Retete culinare Salate – Salata de fenicul si portocale
Una dintre cele mai reusite combinatii, cel putin din punctul meu de vedere, este cea dintre fenicul si portocale. Nu pot spune ca mananc foarte des fenicul, dar cand o fac, prepar aceasta salata deosebit de gustoasa si parfumata. Feniculul are un continut caloric foarte redus, circa 31 calorii pentru 100 g, e sarac in grasimi dar bogat in fibre, asadar este o leguma ideala pentru cei care urmeaza o dieta sau doresc sa isi mentina silueta. Feniculul este foarte bogat in saruri minerale, in special potasiu, calciu si fosfor, esentiale pentru sanatatea sistemului osos si prevenirea starilor de oboseala. De asemenea, feniculul contine multe vitamine: vitamina A, esentiala pentru o piele sanatoasa, vitamina B, element fundamental pentru buna functionare a sistemului nervos si vitamina C, ajutorul sistemului nostru imunitar. Va propun sa incercati aceasta reteta de salata, sunt sigura ca o sa va placa.
Ingrediente – Salata de fenicul si portocale
- 2 bulbi fenicul
- 1 portocala
- 6-7 masline negre
- 6 oua de prepelita
- 3 linguri ulei de masline
- 1 portocala medie (doar sucul)
- sare
- piper
- 1-2 linguri germeni de chia (optional)
Mod de preparare – Salata de fenicul si portocale
- Fierbem ouale de prepelita, pentru 5 minute din momentul in care apa incepe sa fiarba, apoi le trecem printr-un jet de apa rece si le curatam. Le lasam sa se racaesca complet, dupa care le taiem in doua jumatati.
- Curatam feniculul de foile externe mai dure, il spalam si il stergem cu hartie absorbanta de bucatarie. Taiem feniculul curatat in felii subtiri pe care le punem intr-un bol.
- Curatam portocala si o taiem in mici bucatele. Le adaugam in bolul in care se afla rondelele de fenicul, apoi adaugam maslinele taiate in feliute subtiri si, daca folositi, 1 lingura de germeni de chia.
- Intr-un vas separat, amestecam uleiul de masline, sucul de portocala, sare si piper dupa gust. Adaugam 3/4 din sos in salata si amestecam bine.
- La sfarsit adaugam ouale de prepelita si germenii de chia si adaugam peste ele sosul ramas.
- Servim salata imediat. Este delicioasa!
Pofta buna!
O combinatie exotica, pe care am s-o incerc ! Imi place feniculul, insa eu de obicei il combin numai cu legume.
este naturala si totodata la fel de buna
Buna Laura,
Cu ce crezi ca putem combina salata aceasta?