ceea ce se prepara rapid, este bun pentru mine. Intr-o zi ii va veni randul sa il prepar dar acum, mai rarut cu dulciurile. Multumesc!

  3. elena spune:

    Sunt sigura ca este delicios , ca dev altfel toate retetele tale,
    O sa-l incerec chiar vde FLORII,
    Multumesc LAURA,
    Te pup, Elena,

  4. Diana spune:

    Buna Laura, m-am hotarat sa incerc cheescake-ul acesta de Paste, am incercat mai multe retete de pe blog si mi-au reusit toate. Iti multumesc ptr daruirea si profesionalismul tau. Vreau sa te intreb, retetele nu mai pot fi printate? Era de ajutor posibilitatea printarii lor. Iti doresc un Paste linistit, alaturi de familie si cei dragi!

    • Laura spune:

      Draga mea, multumesc ca mi-ai atras atentia asupra butonului de print. Nu stiu din ce motiv era dezactivat. Acum este din nou activ. Spor la pregatiri!

  5. oana spune:

    laura,
    crezi ca pot mari cantitatea de mascarpone si micsora cantitatea de frisca? mi-e teama sa nu fie gustul prea „friscos”:)?
    multumesc,
    oana

    • Laura spune:

      Draga mea, poti pune 400 g frisca si 300 g frisca. Nu are un gust friscos nici cu cantitatile din reteta, dar daca vrei sa simti un gust mai accentuat de mascarpone, poti face modificarile mentionate. Nu iti recomand sa reduci si mai mult cantitatea de frisca pentru ca datorita ei obtinem o crema pufoasa si aerisita. Pup si spor!

  6. nico spune:

    Si eu vreau sa incerc aceasta reteta mai mult pt ca sunt curioasa sa vad cum se imbina scortisoara cu ananasul :))))..si, evident, o intrebare – crezi ca as putea folosi biscuiti petit beurre la orice cheesecake?..eu nu locuiesc in Ro si imi e tare greu sa caut biscuiti digestivi (asa cum cere mai orice reteta de cheesecake…)

  7. Roxana spune:

    Buna Laura! Am facut astazi cheesecake -ul, acum este la frigider. Ma gandesc sa il las pana maine de dimineata si pe urma sa scot cercul si sa-l ornez. Intrebarea mea este cum o sa arate cheesecake -ul dupa ce scot cercul? Imi este teama ca poate crema s-a lipit de cerc si atunci cand o sa-l scot nu o sa arate foarte bine … Te rog ai un sfat? Multumesc! 🙂

    • Laura spune:

      Draga mea, cred ca deja l-ai scos din cerc, dar, in cazul in care il repeti, desprinde marginile cheesecakeului de cerc cu ajutorul unui cutit cu lama foarte subtire. Dupa ce s-a desprins complet, scoate cu grija cercul. Te pup!

    • Laura spune:

      Draaga mea, nu am incercat sa inlocuiesc ciocolata cu nutella. Nutella are o consistenta mai densa decat ciocolata topita, deci cred ca ar trebui sa reduci cantitatea. Sa spunem ca ar merge sa incerci cu 150 g nutella, in loc de 200 g ciocolata.

  8. oana spune:

    draga laura,
    am pastrat pana la urma cantitatile din reteta si a iesit foarte bine, fara gust friscos cum ma temeam. desi am folosit frisca naturala obisnuita (neindulcita), a iesit dulce (am folosit o ciocolata de calitate).
    multumesc tare mult pentru aceasta reteta, eram in pana de idei pt tortul zilei mele de nastere.
    oana

  9. marianna spune:

    Buna Laura. Imi poti spune daca 450 ml smanatana indulcita pentru frisca o mixez singura sau trebuie sa adaug niste zahar. Am de gand sa incerc reteta si sunt la faza de cercetare 🙂 Ms

  10. Trambulina elastica spune:

    Cheesecake-ul suedez diferă foarte mult de la alte tipuri de cheesecake-uri. El nu este stratificat și este produs în mod tradițional prin adăugarea de cheag de lapte. Acesta este apoi copt în cuptor și se servește cald. Având în vedere că procesul de coagulare a laptelui este oarecum complicat, retetele alternative destinate pentru fi gătit acasă foloseste brânză de vaci. Cheesecake-ul suedez este servit in mod traditional cu gem si frisca sau inghetata. Pentru a evita confuzia cu alte cheesecake-uri, cheesecake-ul suedez este de obicei numit ostkaka.

