Retete culinare Aperitive – Chec cu ton si rosii deshidratate
Checul cu ton si rosii deshidratate este un aperitiv delicios care poate fi servit atat rece cat si cald. Saptamana trecuta am avut cativa invitati la cina si am facut acest chec cu ton. A fost foarte apreciat si a disparut foarte rapid de pe masa. Daca nu aveti leurda, o puteti inlocui cu chives sau codite de usturoi verde tocate marunt, iar daca nu va place gustul usturoiului, puteti folosi codite de ceapa verde. Este un chec simplu, rapid si deosebit de gustos. Pentru acest chec aperitiv, am folosit doua conserve de ton in ulei de la SunFood, fiecare conserva are 170g. Desigur puteti sa folositi si alta marca de conserve pentru aceasta reteta.
Ingrediente – Chec de ton si rosii deshidratate (1 forma chec 30×11 cm)
- 300 g faina
- 3 oua
- 200 ml lapte
- 2 conserve de ton in ulei Sunfood (170g/conserva)
- 100 ml ulei de masline
- 100 g rosii deshidratate in ulei
- 50 g parmezan ras
- 50 g cascaval
- 1 plic praf copt
- 3-4 frunze de leurda
- 1 lingura patrunjel tocat
- sare
- piper
Mod de preparare – Chec cu ton si rosii deshidratate
- Punem intr-un vas ouale, laptele si uleiul si le amestecam cu un tel pana se omogenizeaza.
- Amestecam faina cu praful de copt, o cernem printr-o sita si o adaugam compozitiei anterioare. Adaugam parmezanul ras si amestecam pana cand obtinem un aluat omogen.
- Adaugam tonul scurs, rosiile scurse si taiate in bucatele potrivite, cascavalul taiat in cubulete potrivite, leurda si patrunjelul tocate marunt, sare si piper dupa gust. Amestecam pana la omogenizare.
- Tapetam o foma de chec cu unt si faina si adaugam aluatul. Il nivelam cu grija.
- Coacem checul cu ton in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 25-30 minute.
- Scoatem forma din cuptor, lasam checul sa se raceasca 5 minute in forma, apoi il rasturnam pe un gratar.
- Dupa ce se raceste, il feliem si il servim. Este delicios!
Ai incercat reteta? Trimite-mi o poza!
Pufos si imbietor!
Multumesc pentru inspiratie!:) Tocmai vroiam sa fac curat prin frigider si cu ocazia aceasta am reusit:) A iesit foarte bun. Am adaptat putin ca eu aveam doar o conserva de somon in casa asa ca am adaugat o legatura de telina (apio) plus o ceapa rosie si o legatura mare de marar tocate marunt si mirosea o nebunie:) Eu nu am mancat ca sunt in mijlocul unui detox dar sotul meu l-a terminat pe tot intr-o zi:)
Data viitoare ma ocup de painea rustica. Am tot amanat-o dar trebuie sa imi fac timp si pentru ea.
Mmmm cat de delicios arata!!!!O reteta care trebuie probata.
buna Laura,
intrebare: daca am rosii uscate ca atare (netinute in ulei), adicatalea sunt putintel cam tari, ce fac ? le hidratez bine si apoi le folosesc ?
merg puse si masline ?
pupici infiniti ca ma ajuti sa ies din rutina retetelor traditionale….
Simona, sigur ca da. Le poti hidrata, dupa aceea le scurgi bine si le folosesti in locul celor in ulei. Poti pune si masline.
Pup si astept sa imi spui cum a fost!
Buna Laura,
Oare il pot coace in forma de muffins?
Draga mea, sigur ca da! Ies niste muffins foarte gustosi.
Buna Laura,
Am facut checul si a iesit super delicios. As vrea sa te intreb ceva: E normal sa aiba o consistenta umeda, asa i? Al meu a facut o coaja destul de groasa dar in interior a ramas umed….
Oricum a fost delicios.
Multumesc de reteta!
Ganduri bune!
Draga Delia, da, checul are o consistenta usor umeda.
Ma bucur mult ca ti-a placut. Sa iti fie de bine!