Retete culinare Salate – Salata calda de porumb
In ultima perioada am inceput sa gatesc din ce in ce mai des salate si, in general, mancaruri simple si lejere. Salata de porumb este una dintre retetele super rapide si gustoase pe care le pregatesc cand nu am foarte mult timp de gatit. Se poate servi ca atare sau ca garnitura langa piept de pui sau curcan la gratar. Daca doriti sa o serviti ca garnitura la o friptura, va recomand sa eliminati sunca de pui din reteta. Bineinteles ca pentru aceasta salata delicioasa am folosit o conserva de porumb dulce boabe de la SunFood.
Ingrediente – Salata calda de porumb (pentru 2 persoane)
- 2 conserve porumb boabe
- 50 g unt
- 50 -60 ml apa
- 50 g parmezan
- 50 g sunca de pui/ sunca de Praga/prosciutto cotto
- iarba ciorii
- sare
Mod de preparare – Salata de porumb
- Scurgem porumbul, il clatim sub un jet de apa rece si il lasam sa se scurga.
- Topim untul intr-o tigaie antiaderenta, adaugam porumbul scurs si sunca de pui taiata in cubulete.
- Amestecam bine si le sotam cca 1-2 minute, la foc mediu. Adaugam apa calduta si lasam porumbul pe foc mic spre mediu pentru cca 10 minute sau pana cand bobitele se inmoaie putin (nu trebuie sa fie foarte moi, ci usor crocante). Daca mai este nevoie, mai adaugam cateva linguri de apa calda.
- Cand boabele de porumb capata o consistenta al dente (bobul usor crocant) si lichidul este complet evaporat, adaugam parmezanul ras, putina sare si cca 1 lingurita de iarba ciorii tocata marunt.
- Servim salata de porumb imediat. Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Salata calda de porumb
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
15 Review(s) Based on
Fiul meu este innebunit dupa porumb. Ca de obicei, ai idei nemaipomenite.
De cateva saptamani primesc mailurile tale in spam.
E vina mea? Ce trebuie sa fac?
Te pup si multumim pentru reteta.
Draga mea, si mie mi s-a intamplat asta. Daca ai adresa yahoo, trebuie sa procedezi astfel: mergi in contul tau la „options” si acolo cauta „block addresses”. Cauta adresa mea de email si selecteaza „remove block”. Dupa acesti pasi, vei primi din nou mail-urile in inbox. Te pup!
Super rețetă! Am făcut și eu o salată asemănătoare zilele trecute, cu șuncă afumată în loc de șuncă de Praga (am uscată cuptor pe o foaie de copt șunca pentru a nu o prăji).
O primăvară plăcută!
CRED CA O SA INCERC SI EU:)!
Buna! Unde as putea gasi parmezan?? Sau cu ce pot inlocu?
Draga Dori, parmezanul se gaseste in orice supermarket. Daca nu gasesti, il poti inlocui cu un cascaval cu o consistenta mai dura.
Interesanta reteta, felicitari pentru articol