  11. dumitra adina spune:

    Laura, daca imbrac cheesecake-ul in crema de ciocolata pusa de curand la tine pe site, mixata normal, e ok, ce crezi? desi aveam in plan pt ziua sotului alta combinatie de tort, acum am vazut reteta asta si mi se pare pe de o parte si mai rapid de facut si pe de alta parte si mai interesant.Multumesc de raspuns.

  12. adina dumitra spune:

    Revin dupa ce am facut aceasta tarta.A iesit foarte buna, insa am intampinat urmatoarele probleme : ananasul cu zaharul, untul si zeama de compot , a iesit prea zemos, l-am lasat la racit, cu gandul ca se va mai inchega de la unt, dar nici vorba, prin urmare am pus in amestecul de frisca si mascarpone doar bucatile de ananas, cu zeama nu m-am riscat si bine am facut .Cam moale compozitia mi-a iesit, desi am batut frisca destul de tare (am avut smantana pt frisca din lapte de la dorna), insa invitatilor le-a placut, mai ales blatul, a iesit perfect.Cu siguranta o sa mai fac, caci combinatia e super.Pe deasupra am pus crema de ciocolata gen nutella, si aici am avut o mica problema, caci desi am mixat-o destul de mult nu s-a deschis la culoare, s-a mai inmuiat cat sa-mi permita sa o intind pe deasupra.

    • Laura spune:

      Draga mea, ma bucur ca v-a placut reteta de cheesecake. In mod normal, pana se inmoaie bucatelele de ananas, lichidul scade considerabil si capata o consistenta usor cremoasa. Daca ti-a iesit foarte lichid, trebuia sa-l mai lasi pe foc cateva minute, pana cand parte din lichid se evapora. Data viitoare, fierbe caramelul putin mai mult.
      Nutella nu se deschide la culoare cand o mixam, doar crema ganache face acest lucru.

  13. dumitra adina spune:

    multumesc frumos pt sfaturi, asa o sa fac data viitoare.

    apropo crema de ciocolata gen nutella care mi-a ramas am pus-o intr-un borcan la frigier, dar sotul a devorat pur si simplu.foarte buna, deja am in plan sa o folosesc la o rulada pt craciun.

  14. Daniela spune:

    si cu smantana ce se face? Si de ce frisca vorbesti? Reteta e incompleta!!!! Vreau sa fac maine tortul asta si cred Ca reteta NU e bine descrisa! Are nevoie si de gelatina supun?!?!

    • Laura Adamache spune:

      Draga Dani, nu avem nevoie de gelatina in aceasta reteta. Asa cum am scris in reteta, ai nevoie de 400 ml smantana lichida pentru frisca.

  15. Maria spune:

    Buna Laura! Pot inlocui smanatana indulcita pentru frisca cu frisca vegetala ,,Hulala” sau se taie crema? Astep un raspuns! Multumesc! 🙂

  16. Andra spune:

    Imi poti spune te rog cate grame are cutia de ananas? Asta in cazul in care nu gasesc firma de ananas spusa de tine. Vreau sa fac acest cheesecake de ziua de nume a tatalui meu. Suna foarte bine. Multumesc. Te pup

  17. Delia spune:

    Bună ziua. Am și eu o intrebare: pot pregăti tortul de seara și sa îl servesc a doua zi? Sau se va înmuia blatul prea tare?
    Mulțumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor